Travel: Japan TO EAT-list!

Het is eindelijk zover; we vertrekken vandaag naar Japan. Wanneer dit online komt zijn wij al onderweg naar Schiphol. Met wij bedoel ik natuurlijk mijn vriend Erik en ik. We weten al bijna een jaar dat we naar Japan willen en zijn zo blij dat we nu eindelijk onderweg zijn! In dit artikel laat ik jullie onze TO EAT-list zien, oftewel, wat willen we allemaal eten in Japan?!

Vorige week vertelde ik jullie al over alle Japan TO DO's, vandaag vertel ik jullie over alle MUST EATS! Want hallo, de helft van alle fun in Japan ligt bij het eten. Dat is de cultuur van het land en dat willen wij ervaren!

To eat in Japan list

Sushi

Japanese Sushi

Dit lijkt me een duidelijke keuze, de beste sushi in Japan te vinden. Ik ben dan ook erg bang dat ik daarna geen enkele sushi meer lekker vind, haha! Ik kan echt niet wachten om heel veel sushi te eten! En dan is de ultieme ervaring om dit bij Tsukiji Fish Market te eten.

Ramen, Udon & Soba

Soba Noodles Japanese

Noodles! Oh, ik wil ze echt allemaal proberen, want er zijn verschillende soorten. Hier een kort lesje noodles:

Ramen: dunne, lange tarwe noodles.
De populairste soorten zijn shoyu (soja saus bouillon) and shio (zoute bouillon), miso (miso bouillon, gemaakt van soja) tonkotsu (varkensbotten bouillon), de laatste is het minst helder.

Udon: dikke, chewy noodles gemaakt van tarwe.
Klassiek geserveerd met, kakejiru, een bouillon op smaak gebracht met sojasaus, dashi en mini. Kaki Udon zijn gewokte noodles met groenten, vlees en saus. Bukkake Udon is met tsuyu bouillon erop, Ontama met gekookt ei, Tsukimi met rauw ei. Bij Kitsune Udon krijg je gefrituurde tofu.

Soba: boekweit noodles met een nootachtige smaak.
De bekendste variant is koud (zaru) geserveerd met tsuyu, een sterkte warme bouillon gemaakt van sojasaus, dashi en mirin. De noodles worden dan gedipt in de saus. Warme soba wordt kaku genoemd. Ook wordt vaak tempura gegeten bij de noodles.

Tonkatsu & Katsudon

Tonkatsu

Het lijkt een beetje verwarrend, maar Tonkatsu is vis, vlees, kip of groenten in panko. Vaak is dit trouwens varkensvlees. Katsudon is een maaltijd met Tonkatsu. Daarnaast wordt er altijd een Tonkatus saus bij geserveerd, een soort Japanse BBQ-saus. 'Don' komt er achter wanneer er een maaltijd van gemaakt is door de toevoeging van rijst. Tonkatsy wordt ook vaak met katsu karē ofwel met Katsu curry geserveerd.

Onigiri

Onigiri

Deze kleine rijstballetjes met verschillende vullingen kun je overal kopen, voornamelijk in supermarkten en dient als snack. Het zijn sushiballetjes, ze zouden enorm lekker moeten zijn en lekker goedkoop!

Tamagoyaki

Tamagoyaki

Fluweelzacht, gerold Japans omelet. Het wordt gemaakt in een vierkante pan en op smaak gebracht met sojasaus en mirin. Soms wordt het ook met suiker gemaakt, deze variant is dus wat zoeter.

Takoyaki

Takoyaki

Dit is zeer typerend voor Osaka: octopus balletjes! Deze komen in veel verschillende soorten, met verschillende smaak combinaties. Het zijn een soort poffertjes eigenlijk. Dit is echt een must-eat. Ik zie het ook zo vaak voorbij komen, wil dit echt graag proberen!

Okonomiyaki

Okonomiyaki

Dit is een soort omelet ofwel pannenkoekje met allerlei hartige vullingen. De betekenis van okonomiyaki is gegrild 'wat jij er in wilt', haha! Vaak is dit vis of vlees en het wordt altijd geserveerd met Bonito flakes oftewel Katsuobushi. Dit lijkt me echt lekker!

Kushikatsu

Kushikatsu

Dit is wederom een Osaka special, namelijk verschillende stokjes met vlees of vis in Panko. Panko is de bom, dus dit moet lekker zijn toch? Beetje yakitori, maar dan anders. Die wil ik ook best proberen trouwens ;)

Tempura

Mixed Tempura plate

Need to say more, heerlijk knapperige, lichte tempura garnalen, groenten of wat dan ook. Dit wordt vaak als side dish gegeten bij noodles gerechten. Het wordt vaak gegeten met ten-tsuyu, een dipsaus gemaakt van dashi, soja en mirin.

Gyoza

Gyoza

Heerlijke dumpings, die vaak gebakken zijn. Het krokante korstje aan de onderkant van de kaki gyoza is heerlijk in combinatie met het zachte deeg. Sui gyoza zijn gestoomd en age gyoza zijn gefrituurd.

Unagi no Kabayaki

Unagi no Kabayaki

Dit is echt een streetfood-food, namelijk gegrilde paling. Zo onwijs lekker lijkt mij dit, want ik ken het wel van de sushi restaurants in Nederland. Dat is altijd mijn favoriet!

Wagyu Beef

Wagyu Beef

Werelds beste rundvlees! Waarom? Het vet is verdeeld door het vlees heen, wat het erg sappig houdt. Dit is omdat de koeien vooral zittend leven. Eerlijk gezegd weet ik niet zéker of ik dit echt ga proberen, ondanks iedereen mij voor gek zal verklaren als ik dit niet hoe, haha. Reden? Ik ben niet echt gek op biefstuk en het is onwijs duur. Maar, we will see...

Baby Octopus

Osaka Octopus on a stick

Osaka Market Treat! Deze octopusjes hebben een kwarteleitje in hun hoofd, daarom zien ze er zo uit. Beetje gek, maar ik verlaat Japan niet zonder deze octopusjes haha! Kuromon Ichiba Market is dé plek om ze te proberen!

Manja en Mochi

10440073305_4ff848e214_k

Beide zijn zoete desserts. Manja is een rijstcake met bijvoorbeeld een groene thee vulling. Mochi is bijna hetzelfde, maar dan met een vulling van ijs.

Taiyaki

Takiyaki

Dit zijn een soort bladerdeeghapjes in de vorm van een vis. Deze zijn met verschillende vullingen, maar de populairste is toch wel die met rode bonen pasta of custard. De buitenkant is lekker knapperig en de binnenkant lekker zacht. Dit wil ik proberen als ik het tegenkom, maar ik zal er niet speciaal naar opzoek gaan.

Matcha

Matcha

Groene thee poeder waar verschrikkelijk veel van gemaakt worden. Zoals een Matcha Green Latte, maar ook ijs; daar heb ik mijn zinnen op gezet!

Oef, gelukkig gaan we 19 dagen, want het is een behoorlijk lange lijst geworden!

Waneer we terug zijn, kunnen jullie zeker weten weer een verslag vinden op JaimysKitchen over wat ik nu écht allemaal van deze lijst geprobeerd heb!

Wat zou jij allemaal willen eten in Japan?

Geïnteresseerd in Japan? Lees ook mijn andere blogs in deze serie 

Liefs Jaimy
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen