Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Travel: Reisverslag Japan - Kyoto & Nara

Het volgende deel van de Japan Reisverslagen brengt ons in Kyoto!
In tegenstelling tot alle skyscrapers in Tokyo, heeft Kyoto vooral laagbouw, veel tradities en nog meer UNESCO World Heritage tempels. We hebben veel gezien, gefietst in Kyoto en hebben een dagtrapje naar Nara gemaakt waar we onder andere met Bambi's geknuffeld hebben!

Reisverslag en tips voor Kyoto & Nara, Japan

Kyoto heeft écht wel mijn hart gestolen met onder andere het mystieke van de Geisha's en Maiko's in Gion, het heerlijke eten en de vriendelijke mensen. Wij hebben twee dagen gefietst in de stad en dat was een onwijs leuke manier om de stad te verkennen. Heerlijk vrij gevoel. Kijk je mee naar onze 5 dagen in Kyoto?

Japan Backpacken

We zijn aangekomen in Kyoto!

Kyoto Station

Kyoto Station is écht heel erg indrukwekkend. Een enorm gebouw, hypermodern. Zo gaaf om dit in deze traditionele stad terug te zien.

Kyoto Station

Met mijn leuke vriendje die een beetje aan het lezen is over Kyoto. Zie je de lichtjes in de trap? Deze gingen aan toen het begon te schemeren.

Kyoto Station

En daarna wil ik ook wat meer lezen over het station, heerlijk bij een mooie zonsondergang, bovenop het station.

Five Story Pagoda Kyoto

De Five Story Pagoda in Kyoto was duidelijk Erik zijn favoriet. Ojja, straks komt ook nog een bijzonder gebouw. Deze pagode beweegt mee in geval van een aardbeving. Elke verdieping beweegt dan los van elkaar. Super interessant.

Fushimi Inari Shrine

We zijn er! Dit was voor ons echt wel een highlight: Fushimi Inari Shrine. We wisten toen nog niet wat ons te wachten stond...

Fushimi Inari Shrine

Om te beginnen enorme drukte!

Fushimi Inari Shrine

Gewoon meer dan 10.000 torii-gates over het hele terrein. Jemig, het was me een behoorlijke hike van ongeveer 2-3 uur. Ik weet het al niet meer, maar het was wel erg bijzonder!

Fushimi Inari Shrine

Toen we bovenaan kwamen, was het uhh, ja, niet zo heel bijzonder. Er stond een kleine tempel waar mensen hun torii-gates konden plaatsen. Erik was ook blij...

Bamboo Groove

HI! Wij zijn in het Bamboo Groove!

Bamboo Groove

Heel gaaf was dat! Helemaal niet zo groot als ik had verwacht eigenlijk, maar het was heel erg indrukwekkend en gewoon prachtig!

Arashiyama Kyoto

Arashiyama is het deel van Kyoto waar ook het Bamboo Groove gelegen is. Deze rivier is zó mooi! Je kunt hier ook met bootjes overheen varen.

Arashiyama Kyoto

Prachtig groen toch?!

Kyoto

Toen gingen we terug naar het centrum van Kyoto, in de buurt van Gion, heerlijk deze straten. Echt een enorm verschil met Tokyo waar alles hoog gebouwd is. Kyoto voelt veel traditioneler aan.

Kyoto

Dit straatje is echt geweldig; Shirakawa heet het. Het is enorm sfeervol, je ziet veel meisjes in kimono's rondlopen. Lekker moe ben ik hier ook, van al het zweten, haha!

Kyoto Shirakawa

Superlief, een stelletje, beiden in kimono. Wisten jullie dat mannen ook kimono's dragen?

Kyoto Shirakawa

Allemaal mooie ochaya's, oftewel theehuizen. Dit is echt iets magisch, moeilijk uit te leggen maar alles voelt heel erg mysterieus. Een beetje verboden en geheimzinnig.

