Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Onze nieuwe keuken + 5 x tips voor het kiezen van een nieuwe keuken

Eindelijk is dan daar de blog over onze nieuwe keuken. Of eigenlijk hebben we niet alleen een nieuwe keuken, maar ook een nieuwe vloer en alle muren geverfd. In deze blog laat ik de keuken zien en geef ik tips voor het uitkiezen van een nieuwe keuken.

Het einde van de zomer zijn we begonnen met het verbouwen. We kregen een nieuwe keuken, een nieuwe vloer en verfden de muren in een nieuw kleurtje. Bij die nieuwe keuken hoorde ook het slopen van een muurtje, het bouwen van een koof en het verwijderen van de oude tegelvloer. We kozen voor een visgraat vloer en een witte lichte keuken met beton grijs. We houden van een licht huis en daarom gingen we voor wit! De muren verfden we heel lichtgrijs en in de woonkamer gingen we voor een hele donkere groene muur. Helemaal mooi met het groen van planten. We gingen dus voor wit, lichtgrijs, groen, hout en planten!

Tips voor een nieuwe keuken www.jaimyskitchen.nl

Tip 1: Ga naar veel keuken zaken om te oriënteren

Wij zijn echt bij veel verschillende zaken geweest. Daar hebben we vooral veel gekeken wat we mooi vinden. Ook hebben we bij een paar zaken een afspraak gehad om te kijken wat zij voor ons konden betekenen. We zijn in Nederland en Duitsland gaan kijken en uiteindelijk zijn wij voor de keukenzaak De kuechenmacher gegaan. Echt écht, we zijn daar zo blij mee geweest. Over ons koop proces verder in de blog meer. Het doel van deze eerste stap is om er achter te komen wat jij of jullie mooi vinden.

Er is namelijk echt veel om over na te denken, meer dan dat je in eerste instantie zou denken.

Tip 2: Bepaal je budget en bepaal wat belangrijk voor je is

Nu wisten wij op een gegeven moment een beetje wat we mooi vonden. Ik zeg een beetje en dat was ook echt zo, want we wisten alleen de grote lijnen, geen details. Maar hierin komt wel goed naar voren wat je waarschijnlijk belangrijk vind. Dat was voor ons met name het formaat van de keuken. We wisten dat hier al een groot deel van het budget in zou gaan. Daarnaast wisten we ook dat we een composiet blad wilden en ook die zijn een stuk prijziger in vergelijking met een kunststof blad. Daarnaast kwam ik er achter dat ook binnen de composiet bladen veel prijsverschil zit. En dat het blad dat we mooi vonden helaas in een van de hoogste prijs categorieën zat. Maar, we vonden dat zo belangrijk dat wij er toch voor gingen. Daar hebben we een tweede oven of een cooker voor opgegeven. Nog steeds erg blij met die keuze!

Tips voor een nieuwe keuken www.jaimyskitchen.nl

Tip 3: Neem de tijd

Wij hebben ongeveer een half jaar over het koopproces gedaan. Dit komt mede doordat we samen met de keuken verkoper de keuken ontworpen hebben. Dan heb ik het met name over de kastenwand aan de achterkant. Die komt niet uit een boekje, maar die hebben we op basis van onze wensen bedacht. Erik wilde bijvoorbeeld een Amerikaanse koelkast, maar dat vond ik eigenlijk niet zo mooi. Ik vond het niet zo mooi in alle voorbeelden die ik zag, dus gingen we op zoek naar een manier om het mooi in de keuken te verwerken, dat werd door middel van een koof die eromheen gebouwd is. Al deze ideeën kwamen niet ineens, maar om veel op Pinterest te kijken, samen te overleggen en te bespreken met de verkoper.

