Weekmenu lekkere recepten #3 - Herfst recepten

Stel jij ook vaak de vraag: 'Wat eten we vandaag?' en kun je wel wat inspiratie gebruiken voor het avondeten? In deze blog maar liefst 7 recepten, voor een hele week aan lekkere avondmaaltijden.
Een weekmenu vol met herfstige recepten
Ja hoor, het is officieel herfst! De blaadjes vallen van de bomen, het wordt kouder en helaas ook regenachtiger. Zelf vind ik de winter niet echt het fijnste seizoen en met de start van de herfst komt die er toch weer aan. Maar de herfst heeft zoveel moois! Zeker wat betreft eten zoals pompoenen, kool soorten, knollen en wortelen.
Wat kun je verwachten van de weekmenu's op Jaimy's Kitchen?
- 7 recepten; voor een week lang avondmaaltijden
- 1 bonus recept is elke week een lekker zoet recept
- Lekkere en gezonde maaltijden
- Meestal zonder vlees, veelal vegetarisch en af en toe vis
- Veel inspiratie!
Alle kopjes van de recepten zijn linkjes, dus klik erop en ga naar het volledige recept!
Maandag: Ovenschotel met zoete aardappel en zuurkool

Herfst en winter zijn perfecte seizoenen voor ovenschotels. Dit recept voor een ovenschotel met zuurkool, prei en zoete aardappel is daar helemaal geschikt voor!
Bereidingstijd: 20 minuten + 25 minuten oventijd
Dinsdag: Quinoa salade met rode biet

Het is weer salade tijd wat mij betreft! Ik ben namelijk gek op blauwe bessen in een salade, zeker in combinatie met avocado. Helemaal lekker met een basis van quinoa en rucola, als lunch gerecht of maaltijdsalade.
Bereidingstijd: 30 minuten
Woensdag: Pompoen risotto

Dit is het recept voor een echte herfstige risotto met pompoen. De salie en paddenstoelen passen hier ontzettend lekker bij en zo maak je een heerlijk recept dat perfect bij dit seizoen past. Krijg je er al een beetje in in?
Bereidingstijd: 45 minuten
Donderdag: Hartige pannenkoek met boerenkool

Zoet en zout is een heerlijke combinatie samen, zeker in de vorm van een hartige pannenkoek en zoete stroop. De pannenkoek wordt gevuld met boerenkool en alles wordt op smaak gebracht met oude kaas.
Bereidingstijd: 20 minuten
Vrijdag: Salade met geroosterde wortel

Deze salade is lekker gevuld doordat er linzen in de salade zitten. Daarnaast is deze salade vegetarisch en zijn de geroosterde wortelen het pronkstuk van de salade.
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd
Zaterdag: Falafel bowl met quinoa

Ben jij ook zo gek op falafel? In dit recept wordt falafel in een heerlijke quinoa bowl geserveerd. De kleurrijke groenten zorgen ervoor dat dit een gezonde maaltijd is. Ook geeft ik je tips om zelf falafel te maken!
Bereidingstijd: 25 minuten
Zondag: Prei & aardappel soep en bladerdeeg hapjes met pompoen


Deze soep is heerlijk vol van smaak en is makkelijk om te maken. Doordat de soep met aardappel gemaakt is vult deze ook goed en is het een dikkere soep. De hapjes van bladerdeeg zijn heerlijk als voor bij de soep. De vulling van pompoen, spinazie en feta kaas is lekker herfstig!
Bereidingstijd soep: 30 minuten
Bereidingstijd bladerdeeg hapjes: 50 minuten
Bonus recept: Pompoen granola

Granola is en blijft een heerlijk ingrediënt als ontbijt, toch? En in de herfst is het pompoenen seizoen, dus vond ik het tijd voor granola met pompoen! De granola is heerlijk gekruid met speculaas- en koekkruiden dus het is helemaal herfst proof!
Bereidingstijd: 40 minuten
Dit was het weekrecept, een smakelijke week toegewenst!
