Deel dit recept

Social media

Travel: Berlijn in Food

Berlijn, hipperdepip on food, dus dat moesten wij tussen Kerst en Nieuwjaar zelf maar eens gaan ontdekken. En oh boy, wat hebben wij heerlijk gegeten hier zeg. Berlijn is natuurlijk veel meer dan alleen maar goed eten, dus ik geef jullie een kleine sneak peak in onze vier dagen Berlijn.
Eigenlijk was dit een onwijs spontaan tripje. Onverwachts kreeg ik een paar extra vrije dagen en toen dachten we: 'Waarom nemen we de auto niet en rijden gewoon naar Berlijn'. Dus, dat deden we, zonder verder veel na te denken. Wel wist ik een leuk hotel te boeken, maar wat we verder in Berlijn wilde gaan doen; geen idee. Veel foto's met de iPhone gemaakt trouwens!
HotspotMonsieur Vuong, Alte Schönauer Str. 46, Mitte.

De eerste dag zaten we net name in de auto en kwamen laat in de middag aan. Ons hotel zat aan Alexanderplatz, dus we liepen even wat rond, maar gingen al snel op zoek naar een restaurantje. Dat werd Monsieur Vuong, daar had ik al vaker van gehoord.

Dat verdienden wij wel na een autorit van een dikke 8 uur!

Eigenlijk deelden we alles. Dit was een kokoscurry met zachte kip, rijst en Vietnamese groenten, heerlijk!

Krokante Garnalen met een heerlijke frisse mango dip!

MORE FOOD! Tweede ronde haha! Gezellig tafeltje vol! Erik Nan een Pho Bo, ik een pittige noodles salade en uiteraard, nog eens garnalen, maar dan een iets andere versie.

Die waren behoorlijk lekker. Zelfs de koriander -of was het Thaise basilicum- kon ik waarderen, het is een wonder!
De avond slopen we af met nog wat shoppings en een welverdiende douche in onze chili hotelkamer met panorama view - hello free upgrade!
Toen was het alweer snel ochtend en dus tijd voor ons ontbijt, waarvoor we naar Friedrichshain gingen, onderweg naar de East Side Gallery.

We aten in een Turks eettentje, wat echt een klein restaurantje was vol goodness. Dit kwamen we toevallig tegen, liepen op goed geluk naar binnen en dat was geen tegenvaller! Oh, heerlijk gegeten. Erik nam een Berlijns ontbijt en ik nam de vegan versie!

Mij god, every day, all day breakfast zeg ik!

Kopje koffie in een mooi Turks kopje ging er ook wel in! Het enige wat ik hier over kan zeggen is dat het op de Gubener Strasse ligt in Friedrichshain, naam weet ik helaas niet!

We gingen naar de East Side Gallery, om naar de Berlijnse muur te kijken. Ook gingen we hier naar The Wall Museum voor wat meer achtergrond info. Zeer interessant allemaal, maar erg duidelijk was het museum niet. Wel is het echt indrukwekkend, het verhaal erg achter en alles wat het met zich mee gebracht heeft. Echt een aanrader!
Hotspot: Burgermeister, Oberbaumstraße 8, Friedrichshain.

Toen was het tijd voor een ander stukje Berlijnse cultuur: een burger van Burgermeister! Dit zijn de befaamde burgers, waar Erik niet op kon wachten!

En OH BOY! Ik werd alleen al vrolijk van het feit dat ik de burger in mijn handen kon houden, want ik wist dat deze de bom zou zijn.

En ja, helemaal goed gekeurd! Een echte MUST-do als je in Berlijn bent wat ons betreft!
De rest van de dag hebben we lekker verder geslenterd, en natuurlijk wat highlights bezocht, zoals het Holocaust Monument. We hebben hier de grootste lol gehad! Dit is trouwens uitgebreid op instagram stories gekomen. Volg je mij al? Instagram Jaimy's Kitchen.

Maar, ook dit was bizar indrukwekkend gezien elke kilo beton staat namelijk voor één overleden Jood tijdens de Tweede Wereldoorlog. Niet te bevatten wanneer je tussen de blokken loopt.
In de avond aten we gewoon lekker ordinair bij Vapiano! De volgende dag startten we rustig op en gingen allereerst op zoek naar een lekkere kop koffie en een goed ontbijt.
Hotspot: Kaffeemitte, Weinmeisterstraße 9A, Mitte.

Deze foto heb ik trouwens in de avond gemaakt, na sluitingstijd! Haha, was ik overdag vergeten en we liepen er toevallig langs!

Dit ontbijt was echt te gek! Een heel groot bord met salades, kazen, vlees, vers fruit, boter en jam. Daarnaast zoveel brood als we wilden. Zo lekker! En dat voor €12,50 voor twee personen!

En die lekkere koffie was er ook, inclusief sojamelk!

Genieten! Hierna gingen we even naar KaDeWe, viel een beetje tegen, maar wij hebben weer heerlijk rondgeslenterd overal en geshopt :).
Hotspot: Mikoto, Appelallee 22, Kreuzberg.

Of dit nu een hotspot is, weet ik niet zeker, maar we hebben hier zeker weten lekker gegeten! Dit was gewoon onze lunch trouwens, moet kunnen toch?!
Hotspot: District Môt, Rosenthaler Str. 62, Mitte.

Dit restaurant helemaal in Vietnam streetfood style, echt als je eens in Vietnam geweest bent, vind je dit zeker leuk, want je waant je echt in the streets of Hanoi. Haha geweldig, het interieur spreekt voor zich. We kwamen hier toevallig langs en werden meteen naar binnen getrokken. We moeten even wachten, maar dat was het zeker waard.

Jammie, dit is een heerlijke cocktail! Zie je de chiazaadjes bovenop? Zo gezellig! Dat met heerlijk verse lychees, jammie.

De foto's zijn een beetje slecht van kwaliteit, omdat het vrij donker was. Maar dit is een bao burger met een schijfje mango, een burger van gepaneerde kippendijen met ingelegde groenten, OH! Hemels!

Heerlijke gegrilde garnalen, echt een vies werkje om ze schoon te maken, maar dat was het waard!

Ook namen we nog buikspek, in een saus en een rauwe papaja salade, ook erg lekker!

En een toetje mocht deze keer niet ontbreken! Erik nam een pannacotta met kokos en mango en ik had een pandan cake met warme kokosmelk, ooohhh super lekker. Kun je je voorstellen dat dit allemaal maar €40 bij elkaar was? De bediening is niet erg goed, maar dat komt vooral omdat het onwijs druk is hier, ze werken enorm hard. Maar qua eten een échte aanrader!

Helaas werd Erik de laatste avond en de laatste ochtend ziek, dus een stevig ontbijt zat er voor hem niet in. Wel nam ik een vegan bagel met hummus, avocado, verschillende groenten en een Mediterraane tofu, dat leek eigenlijk op feta kaas! Samen met een Matcha smoothie en een koffie met amandelmelk van Pele Mele, Innstraße 26, Berlin-Neukölln. Pele Mele is trouwens helemaal vegan!
Dat was het alweer, een klein verslag van onze paar dagen in Berlijn. Hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Wij hebben in ieder geval genoten van een paar dagen weg.

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen