Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Travel: Bali in beeld + tips

Na de vorige blogposts over Bali in Food en Bali Hotspots is het toch tijd geworden voor de prachtige foto's van het land zelf. Vandaag vertel ik over onze reis, laat ik je mooie plekjes zien en geef ik mijn persoonlijke Bali tips! Heerlijk om weer even weg te dromen naar dit prachtige land!

Ubud

Wij begonnen onze reis in Ubud. Vanuit het vliegveld namen wij direct een taxi en laat in de avond kwamen we aan. We konden nog net even lekker wat gaan eten, maar daarna was het toch echt tijd om ons bedje op te zoeken. Dit deden wij bij Dana Sari, waar we genoten van het prachtige uitzicht op een klein rijstveld. De kamer was helemaal prima; lekker ruim genoeg, heerlijk balkon om in de ochtend wakker te worden. Er was alleen geen airconditioning, maar dat was goed te doen de eerste dagen. We betaalden trouwens €46 voor drie nachten.

Bali Travel

Wat een liefdevol welkom!

De eerste dag liepen we lekker door Ubud; lekker lunchen, naar het Monkey Forest, winkelen, gewoon genieten!

Bali Travel

Het Monkey Forest was zo leuk! Dit ligt midden in het centrum van Ubud, is enorm toeristisch, maar hoe lief zijn deze aapjes?!

Bali Travel

Het forest zelf is ook prachtig, reden genoeg om er heen te gaan.

Bali Travel

Dag 2 gingen we met een taxichauffeur een aantal plekken bezoeken. Dit heeft ons geloof ik €30 gekost. We beginnen bij de Tegenungan Waterval, die echt onwijs mooi is.

Bali Travel

Heerlijk; het was nog lekker rustig, omdat we in de ochtend gingen. Met mijn witte huidje werd ik door een paar meisjes aangesproken; 'Picture Please'.

Bali Travel

Lieve meisjes die graag op de foto wilden, ahhhhh!

Bali Travel

De laatste twee foto's zijn trouwens bij de Goa Gajah tempel, oftewel de olifantengrot. Een mooi groot complex waar je lekker rond kunt lopen. Het ligt op 10 minuten van Ubud vandaan en werd vroeger onder andere als badplaats gebruikt.

Luwak Coffee

Koffie bonen! Het hele Luwak verhaal, daar ben ik een beetje op afgeknapt. De bonen heb ik gekocht, maar pas daarna heb ik mijn gezond verstand gebruikt en kwam ik toch wel tot het besef dat die lieve beestjes in gevangenschap gehouden worden, alleen maar zodat zij koffiebonen eten. Hierdoor gaat trouwens ook het bijzondere aspect van de Luwak koffie weg. De beestjes zijn zo gestresst dat ze minder oog hebben voor het uitkiezen van de beste bonen.

Koffie plantage

Ik vond het wel erg leuk om te zien hoe de koffie geteeld wordt, de gewone Balinese koffie dan. Hier groeiden ook kruidnagels, laos, cacaobonen, zwarte peper en nog veel meer!

Pura Tirta Empul

Pura Tirta Empul is de tempel van het heilige water en zoals je ziet hebben wij het getroffen; wat een drukte om een stroompje van het heilige water te ontvangen. Een echte toeristische trekpleister zoals je kunt zien.

Pura Tirta Empul

Met de mooie sarongs!

DSC_2361

En uiteraard mogen we de prachtige rijstvelden van Tegalalang niet missen. Ze zijn niet enorm groot, maar rice paddies zijn altijd mooi om te zien vind ik!

Warung Semesta Cooking Class Ubud

De volgende dag was het tijd voor de Cooking Class. Je kunt je wel voorstellen dat ik mij hier enorm op verheugd heb! Wij namen een kookcursus bij Warung Semesta waar de nadruk op koken lag. We zaten in een privé groep, dus ik kon lekker veel vragen. De kosten waren €22,- per persoon. Dit waren de lieve dames die ons les gaven.

Warung Semesta Cooking Class Ubud

Ook moeders werd flink aan het werk gezet!

Warung Semesta Cooking Class Ubud

Voor mij was deze les echt perfect; vooral veel leren over de Balinese keuken. Wil je dat? Dan is dit een aanrader. Anders zijn er ook kooklessen die je meenemen naar een mooie locatie waar je dan in een grote groep een aantal gerechten maakt.

Warung Semesta Cooking Class Ubud

Wij maakten véél! Nasi Goreng, Gado Gado, twee soorten Sambal, Babi ketjap & Tempeh ketjap, Ikan pepes (tonijn) en Tum Ayam. De laatste twee zijn in bananenblad gewikkeld. De currypasta's maken we zelf, we maakten ook nog een soep en Dadar Guling (pandan pancakes). YUM!

Mount Batur Bali

Mount Batur! Wauw, wat een ervaring. We beklommen de vulkaan in het donker met slechte zaklampjes om dit mooie uitzicht te bewonderen. Ik ben trots op mijn moeder dat ze dit gedaan heeft!

Mount Batur Bali

En wat gaf dat veel voldoening zeg!

Mount Batur Bali

WE DID IT!

De rest van de dag na de mount Matur beklimming gingen we winkelen, naar Ubud market en namen een massage.

Gili Air

DSC_2572

Heerlijk op een eiland, waar geen scooters of auto's rijden. Wat een rust! We verbleven bij Kaluku Gili Resort, wat echt onwijs mooi was inclusief awesome buiten badkamer.

Gili Air

Op Gili genoten we de eerste avond van een prachtige zonsondergang! Geweldig rustig eiland, we hebben hier echt even een paar uurtjes rustig aan gedaan.

Gili Air

De zonsondergang op dag 2, na een geweldige dag snorkelen met zeeschildpadden, zeesterren, de mooiste kleurige visjes en prachtig koraal. Dit is echt een aanrader en onwijs goedkoop. Wij betaalden €13 voor een hele dag snorkelen op 3 verschillende locaties voor ons beide. Ook gingen we lunchen op Gili Meno.

Nusa Lembongan

Nusa Lembongan

Dit eiland is ook prachtig. In principe wat rustiger, maar het is overduidelijk dat het toerisme flink aan het groeien is. Dit is Dream Beach!

Nusa Lembongan

Hier genieten we van het water wat tegen de rotsen spat bij Devils' Tear. Geweldig verschijnsel!

Nusa Lembongan

Ik vond dit eiland écht onwijs mooi. Dit was in de buurt van de mini haven. Hier kunnen geen grote boten komen en wij werden dan ook fijn van de grote boot overgebracht naar een kleine boot met een man of 20, met in het midden álle bagage. Hilarisch!

Nusa Lembongan

De gele brug die Nusa Lembongan verbindt met het piepkleine eilandje Nusa Ceningan.

Nusa Lembongan

Op deze brug mogen maar twee scooters tegelijk, anders kan de brug het wel eens begeven. Alleen houdt niet iedereen zicht daar strikt aan!

Nusa Lembongan

Ook zijn we naar het mangrovebos geweest, dit vind ik ook een enorme aanrader. Voor €6,50 werden we een half uur lang door de mangrove geleid. Je kunt hier het beste laat in de middag komen, dan zijn er nog meer wortels zichtbaar! Evengoed: prachtig, rustig en koel. Je kunt er trouwens ook zelf doorheen kajakken!

Nusa Lembongan

En ook op Bushroom Bay, waar we verbleven, werden we getrakteerd op prachtige zonsondergangen.

Canggu

Canggu Bali

Van Canggu heb ik vooral foto's gemaakt van het eten. Die kon je in het vorige artikel al zien, dit is een surfers paradijs! Dit ben ik trouwens niet hoor. Het is alleen al geweldig om aan het strand te liggen en naar de surfers te kijken. We verbleven trouwens bij surfleraar Ayok. Wil je surfles en bij een klein guesthouse verblijven? Dat is dit echt een aanrader: Ayok Stay and Surf.

SAM_0384

Maar dan wil je het zelf ook proberen! Helaas heb ik het niet heel lang vol gehouden, omdat ik best ziekjes was. Mijn energie was erg laag helaas, maar you know what: I DIT IT!

Ku De Ta Seminyak

De laatste dag (en nacht) verbleven we in Seminyak. Dit is bij Ku De Ta beachclub, omdat we heel even verkoeling zochten en het water in de zee helaas te wild was. Dit is niet echt een aanrader, maar het was lekker voor een uurtje. Dit hotel is echt een MUST: Villa Karisa, waar we in de Shiva kamer verbleven. Wij hadden echt een onwijs luxe kamer, op een eigen perceel, met buiten badkamer inclusief bad. Het was gewoon een geweldige afsluiter van de vakantie!

Wij hebben enorm genoten op Bali en het land heeft mijn hart gestolen. Of eigenlijk de lieve mensen en de prachtige natuur. Een enorme aanrader als je het mij vraagt!

Liefs Jaimy