Persoonlijk

Januari Diary #2017

Vandaag trap ik de eerste blog in deze nieuwe reeks af namelijk een maandelijkse diary over wat ik allemaal in de afgelopen maand meegemaakt heb! Dit doe ik door jullie mee te nemen in een fotoverslag van de afgelopen maand en vertel ik wat mij allemaal bezig gehouden heeft. Deze maand was de eerste maand dat ik één dag in de week minder ging werken, een hele leuke verjaardag had en veel huis-inspiratie opdeed.


Dit dropje is Ahza, de puppy van mijn moeder en broertje. Wat een klein hummeltje! Dit was ze net in het nieuwe jaar, dus ze is inmiddels ook echt al gegroeid. Ondanks dat ik haar echt onwijs leuk vind, is een hond niet echt mijn huisdier… Maar zij is erg lief!

Ik ging weer lekker aan het werk bij Sandra van Leuke Recepten! Ik vind het echt te gek om als freelancer voor haar te werken. Lekker de hele dag met eten maken bezig zijn 🙂
We filmden een video van deze Carrot Cake Cupcakes, je kunt hem hier zien.

Vriendinnetje Willemijn kookte voor Mathilde en mij en dit was lekker! Zoete aardappelpuree met citroen en peterselie en een stukje zalm in de oven gegaard met heerlijke groenten.
Vriendinnetje Sandra bleef een weekendje logeren, omdat Erik vier dagen met zijn vrienden naar Budapest ging. Ze kwam gezellig om mij gezelschap te houden en maakte een foto van ons heerlijke Matcha ontbijtje, het recept staat online inmiddels!


Ik hou van deze kleuren samen! Met name het mintgroene en okergele. Dit zie ik wel zitten voor ons interieur! Al vind ik het spannend om met echt veel kleur te beginnen, daar moet het meer af voor zijn vind ik!
Ondertussen deed ik op zaterdag boodschappen op de markt en dat ging behoorlijk goed. Of eigenlijk niet, ik zei nog tegen Sandra: ‘Jij moet mij helpen, zodat ik mij een beetje in kan houden’. Dat is dus niet gelukt! Al zit nu wel mijn hele vriezer vol met mango blokjes en daar wordt ik erg blij van.

Op diezelfde dag spotte ik ook deze cactus neon lamp en ik ben bang dat ik een kleine neon obsessie aan het ontwikkelen ben!


Echt superlief en leuk om te zien wat Sandra op haar Instagram postte! Hier maakten we de Matcha Bowl nog even voor de foto.


Ook dit was een post van Sandra, samen met haar ben ik trouwens ook op het idee van de Matcha week gekomen. Ik wilde minimaal drie artikelen online zetten met Matcha recepten en ook een informatief stukje moest erbij; de Matcha week was geboren!


Voor mijn werk bij Pure Ingredients gingen we naar de Horecava en daar ontdekte ik ook de stand van mijn favo merk: Alpro!

De eerste dag van de Horecava vertrok ik om 6 uur van thuis, op naar Amsterdam Rai en laat in de avond checkten we in ons hotel in. Het regende, we liepen verkeerd en hadden veel teveel spullen bij ons!

Maar, ik at daarna wel oesters, haha!

Lekker proeven op de Horecava dag 2!

Na de tweede dag gingen we heerlijk eten bij Michiu, Aziatische keuken. Deze oesters waren echt ongelooflijk lekker! Zoals je ziet zijn ze gestoomd, dat is al lekker en dan ook nog eens in zwarte bonen saus en met wakame en rode peper. Wauw!


Voor het slapen gaan nog even inspiratie opdoen voor het interieur, deze plant vind ik te gek!


Na de derde dag aten we bij Djago, een Indisch restaurant met echt een belachelijke rijsttafel. Dit was voor 7 personen en dit was nog lang niet alles, veel teveel, maar ook erg smakelijk!

Op de laatste dag van de Horecava maakte ik kennis met Xander van Bettine. Hij heeft me veel over de producten verteld en ik ben helemaal fan. Ook heb ik al wat producten getest, dus daar zullen in de komende tijd wat receptjes van online komen. Onderaan in deze Diary al een voorproefje van de eerste 😉

Wah, ik ging wat spannends doen! Inschrijven bij KvK!


Hoe leuk is deze? Deze kreeg ik van Sandra: Team Leuke Recepten :D!


Ontbijtje!


Dit is toch té lief? Vriendinnetje Sandra (lekker verwarrend; Sandra van Leuke Recepten én Sandra een van mijn beste vriendinnetjes), stuurde mij een onwijs lief kaartje nadat mijn KvK inschrijving rond was. Ah, dit raakt mij echt!

En ik vond ook dat het tijd was voor ontspanning op zondagavond! Heerlijk youtube kijken, naar euhm… FOOD!


Die rust mocht dus niet baten, want… ik werd ziek! Dit ziet er mega chemisch uit maar is een vitamine C shot!

Zaterdag voelde ik mij was een beetje beter – en eigenlijk ook nog niet echt, zie hoofd – maar ik had een etentje bij Alan en Pim’s op de planning staan waar ik uitgenodigd was. Dat wilde ik niet afzeggen, dus ik sprong de auto in! En deze ‘Man met bril koffie’ maakte zoveel goed. Verslagje over het eten zal volgende week online komen!

En er was nog sneeeeeuwww in Eindhoven!


Hier ging ik wat spannends maken en dat houd ik ook nog even spannend. Recept gaat online komen. Wat zou hier nu in zitten?

Het afgelopen weekend had ik een feestje, namelijk de verjaardag van Sandra (vriendinnetje Sandra). Dat vierde ze in stijl met deze heerlijke welkoms drankjes van Gin, Elderflower, komkommer en rode vruchten! En die fles gin, Wauwieeee!

De dag erna ging ik met Erik op pad, eerst lekker lunchen en toen zonwering en vloeren uitkiezen. Of eigenlijk gewoon goed oriënteren voor de verbouwing die wij nu voorjaar 2018 gepland hebben.

Wij hebben momenteel een tegelvloer (zie hieronder) en die vinden wij niet mooi. Ook willen we een hele nieuwe keuken, ook nog eens op een andere plek in het huis. Dus die twee zaken willen we tegelijk aanpakken. We hebben wel vloerverwarming en willen die graag in stand houden waardoor we nu bij een PVC vloer uitkomen. Denken aan hout met visgraat in de woonkamer en betonlook in de eetkamer en keuken hebben we nu in gedachte. Wat zouden jullie doen?

Ja, hier zie je die ‘mooie’, ahum, vloer.. EN een eerste recept met Bettine geitenkaas. Het is niet helemaal wat het lijkt…! Pssst… Zoals je ziet ben ik ook weer aan de yoga&pilates geslagen.

En de laatste foto uit mijn telefoon, deze mooie planken. Die zie ik al helemaal boven de bank hangen!

Zó, dat was een kleine samenvatting van mijn maand, Januari is enorm snel voorbij gegaan en ik heb zin in Februari! Dit gaat een leuke maand worden waarbij Erik 30 wordt, we iets van de food bucketlist af gaan strepen, ik weer een paar enorm gezellige avondjes met vriendinnetjes gepland heb en ik hopelijk ook een beetje kan relaxen!

Tot de volgende maand!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.