Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Mijn favoriete producten en recepten in het voorjaar

Het voorjaar vraagt voor nieuwe, frisse recepten en ingrediënten. Wist jij dat Lidl bijvoorbeeld nu ook allemaal lekkere & verrassende Delicieux voorjaarsproductenDelicieux voorjaarsproducten in het assortiment heeft? Ik laat mijn favoriete producten + recepten ermee zien!

Hoe en waarom ik van het voorjaar geniet

In de winter heb ik eigenlijk altijd last van een winter dipje. Wanneer het voorjaar weer begint, de dagen langer zijn en het zonnetje begint te schijnen krijg ik weer meer energie. Dan krijgt ik weer zin om heerlijke lichte recepten te ontwikkelen en met de seizoensproducten aan de slag te gaan. Ook is het dan weer tijd om de vakantie uit te stippelen en me daar volop op te verheugen.

Onze tradities tijdens Pasen

Eigenlijk vieren we Pasen niet meer zo heel erg thuis. Vroeger bij mijn moeder was het natuurlijk altijd eieren tikken, echt typisch Nederlands! Nu koopt mijn moeder nog steeds gekleurde eieren. En weetje, deze vind ik dus écht ontzettend lekker. Stiekem ook lekkerder als een vers gekookt eitje, gek hé. Dus als ik dan bij mijn moeder langs ga, stop ik stiekem een roze ei in mijn tas! Daarnaast is natuurlijk de laatste jaren onze traditie om lekkere paas receptjes te maken. Mijn favoriete recept van vorig jaar is mini quiche met ei en zalm. Dus, het voorjaar en het nieuwe voorjaarsassortiment is altijd iets waar ik me op verheug.

Mijn favoriete voorjaarsproducten

Niet alle producten zijn specifiek voor de lente, maar zijn wel nieuw in het Delicieux voorjaarsproducten. Dan ren ik meteen naar de winkel om mijn slag te slaan ;). Ik vind dit echt iets om me op te verheugen, deze seizoensgebonden producten. Zo werd ik nu erg verrast door de groente cups met biet en bieten pizzabodems. Hoe leuk zijn deze producten?! Ook vind ik truffelolie erg lekker en als ze weer in het assortiment zijn, dan koop ik altijd een flesje.

  1. Aardbeien
  2. Favorina Chocolade paaseitjes (dragee & puur met praliné) van Lidl
  3. Truffel olie (Delicieux van Lidl)
  4. Rode bieten (ook vaak uit de tuin van mijn schoonouders)
  5. Witte asperges
  6. Eieren (Kipster van Lidl)
  7. Groenten cups en groenten pizza bodem (Delicieux van Lidl)
  8. Erwten
  9. Paas beschuit (Delicieux van Lidl)
  10. Gerookte zalm
Kipster eieren Lidl www.jaimyskitchen.nl

Kipster eieren van Lidl

Deze behoeven een beetje meer uitleg. Ik verdiepte me namelijk in deze eieren en mocht jij bewust zijn van onze omgeving, dan zijn deze eieren misschien iets voor jou. De eieren komen namelijk van de Kipster kippenboerderij in Venray, die bekend staat om de milieu-, dier- en mensvriendelijke eieren. En die zijn dus te koop bij Lidl. De kippen scharrelen in een bosrijke omgeving en het ras kippen die deze eieren leggen hebben relatief weinig voeg nodig, wat een positief effect op het milieu heeft. De boerderij wekt eigen energie via zonnepanelen op en het gebruik van duurzaam voer. Kipster is het eerste klimaat neutrale ei ter wereld! En als laatste wordt de fijnstof die vrijkomt bij de boerderij opgevangen. Dit betekent dat er geen uitstoot bij Kipster is; de lucht die de stal uitkomt is nog schoner dan de lucht die stal in gaat. Best bijzonder toch? Ik ga alleen nog maar deze eieren kopen!

Mijn favoriete voorjaarsrecepten

Hollandse eiersalade met zongedroogde tomaat met meergranen paasei beschuit

Recept eiersalade met zongedroogde tomaat www.jaimyskitchen.nl

In deze eiersalade zitten lekkere zongedroogde tomaatjes, voor een extra lekkere smaak. Verder breng ik de salade op smaak met een sjalotje en kerriepoeder. Mijn favoriete eiersalade, die heerlijk is op meergranen paasei beschuit van Delicieux. Voor de eiersalade gebruikte ik de Kipster eieren van Lidl.

Zalmsalade in groentecups

Groentecups met zalm salade www.jaimyskitchen.nl

Deze groentecups van Delicieux gemaakt van bieten zijn een heerlijk krokant bakje voor de zelfgemaakte gerookte zalm salade. De zalmsalade is op smaak gebracht met citroen en bieslook. Heerlijk hapje!

Rode bieten pizza met witte asperge

Recept rode bieten pizza met witte asperge www.jaimyskitchen.nl

Deze rode bieten pizzabodem van Delicieux ziet er niet alleen super mooi uit, maar is ook lekker. De knapperige bodem is zo lekker met witte asperges. Een heerlijke manier om deze seizoensgroente op een iets andere manier te verwerken in je gerecht.
Ben jij ook zo gek op Pasen? En wat zijn jullie familie tradities, van die échte Hollandse gebruiken die jullie telkens weer met de familie herhalen. Daarnaast ben ik natuurlijk ook erg benieuwd maar jullie favoriete producten en recepten! Laat het mij zeker weten :).