Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Travel: Ik ga bijna naar Bali!

Wanneer jullie dit lezen ben ik nog nét niet aangekomen in Bali. Precies over een week om 17.30 uur lokale tijd landen mijn moeder en ik in Denpasar. Maanden heb ik mij voorbereid op deze reis en dan met name door mij te verdiepen in alle typisch Balinese gerechten die ik wil proberen en hippe eettentjes. In deze blog neem ik jullie mee met mijn voorbereiding voor onze Bali reis!

Laat ik beginnen met vertellen waar wij allemaal naartoe gaan. Dit is de planning, maar we hebben alleen de eerste nachten vastgelegd, dus wie weet gaat het nog veranderen:

- Ubud, 5 nachten
- Nusa Lembongan, 3 nachten
- Gili, 2 nachten
- Canggu, 3 nachten
- Seminyak, 1 nacht

Heb je tips hier over? Laat het mij dan weten, want we zijn nog zeer flexibel!

En dan; wát wil ik allemaal eten?

Deze vakantie ga ik mij dus echt helemaal niet inhouden. Ik hoef ook niet vegan te eten van mezelf, want er zijn gewoon naast veel vega en vetpan opties in Bali ook delicatessen van vlees of vis. Enne, when in Bali.. wil ik gewoon alles proberen!

Hotspots

Maar, daar wil ik wel bij zeggen dat ik extreem gelukkig wordt van alle hippe vegan healthy hotspots zoals Eart Cafe, Cafe Organic, The Spicy Coconut, Nalu Bowls, Shelter Cafe ect. Dus heb je dara tips voor, laat het mij echt weten want ik kan niet wachten om ze te reviewen.

Over naar de Indo / Balinese keuken!

Soto Ayam

Bali Soto Ayam

Heerlijke Indonesische kippensoep. Hier hou ik in Nederland al van, laat staan in Bali!

Nasi Campur

Bali Nasi Campur

Witte rijst met allerlei bijgerechten, vooral Tempeh Goreng vind ik echt heerlijk en laat dat nu net vaak geserveerd worden bij Nasi Campur. Daarnaast kun je vaak kiezen welke gerechten je erbij wilt, dat is natuurlijk altijd leuk. Hier wil ik ook echt Rendang bij eten; heerlijk zacht gestoofd met Indische specerijen. Ja, hier heb ik zin in!

Tipat Cantok

Tipat Cantok Bali

Lekker Vega gerecht met tofu en longtong!

Nasi Goreng

Bali Nasi Goreng

Lijkt ene beetje op Nasi Campur, omdat er ook vaak bijgerechten bij geserveerd worden, maar hierbij is de rijst al flink op smaak gebracht. Dan wil ik graag de Seafood variant proberen!

Satay Ayam

Bali Satay Ayam

Tsja, dit kan ik gewoon niet mislopen, heerlijke kipspiesjes op houtskool. Ayam betekend trouwens kip! Al zijn deze spiesjes op houtskool natuurlijk ook in varkensvlees, vis en vega varianten te krijgen.

Gado Gado

Bali Gado gado

Heerlijke gestoomde groenten met pindasaus. Dit moet echt heerlijk zijn. Ik heb het al eens zelf gemaakt, maar hier zou ik graag nog even de fijne kneusjes van willen leren :)

Martabak

Bali Martabak

Dit kun je zowel hartig als zoet eten en schijnt echt streetfood te zijn in Indonesië. het zijn eigenlijk deegpakkertjes met allerlei vullingen. Rundergehakt komt vaak voor in de hartige variant (Telor) en de zoete variant is populair met chocolade (Manis). Vooral de zoete lijkt me lekker!

Smoothie Bowls

Bali Nalu Bowl

Nalu Bowls zijn echt enorm populair en ook de bowls bij The Spicy Coconut in Seminyak zijn echt super populair. Daar kan ik echt niet op wachten hoor!

Pandan Pancakes

Bali Pandan Pancakes

Een zoet gerechtje! Dun flensje met pandan, gevuld met kokossuiker of palm suiker en kokos. Jammie!

Babi Guling

Varken aan het spit, dit moet echt een delicatesse zijn, maar ik weet het nog niet hoor. Ik weet zeker dat wanneer ik dat hele beest aan het spit zie hangen, ik dit niet ga eten. Twijfel gevalletje, maar wel iets voor mijn moeder denk ik.

Ik ga jullie uiteraard update wanneer ik terug ben over al deze lekkernijen!

Liefs Jaimy