Tip 4: Kijk goed naar welke keuken in jouw ruimte past

Ook hier zijn wij compleet afgestapt van ons eerste idee. We hebben namelijk bijna 10 meter van voor naar achter het huis. Eerst wilden we de keuken in ongeveer de helft van deze ruimte plaatsen. Tijdens onze oriëntatie fase zei een verkoper tegen ons: 'Waarom gebruik je niet de hele 10 meter?' Aangezien de keuken een belangrijk deel van ons huis is, besloten we in deze 10 meter een kookeiland van 4 meter lang te plaatsen. Groot, dat zeker, maar het past in de ruimte en bij onze wensen. Think outside the box! Echt, dat kan voor verassende opties zorgen, net als bij ons!

Tip 5: Denk over hoe je de keuken gebruikt

Als je dan eindelijk bepaald hebt wat je budget is, weet wat je belangrijk vindt en hoe je de keuken in de ruimte plaatst, dan is het tijd om de keuken in te delen. Denk goed na over hoe je de keuken gebruikt en bepaald zo wat waar komt. Zo hebben wij een smalle lade onder de oven, ideaal voor bakpapier en ovenhandschoenen. Zo hebben we onder de inductieplaat twee brede lades voor pannen en aan weerszijden hiervan smalle kastjes met lades en binnen lades. Hier staan kruiden in en stapels voor bij het koken. Ook hebben wij in de kastjes stopcontacten geplaatst, omdat in de kastenwand ons koffiezet apparaat staat en een magnetron. Die zie je lekker niet!

Tips voor een nieuwe keuken www.jaimyskitchen.nl

Ons koopproces

Wij hebben dus onze keuken bij De kuechenmacher gekocht in Kaldenkirchen. Dit is een zaak net over de grens bij Venlo. We moesten er dan elke keer een half uurtje voor rijden, maar dat was niet erg. Ook de taalbarrière was helemaal geen probleem. We kozen voor deze zaak ten eerste omdat zij Häcker keukens verkopen, die vonden wij mooi plus het is goede kwaliteit. Eenmaal in de zaak geweest vonden we het contact erg fijn. Professioneel, geduldig en de eerste zaak waar ze ons helemaal begrepen. Goed naar onze wensen luisterden en dit ook konden vertalen naar een mooi ontwerp. En dat terwijl Erik en ik ook wat verschillende gedachten hadden, zoals met die Amerikaanse koelkast. Dat hebben ze kunnen omzetten naar een ontwerp waar we beide gek op waren.

De plaatsing van de keuken

Toen het eenmaal tijd was voor het plaatsen van de keuken, hebben ze er 2 dagen over gedaan. Ze gingen ontzettend precies en stil te werk! Ik stond er van te kijken dat ik totaal geen last gehad heb, zelfs niet toen ik boven aan het werk was. Het zagen werd in de bus van ze gedaan, er was geen rommel, echt ik vond het onvoorstelbaar! En na die twee dagen was de keuken PERFECT! Ze zijn nog 1 keer terug geweest, een paar weken later, om de binnen lades vast te zetten, omdat ik op het moment zelf nog niet wist of ik het wilde. Ze hebben alles gecontroleerd, maar eigenlijk was alles helemaal goed.
We hebben veel problemen gehad met de verbouwing. De koof die niet waterpas was, niet de juiste maten had, de vloer die op verschillende plekken niet goed was. Plinten die niet echt mooi geplaatst waren. Maar gelukkig, de keuken was echt een lichtpuntje in de hele verbouwing!

Tips voor een nieuwe keuken www.jaimyskitchen.nl

Nieuwe pannenset van Ferleon

Bij een nieuwe keuken hoort natuurlijk een pannenset die erbij past. Al eerder heb ik samengewerkt met Ferleon met de patio cooker en nu kreeg ik een prachtige pannenset van ze. De pannen heb ik al erg vaak gebruikt en ik ben gek op de lichtgrijze kleur die echt mooi bij de rest van de keuken past. Deze pannen heb je al vaker terug kunnen zien in mijn blogs en recepten en dat zal zeker nog in de toekomst zo zijn. Zo fijn om een pannenset te hebben waarvan je weet dat ze jaren mee kunnen gaan!

Heb jij al eens een keuken gekocht? Ik ben benieuwd wat jouw ervaring is en wat jouw tips zijn!