Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Travel: Reisverslag Osaka, Hiroshima & Miyajima

Dit is het laatste deel in de Japan Reisverslagen serie! Vandaag schrijf ik over Osaka, Hiroshima en Miyajima Island. Dit is het laatste deel van onze Japan trip, die wij afgelopen augustus maakte. We verbleven telkens een paar dagen in deze steden, vandaar allemaal in één blogpost. Ook dit deel van de reis was weer zeer indrukwekkend, met mijn persoonlijk hoogtepunt: Miyajima!

Heb je trouwens al over Tokyo en Kyoto & Nara gelezen?
Daar zijn wij namelijk onze reis begonnen. Vandaag gaan we verder!

Osaka Dontonburi

Dontonburi, het bruisende hart van Osaka. Door deze wijk kun je dagen lopen en nog blijft het leuk; er is zóveel te zien. Dag en nacht is het hier druk!

Osaka

Voor een beroemd krab restaurant! Iedereen nam hier foto's, dusja, dan moet mij ook maar hé, haha.

Osaka Ueda Sky Building

Wauwie, het uitzicht vanaf Umeda Sky Building is echt waanzinnig mooi! Prachtige Osaka Sky Line! Het gebouw zelf heb ik niet goed op de foto gekregen, maar is ook zeer indrukwekkend, absoluut een bezoeken waard.

Osaka Ueda Sky Building

Lekker geposeerd foto. In ieder geval Umeda Sky Building wilt uiteindelijk de ruimte in! Onwijs gaaf, het gebouw bestaat uit twee losse gebouwen die later verbonden zijn door een tussenstuk te plaatsen, helemaal omhoog getakeld! Zeer indrukwekkend!

Osaka

In dit piepkleine restaurantje, met alleen lokale Japanners hebben we genoten van verse sushi, voor onze neus klaar gemaakt. Wij kregen echt géén genoeg van sushi eten. Ik denk dat we zeker eens per twee dagen sushi aten!

Hiroshima Peace Memorial

We gingen door naar Hiroshima, waar ik niet enorm veel foto's gemaakt heb. Dit is bij het Peace Memorial Center, een herdenkingsplaats voor de slachtoffers van de atoombom op Hiroshima. Het valt niet met woorden te beschrijven hoe verschrikkelijk deze gebeurtenis is. We zijn in het museum geweest, waar ik geen enkele foto gemaakt heb, dat voelde zeer respectloos aan voor mij. Het gevoel wat wij kregen in het museum was echt afgrijselijk.

Hiroshima Peace Memorial

Dit is 'the home', het enige gebouw in Hiroshima waar je iets terug kunt zien van het verwoestende effect van de atoombom. Dit is echt zó verschrikkelijk, ik hoop dat dit nooit meer voor gaat komen in de toekomst want dit is echt zó onmenselijk. Veel mensen hebben namelijk nog dagen moeten lijden voordat ze uiteindelijk om het leven kwamen door de gevolgen van de atoombom. Mensen zijn gewoon levend verbrand.

Hiroshima Okonomiyaki

Verder hebben we in Hiroshima lekker rondgelopen door de stad, gewinkeld en heerlijk gegeten natuurlijk. Japan is gewoon eten! Hier geniet ik met volle teugen van Hiroshima Style Okonomiyaki met oesters! Leuk weetje, dit gezicht hebben Erik en ik de hele vakantie getrokken, wanneer we lekker eten hadden, ons onderonsje ;)

Miyajima Island Japan

En toen was het tijd voor Miyajima! Met de ferry gingen we naar dit eilandje, waar we in een traditionele ryokan verbleven. Een ryokan is een traditioneel Japans guesthouse.

Miyajima Island Japan

Ook onze vrienden, de chinezen kwamen aan...

Miyajima Island Japan

Aan de kust van Miyajima met een traditioneel koekje van dit eiland. Echt lekker was het niet...

Miyajima Island Japan

En ook op dit eiland lopen allemaal hertjes rond, alleen zijn deze liever. In Nara waren ze een beetje gemeen!

Miyajima Island Japan

Eerst kwam onze vriendin even bij Erik kijken, ahhh ze liet zicht echt lief knuffelen.

Miyajima Island Japan

En toen was het mijn tijd om lekker te knuffelen met deze lieverd.

Miyajima Island Japan

En dit is dan toch wel echt waar we voor naar Miyajima zijn gekomen: met deze geweldige Torii gate! Zoals jullie zien staat deze nu onder water, maar later, in de avond wanneer het eb is kun je hier helemaal naartoe lopen!

Miyajima Island Japan

En toen mocht ik ook even met deze onwijs schattige kindjes op de foto! Zo onwijs lief.

Miyajima Island Japan

De Torii gate is dan wel het boegbeeld van de Itsukushima Shrine, maar het complex is veel groter.

Miyajima Island Japan

Dus, dat gingen we ook maar eventjes bezoeken.

Miyajima Island Japan

Five Story Pagoda, zo onwijs bijzonder bouwwerk. Ook zo lekker typisch Japan!

Miyajima Island Japan

Daar is de beauty weer, je ziet hem nog onder water staan.

Miyajima Island Japan

Het eiland zelf is onwijs schattig met allemaal leuke winkeltjes en food stalletjes. Erik mocht even poseren van mij!

Miyajima Guesthouse Kikugawa Japan

Toen konden we eindelijk naar onze ryokan Kikugawa, een echt familie bedrijfje. Er stond ons hier een heel bijzonder Kaiseki Diner te wachten. Hier heb ik al eerder over geschreven. 

Miyajima Guesthouse Kikugawa Japan

De tatami (bamboe) matjes op de grond, Japanse groene thee, een onwijs ontspannen kamer waarbij de afscheidingen in de kamer van rijstvellen gemaakt zijn. De futons (bedden) hebben we zelf opgemaakt toen we gingen slapen.

Miyajima Torii Gate

Nog eventjes voor het diner terug naar de Torii gate, want nu kunnen we er naartoe lopen!

Miyajima Torii Gate

Aan de onderkant van de Torii gate worden allemaal muntjes geplaatst. Helemaal onder zaten zelfs een paar oesters!

Miyajima Torii Gate

Wat een prachtige afsluiting van een prachtige dag. Miyajima Island is echt een enorm mooi eiland, wij sliepen er dus een nachtje en dat was écht de moeite waard. We zouden er zelfs een nacht extra verblijven, als we de tijd hadden.

Zo, dat was ons Japan avontuur. Wat heerlijk om er over te schrijven en zo herinneringen op te halen. Het is echt een bijzonder land, niets te met Japan te vergelijken. Mooie herinneringen voor altijd!

Wil je nou weten wat je absoluut MOET eten in Japan, lees dan deze blog…. of wil je weten hoe ik Japan in eten beschrijf, lees dan deze ;) veel plezeier :-*

Geïnteresseerd in Japan? Lees ook mijn andere blogs in deze serie 

Jaimyskitchen