Kyoto Shirakawa

Japan, wij houden van jou!

Kyoto Shirakawa

Hier was Erik aan het wachten.. Ik stond namelijk voor ons in de rij voor... Tsja dat wisten we eigenlijk niet. Er stond een rij, het zag er traditioneel uit, dus we zijn bij gaan staan. Soms moet je even wat onverwachts doen en je laten verassen toch?

Japans Theehuis

En dat bleek een Japans theehuis te zijn! Heel mystiek was het hier, maar wij gingen naar de bovenste verdieping.

dsc_0710

Daarna liepen we door Gion. Hier hebben we later ook een Maiko dansvoorstelling gezien, wat té bijzonder was. Maiko is een leerling Geisha, waar er nog steeds van te vinden zijn in Gion.

dsc_0714

Door deze spannende en bijzondere straatjes loop je dan, hopend op een glimpse van een Geisha.

Maaike Gion

En dat is gewoon gelukt! Ineens zei Erik: 'DAAR! Maiko's!' En toen ben ik er als een debiele tourist achterna gelopen... haha!

Kyoto Gion

Super sfeervol!

Golden Temple

Dit was toch wel écht de allermooiste tempel in Kyoto, Kinkakuji, The Golden Pavilion. De tuin er omheen is ook prachtig, heel bijzonder om te zien!

The path of Philosophy

Ook liepen we het Path of Philosophy, een prachtig pad naast een riviertje. Dit pad is vooral erg mooi wanneer het Sakuru oftewel cherryblossom seizoen is. Kyoto University Philosophy professor Nishida Kitaro bewandelde dit pad dagelijks waardoor het zeer bekend geworden is.

Kyoto Streetfood

Heerlijk streetfood! Hier aten we Okonomiyaki Kyoto style!

dsc_0976

Toen gingen we met de trein een dagje naar Nara, om de hertjes gedag te zeggen. Erik kan leuk met ze communiceren....

dsc_0982

En deze Bambi vind onze Lonely Planet ook erg boeiend.

dsc_0992

Koekjes voeren aan deze lieve Bambi's, ik vind het helemaal leuk en ben zo blij als een kind.

dsc_0993

Dit is een lieverd hoor, maar ik ben gewoon aangevallen door een hert! Een stom groot hert die niet wilde dat ik koekjes aan andere hertjes gaf! Hij stak met zijn gewei in mijn rug (lekker sneaky, want ik zag hem natuurlijk niet aankomen) waardoor mij shirt kapot gegaan is en ik een enorme schram op mijn rug had... AHW! Vanaf dat moment was ik een beetje bang...

dsc_0998

Dus deze zijn op veilige afstand... Er waren echt bizar veel herten, niet normaal en ze liepen allemaal vrij rond. Ik vond het wel echt enorm gezellig. Nara voelt als één groot park met kinderboerderij.

dsc_1004

Maar dan staat daar ook nog eens de grootste houten tempel van Japan!

dsc_1006

Waarom is ALLES mooi in Japan?

Kyoto

Deze doeken zie je trouwens echt overal hangen voor deuren en ramen.

dsc_1020

Haaaaiii, grote Buddha!

dsc_1024

We wandelen heerlijk door het park.

dsc_0008

Lopen door nog meer tempels en Torii-gates.

dsc_0013

Echt onwijs mooi en rustgevend is deze stad, ondanks dat het vol met toeristen is, kun je hier ook rustige plekjes vinden.

dsc_0017

Heerlijk wandelen. Kyoto en Nara waren twee bijzonder mooie steden met enorm veel traditie!

Benieuwd naar het eerste deel van de Japan reisverslagen - Tokyo?

Stay tuned, want er komt nog een reisverslag van Osaka, Hiroshima en Miyajima! Of lees hier de beste bezienswaardigheden van Japan!

 

Geïnteresseerd in Japan? Lees ook mijn andere blogs in deze serie 

Jaimyskitchen