Deel dit recept

Social media

Madrid Voorpret: Bezienswaardigheden

bron

Halverwege de maand Mei ga ik samen met nog zes andere vriendinnen samen naar Madrid. Zés meiden. Éen penthouse. Vier dagen. Dit gaat een tripje vol wijntjes, shoppen, lunchen, dineren en kletsen worden. Wat heb ik hier veel zin in! In deze blogpost wil ik jullie meenemen in mijn voorbereidingen naar het stedentripje naar Madrid. Ik zal de Madrid voorpret reeks in verschillende posts plaatsen, elk met zijn eigen onderwerp zoals: food & drinks (klik), restaurants (klik) en bezienswaardigheden.
Deze keer: BEZIENSWAARDIGHEDEN

Ok, ik denk dat ik bij het schrijven van deze blogpost één ding in mijn achterhoofd moet houden namelijk; we zijn met 7 meiden. Ik denk dus niet dat wij veel zullen bezichtigen, daar is het veel te gezellig voor! Dus, ik kies een aantal bezienswaardigheden waar ik zelf graag naartoe zou willen gaan, maar die ook leuk zijn om te bezoeken met een grote groep vrouwen.

Plaza Mayor

Madrid plaza mayor

Dit plein is een ontmoetingsplaats met ambachtelijke winkeltjes, restaurantjes en cafés die zich bevinden onder de befaamde bogen, maar ook in de straatjes om het plein heen. Gezelligheid is aanwezig door de vele straatmuzikanten en portrettekenaars. Vroeger waren er stierengevechten te zien, maar dit is tegenwoordig - gelukkig - niet meer.

Parque de El Retiro

Adres: Plaza de la Independencia, 7, 28001 Madrid

madrid el retiro

bron

Dit prachtige park is populairste park van Madrid. Heerlijk om even een stukje door te wandelen of gezellig te picknicken met vriendinnen. Hopend op mooi weer, zie ik ons dit zeker doen. Misschien kunnen we zelfs een roeibootje huren om door het meer te roeien.

Templo Debod

Adres: Calle Ferraz, 1, 28008 Madrid

Madrid Debot

bron

Deze tempel komt oorspronkelijk uit Egypte, maar is overgebracht naar Madrid als geschenk. Spaanse ingenieurs hadden oude monumenten gered nadat er bij de bouw van de Aswandam in de Nijl een overstroming plaats vond. Prachtig wanneer de zon net onder gaat, hier kunnen we mooie foto's maken!

Atocha Railway Station

Adres: Plaza Emperador Carlos V, Vestíbulo del Ave, Arganzuela, 28012 Madrid

madrid atocha 2

bron

madrid atocha

bron

Naar een treinstation? Ja! Maar dit is niet zomaar een treinstation, niet alleen het gebouw dat bestaat uit staal en glas is mooi om te zien. De echte beauty zit namelijk IN het station, namelijk een grote tropische tuin met goudvissen en zelfs schildpadden! Daarnaast zijn er altijd kunstcollecties te zien door het hele station. Daarnaast kun je shoppen in het treinstation, naar het café gaan en is er zelfs een nachtclub te vinden.

Daarnaast heb ik al de markten beschreven in de vorige blogpost maar wat absoluut must-see of must-do's zijn voor ons zijn de volgende 'Food' markten:

Mercado San Ildefonso

Adres: Calle Fuencarral, 57, 28004 Madrid, Spanje

madrid ildef

Mercado de San Miguel

Adres: Plaza San Miguel, s/n, 28013 Madrid, Spanje

Madrid san miguel

bron

Rooftop bars 'Tartan Rooftop' - Círculo de Bellas Artes

Adres: Calle de Alcalá, 42 (7th Floor)

madrid roof

bron

madrid rooft

bron

Op zoek naar een rooftop bar! Dat is ook een must, want het wordt heerlijk weer! Bij de bovenstaande moet je wel €3,- entree betalen en een wijntje kost €6,-, maar dan heb je een breathtaking view...

Hier laat ik het dan meteen bij, want teveel plannen laat geen ruimte voor spontaniteit. Daarnaast verheugen wij ons op een lang weekend vol gezelligheid, eten en drinken, dus teveel op de planning is niet handig. Over een aantal dagen vertrekken we al! Yes! Uitgebreid verslag volgt!

Liefs Jaimy

 

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen