Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Lifestyle: onze jungle babykamer!

In deze blog geeft ik jullie een kijkje in de babykamer van ons eerste kindje. We hebben gekozen voor een junglekamer, die geschikt is voor zowel een jongen als meisje. In ons geval de kamer voor onze zoon Noah!

Zwanger tijdens het Corona virus

jungle babykamer www.jaimyskitchen.nl

Het is zo leuk om een tour te geven door de babykamer! Zoals jullie wellicht weten heb ik het grootste deel van mijn zwangerschap tijdens de Corona periode meegemaakt. Best een pittige periode kan ik eerlijk toegeven. Het lastigste is dat ik daardoor minder in verbinding met mijn familie, vrienden en collega's stond. Dit is echt een gemis, want ik wilde mijn zwangerschap echt graag delen. En hoe leuk is het als mensen je lichaam zien veranderen, je buik groeien en met je meeleven? Toch spreek ik van enorm geluk dat in mijn naaste omgeving niemand last van het virus gehad heeft. Een ander gevolg van het virus is dat we niet echt naar fysieke winkels konden gaan voor de babykamer. Ik heb dus echt bijna alles via internet uitgezocht en besteld. Ik ben enorm blij hoe alles samen gekomen is.

Op Instagram kreeg ik vele leuke reacties op de junglekamer, dus ik geef jullie graag een kijkje en vertel waar ik alles vandaan heb. Hopelijk geeft het inspiratie!

De meubels

Het ledikantje kochten wij tweedehands via marktplaats, maar is van het merk Kids MillDe commode is een welbekende Ikea-hack, aangezien dit eigenlijk een dressoir is. Ik koos voor deze ruime commode, omdat je er veel spullen in kwijt kunt en deze extra breed is. Dit leek mij handig, zodat je veel ruimte hebt tijdens het verschonen. Het kastje is van Coming Kids en kocht ik redelijk laat nog erbij. Toch handig voor wat extra ruimte en om fijn om een hang gedeelte te hebben. Daarnaast was er nog een plekje vrij, die zeker gevuld mocht worden. De rotan stoel is van Leen Bakker en koos ik vooral, omdat deze gewoon ontzettend leuk bij de rest staat!

Het behang

jungle babykamer www.jaimyskitchen.nl

Hier heb ik ook veel vragen over gekregen. Het behang maakt natuurlijk de junglekamer af. Eerst wilde ik een mooi print behang met dieren en planten. Toch koos ik voor een goedkopere optie van planten, omdat we ongeveer binnen een jaar graag onze vloeren aan willen pakken. Leek me zonde om nu veel geld uit te geven aan een behang. Ik ben ontzettend blij met de keuze voor dit behang! Het heeft heel goed uitgepakt en ik zou het niet anders doen. Dit behang is van AS Creation Greenery.

De gordijnen van Veneta.com

jungle babykamer www.jaimyskitchen.nl

Ontzettend toevallig dat ik precies tijdens mijn oriëntatie fase voor gordijnen een berichtje kreeg van Veneta.com. Of ik het leuk vond om samen met hen te werken? Nou, kwam dat even goed uit zeg! Ik mocht gordijnen bij de uitzoeken als ik jullie een beetje op de hoogte hield van mijn keuze. Dat deed ik via Instagram. Nooit had ik verwacht dat ik zo tevreden zou zijn!

Ten eerste kun je gratis kleurstalen bestellen van de gordijnen. Dit heb ik uiteraard gedaan en zo kon ik de stof kiezen die het beste bij het behang past. Dat is bij ons de Conclusion Emerald. Dat was stap 1, vervolgens heeft Veneta.com een geweldige meetservice, waarbij je foto's moet maken en een medewerker je belt. Het kan eigenlijk niet mis gaan, maar mocht dat toch het geval zijn hebben ze een meet garantie. Ook koos ik voor de montage service, want met alles waar we mee bezig waren in huis en in de tuin, vonden we het handig om hier geen omkijken naar te hebben. Ook dit was top! Een vriendelijke monteur, snel en netjes gewerkt en wauw... het resultaat! Niet normaal blij zijn we met onze mooie verduisterende gordijnen met vitrage op de babykamer. Naast dit lieten we ook gordijnen plaatsen op onze slaapkamer en zelfs jaloezieën op een andere kamer. We zijn zo blij en tevreden dat we op termijn alles willen laten vervangen wat we in huis hebben. Deze kwaliteit is niet te vergelijken met de bouwmarkt raambekleding die we nu hebben!

De wandrekjes

jungle babykamer www.jaimyskitchen.nl

Het allerleukste rekje is natuurlijk het harmonica rekje. Deze bestelde ik bij JIPS HOUT, een enthousiaste ondernemer die deze rekjes zelf maakt. Ik vind het echt ontzettend tof geworden en daarnaast is het natuurlijk ook handig. De andere rekjes aan de muur bij de commode is wederom een Ikea-hack. Het zijn namelijk de kruidenrekjes! Ook hiermee zijn we helemaal tevreden.

De decoratie

jungle babykamer www.jaimyskitchen.nl

Tsja, waar moet ik mee beginnen? Ik denk dat ik het beste een lijstje kan geven van alle spulletjes waarvan ik denk dat jullie misschien interesse in hebben:

 • De klamboe is van Jollein
 • De zebra mat is van Ikea
 • De giraffe is van Childhome
 • Het matje met pompons is van H&M Home
 • Het kussentje in de stoel is van KidsDepot
 • De wandhanger met Little man cave is van KidsDepot De macrame hanger komt uit Bali en de regenboog hanger en veer hanger zijn zelfgemaakt.
 • De luiertas is van Studio Noos
 • De mand met pompons is van H&M Home en de andere twee manden heb ik bij Kinder Compagnie gekocht.
 • De houten ringen zijn van Little Dutch, de giraffe kocht ik bij Kinder Compagnie
 • De octopus knuffel is van Little Dutch
 • De regenbogen en naam hanger zijn zelfgemaakt door een lief vriendinnetje van mij

Mist er iets in het rijtje? Laat het me zeker even weten, dan kan ik kijken of ik dit nog kan toevoegen!

Hopelijk hebben jullie zo een beeld van hoe onze babykamer geworden is.