Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Travel: To Do's in Japan & de beste bezienswaardigheden

Onze vlucht hebben we al al meer dan een half jaar geleden geboekt en eindelijk is het volgende week zover. We zijn 19 volle dagen in het interessante land Japan! Er is hier zoveel te doen, dat we echt duidelijke keuzes hebben moeten maken. We willen namelijk ook een beetje genieten en ontspannen. Het precieze reisschema volgt wanneer wij terug zijn, vandaag vertel ik over onze absolute TO DO's.
 

Omdat we ook willen ontspannen, hebben we ons reisschema niet té druk gemaakt. We gaan dus helaas niet naar de prachtige eilenden met bounty stranden, dat zou teveel tijd kosten. Hiernaartoe reizen met een boot duurt bijvoorbeeld 45 uur! Hier zijn een aantal TO DO's die wij niet willen missen.

Kunnen jullie ons reisschema al een beetje raden?

To Do in Japan

Tsukiji Fish Market bezoeken

Tsukiji Fish Market Tokyo

De beroemdste vismarkt van de wereld is gevestigd in Tokyo. Hier vindt de befaamde Tuna Auction plaats waar geboden kan worden op deze enorme vissen. Om deze te bezoeken, moet je om 03.00 aanwezig zijn want er mogen slechts 120 bezoekers per dag dit aanschouwen. Het bezoeken van de markt is al een ervaring opzich en uiteraard moeten we een vers sushi ontbijt gaan eten bij Tsukiji. Ik denk echt dat dit de allerlekkerste sushi gaat zijn die we zullen proeven in Japan (of op elke andere plek ter wereld). De markt is gesloten op zondag en vaak ook op woensdag, iets om rekening mee te houden.

Shibuya Crossing overleven

Shibuya Crossing

Het drukste kruispunt ter wereld! Ook alweer een bucketlist puntje! Hier zou je het ultieme 'Ik ben in Tokyo' gevoel moeten krijgen. Het schijnt het meest indrukwekkend te zijn om in de avond de duizend (en) overstekende mensen te bewonderen. Dit is mede door alle neonlichten die Shibuya kleuren!

Wandelen in Kyoto Bamboo Grove

Kyoto Bamboo Grove

Dit is toch prachtig? Enorme bamboe scheuten die tot ver in de lucht reiken. Het allermooiste zou moeten zijn wanneer je de wind tussen de bamboe hoort gaan. Magisch! Je kunt hier doorheen wandelen, maar het is ook mogelijk om te fietsen door het Bamboo Grove. Lijkt me heerlijk ontspannend.

Geisha's spotten in Kyoto Geisha District: Gion

Kyoto Geisha District: Gion

Deze buurt is gevuld met winkels, thee huisjes en uiteraard Geisha's. Deze worden trouwens Geiko's genoemd in Kyoto. Het allerbekendste gebied is Hanamis-Koji Street van Shijo Avenue naar Kenninji Temple. In deze buurt kun je dineren in restaurants of thee drinken in ochaya's (theehuisjes), waarbij je entertaint kan worden door een Geisha. Wanneer we geluk hebben, kunnen we een Geisha spotten, in de straten, op weg naar haar werk.

Proeven op Osaka Food Market

Osaka Food Market

De Kuromon Ichiba Market in Osaka is echt befaamd om zijn delicatessen. Wat ik graag wil proberen op de markt, dat laat ik volgende week zien. Maar ik kan echt niet wachten, hmm allemaal onbekende dingen proberen en onze ogen uitkijken! Het ligt in de buurt van de Dontubori, je kunt lopend naar de markt wat ook wel Osaka's keuken genoemd wordt.

Hiroshima Peace Memorial Center bezoeken

Hiroshima Peace Memorial

In het jaar 1945 is Hiroshima getroffen door een atoomboom, door een aanval van de Amerikaanse luchtmacht. Dit was de eerste atoombom die ter wereld gebruikt is. Eind 1945 waren er 250.000 doden gevallen ter gevolg van de aanval. In het Peace Memorial Center zijn tentoonstellingen te zien over dit verschrikkelijke voorval. Het lijkt me moeilijk, maar erg interessant.

Itsukushima shrine bewonderen in Miyajima

Itsukushima Shrine Miyajima

Deze shrine, die op de Werelderfgoed lijst van UNESCO staat, staat midden in het water. De torii gate is het boegbeeld van het shrine complex en staat met vloed helemaal in het water. Wanneer het eb is, kun je zo naar de gate toelopen. Deze zou het allermooist tijdens zonsondergang moeten zijn! We gaan een nachte slapen op het eiland Miyajima voor de ultieme ervaring.

Ontspannen in een Onsen

Onsen

Onsens zijn warm waterbronnen. Deze zijn overal te vinden in Japan, omdat Japan een vulkanisch eiland is. Japanners gaan naar Onsens voor ontspanning, dus dat willen wij ook graag mee maken. Wel lastig, want óf alles is gemixt óf we zouden apart van elkaar in de Onsen moeten gaan, wat het meest voorkomt. Oh, en geen badkleding allowed.. Even een goede zoeken dus haha! Wij willen dit waarschijnlijk in Hakone doen.

Slapen in een Ryokan met Kaiseiki Diner

Ryokan

Dit lijkt me zo gaaf, slapen in een traditioneel Japans pension. De kamergrootte wordt hier aangeduid door middel van het benoemen van hoeveel tatami (bamboe) matjes in de kamer passen, haha! In een ryokan kom je voor ontspanning, dus schoenen uit, Yukawa (een lichte kimono) aan en genieten. Je slaapt op een futon, wat eigenlijk gewoon een dunne matras is. Daarnaast staan ryokans bekend vanwege de excellente gastvrijheid.

kaiseki

En in een Ryokan geniet je van een Kaiseiki diner, ofwel Japanse Haute Cuisine. Je kamer wordt omgetoverd tot restaurant, je zit op de tatami matjes op de grond en een mooie dame in kimono brengt telkens een gang van het diner naar je kamer. Privé genieten van een zeer bijzonder diner dus! Deze hele ervaring gaan wij aan en ik kan niet wachten!

Naar een Japanse Speelhal

Pachinko

Pachinko is het populairste spel, waar met kleine zilveren ballen in de automaten gespeeld wordt. Het doel is om er zoveel mogelijk te verzamelen. Het is een ware hype en er zijn zelfs kampioenschappen te vinden. In Shibuya zit de populaire speelhal Maruhan Pachinku Tower, geopend van 10 uur in de ochtend tot 11 uur s'avonds. Er zijn enorme rijen Pachinko automaten, die elk moment van de dag druk bezet zijn, maar er is meer. Hier kun je namelijk ook in gekke fotohokjes, dit wil ook ook niet missen!

Maruhan Pachinko Tower, 28-6 Udagawa-cho, Shibuya-ku

Hoe kom je er?
Shibuya Station, Hanzomon Line, Ginza Line, Fukutoshin Line or JR Yamanote Line


Heb jij nog leuke tips voor ons?

Wij hebben er zin in!

Geïnteresseerd in Japan? Lees ook mijn andere blogs in deze serie 

Liefs Jaimy