Deel dit recept

Social media

Zelfgemaakte zongedroogde / gedroogde tomaatjes uit de oven

Zongedroogde tomaatjes kun je super makkelijk zelf maken. Gewoon, in de oven, dus het zijn eigenlijk meer gewoon gedroogde tomaatjes. Met dit recept maakt jij een heerlijk potje gedroogde tomaatjes!

Het verschil tussen zongedroogde tomaatjes en gedroogde tomaatjes?

Tsja, wat is het verschil? De zongedroogde tomaatjes worden uiteraard in de zon gedroogd en deze zijn best droog. De tomaatjes, zoals je die vers ook in de supermarkt kunt kopen, zijn iets minder droog. Er zit dus eigenlijk nog iets meer vocht in de tomaatjes. Dat vind ik zelf nog lekkerder eigenlijk. De zongedroogde tomaatjes laat ik namelijk altijd even in water weken, haha dus deze zelfgemaakte tomaatjes zijn echt perfect!

Gedroogde tomaatjes uit de oven

De truc hier is dat je op een hele lage temperatuur de tomaatjes droogt. Dit kun je dus in je oven doen en het enige wat je nodig hebt is geduld. Want ja, het duurt wel ongeveer 3 uur om deze tomaatjes te maken. Zorg dus dat je echt even tijd hebt. Daarnaast kun je afwisselen met de kruiden die je gebruikt. Sowieso zijn verse kruiden erg lekker. Denk ook aan oregano, tijm of salie.

Zongedroogde tomaatjes uit de oven www.jaimyskitchen.nl


Recept: Zelfgemaakte zongedroogde / gedroogde tomaatjes uit de oven

Hoeveelheid: 1 portie
Bereidingstijd: 3 uur
Ingrediënten:
500 gr cherrytomaatjes
3 teentjes knoflook
1 tl Italiaanse kruiden
peper en zout
olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 100 graden.
  2. Halveer de tomaatjes en leg ze op de bakplaat.
  3. Plek de knoflook en leg bij de tomaatjes. Strooi er ook peper, zout en Italiaanse kruiden overheen.
  4. Sprenkel een beetje olie over de tomaatjes.
  5. Laat de tomaatjes nu ongeveer 3 uur in de oven drogen. Kijk tussendoor goed of de tomaatjes al droger geworden zijn. Het kan zijn dat dit ook al goed is na 2,5 uur of zelfs pas na 3,5 uur.
  6. Laat de tomaatjes goed afkoelen en voeg ze dan in een hersluitbaar potje. Vul het potje tot bovenin met een lekkere olijfolie.
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen