Weekmenu: Lekker vegetarisch
Stel jij ook vaak de vraag: 'Wat eten we vandaag?' en kun je wel wat inspiratie gebruiken voor het avondeten? In deze blog maar liefst 7 recepten, voor een hele week aan lekkere avondmaaltijden.
Een weekmenu vol lekkere vegetarische recepten
Een nieuwe categorie op Jaimy's Kitchen; een weekmenu. Zelf vind ik het ook leuk om hier van tijd tot tijd inspiratie op andere websites uit te halen. Daarom vond ik het tijd om hier ook mee te beginnen. In dit weekmenu richt ik mij specifiek op vegetarische en gezonde recepten. Daarom komen er recepten in dit weekmenu naar voren zoals een maaltijd salade, een soep, maar ook wraps en een shakshuka. Kijk je mee?
Het Jaimy's Kitchen weekmenu
Wat kun je verwachten van de weekmenu's op Jaimy's Kitchen?
- 7 recepten; voor een week lang avondmaaltijden
- 1 bonus recept is elke week een lekker zoet recept
- Lekkere en gezonde maaltijden
- Meestal zonder vlees, veelal vegetarisch en af en toe vis
- Veel inspiratie!
Alle kopjes van de recepten zijn linkjes, dus klik erop en ga naar het volledige recept!
Maandag: Griekse panzanella salade met feta
Oorspronkelijk is panzanella een Italiaans recept, maar ik gaf er een Griekse twist aan door onder andere feta eraan toe te voegen. Deze vegetarische maaltijd salade is een heerlijk lichte maaltijd.
Bereidingstijd: 30 minuten
Dinsdag: Rode linzen soep met kokosmelk
Een heerlijke vullende soep met veel groenten, dat is deze rode linzen soep met tomaat en wortel. De soep heeft een Aziatisch tintje, doordat ik kokosmelk in de soep gebruik. Heerlijk romig! Serveer de soep met een belegd broodje of stukjes focaccia.
Bereidingstijd: 40 minuten
Woensdag: Shakshuka met aubergine en ei
Shakshuka is een Israëlisch gerecht waarbij eieren in een tomatensaus gestoofd worden. Ik voegde er nog aubergines aan toe, een heerlijke groente die perfect bij de kruidige shakshuka past! Dit is erg lekker met Turks brood!
Bereidingstijd: 40 minuten
Donderdag: Bulgur salade met haloumi
Dit is een fris recept met gebakken haloumi en granaatappel pitjes. Door de toevoeging van bulgur in dit recept is het maaltijd salade. Lekker veel groenten vandaag!
Bereidingstijd: 25 minuten
Vrijdag: Wraps met geroosterde bloemkool en bonen
In dit recept laat ik je zien hoe je vegetarische wraps maakt met geroosterde bloemkool en refried beans. De refried beans worden gemaakt van zwarte bonen en lekker veel specerijen.
Bereidingstijd: 45 minuten
Zaterdag: Aubergine schnitzel met bloemkoolpuree
Schnitzels van aubergine, geloof me het is heerlijk! De panko maakt het goed knapperig en dit is erg lekker bij de bloemkool puree. De gepofte tomaatjes zijn lekkere smaakbommetjes die deze maaltijd tot een heerlijk geheel maakt!
Bereidingstijd: 40 minuten
Zondag: Vegetarische Mexicaanse plaattaart met Pulled Oats
Deze heerlijke Mexicaanse plaattaart is rijkelijk gevuld met Pulled Oats, kidneybonen en mais en is afgemaakt met avocado en zure room. Een recept dat perfect is voor het hele gezin!
Bereidingstijd: 15 minuten + 25 minuten oventijd
Bonus recept: Bananen brood muffins met kokos
Bananenbrood kennen we allemaal wel, maar waarom geen muffins van bananenbrood? Dit is erg lekker als gezond tussendoortje! Natuurlijk wilde ik er een twist aan geven, vandaar dat ik er kokos aan toe voegde. En oh, wat zijn ze lekker!
Bereidingstijd: 5 minuten + 15-20 oventijd
Dit was het weekrecept, een smakelijke week toegewenst!