Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Laguna de Apoyo, Nicaragua: Hotspots, hotel tips en wat te doen

In deze blog neem ik je mee naar Laguna de Apoyo in Nicaragua. Ik laat je mijn favoriete restaurants, dingen om te doen, waar te overnachten en de mooiste plekjes zien. Laguna de Apoyo is het gebied rondom het prachtige kratermeer. Hopelijk heb je veel plezier van mijn reis tips!

In deze blog kun je de volgende onderwerpen verwachten:

  • Waarom Granada en Laguna de Apoyo?
  • Things to do
  • Food hotspots
  • Hotel tips - waar overnachten?

Oh, alle groene koppen zijn linkjes. Dat is wel zo makkelijk toch?!

Waarom Laguna de Apoyo?

Casa Marimba Laguna de Apoyo Nicaragua www.jaimyskitchen.nl

Hoe tof is het om in een kratermeer te zwemmen? Ik vind het nog steeds een gekke gedachte dat ooit, geschat is 23.000 jaar geleden, dit een vulkaan was. Vulkaan Apoyo dus, die na zijn uitbarsting gevuld werd met water. Het meer is maar liefst 175 meter diep. Te gek verhaal toch? De omgeving is een natuurgebied, omdat het gebied een tropisch droogwoud is. Het tropische klimaat zorgt ervoor dat er vele diersoorten leven zoals vogels, aapjes en vlinders. Het is echt een bijzondere plek om tot rust te doen én als basis voor een paar toffe uitstapjes.

Things to do

De Laguna

Laguna de Apoyo Nicaragua www.jaimyskitchen.nl

Alleen al genieten van de rust in de laguna en het kijken naar het mooie uitzicht is te gek. Boekje erbij, heerlijk! Wil je iets actiever zijn? Dan kun je een stukje gaan zwemmen in het kratermeer of kajakken. Relaxen kan hier ontzettend goed!

Catarina viewpoint

Catarina Viewpoint Nicaragua www.jaimyskitchen.nl

Het uitkijkpunt in het stadje Catarina is werkelijk prachtig. Vanaf hier kun je het hele kratermeer zien en besef je hoe klein je eigenlijk bent. In de ochtend zaten we nog aan het meer bij Casa Marimba en in de middag zagen we hoe groot het meer eigenlijk is. Te gek. Daarnaast is de omgeving rondom het uitkijkpunt lekker toeristisch met allemaal leuke hebbedingetjes. Loop je een stukje verder dan zie je steeds meer leuke handwerkjes. In dit dorpje hebben alle creatievelingen zich verzameld en wordt van alles met de hand gemaakt.

Los Pueblos Blancos dorpjes

Laguna de Apoyo Los Pueblos Blancos Nicaragua www.jaimyskitchen.nl

Wij namen een tuktuk tour door de witte dorpjes, drie daarvan zelfs. Catarina was er eentje van van en daarna reden we door de andere dorpjes. Wat ik echt leuk vond is dat je het échte leven zag. Gezinnen met kinderen in gekleurde speeltuinen en ouders die gezellig een hapje eten en drinken. De dorpjes zijn naast wit - ook lekker gekleurd. Hele leuke manier om een beetje mee te krijgen van het dagelijkse leven in Nicaragua. Naast potten, beelden en andere handwerken worden hier ook heel veel planten gekweekt, die in heel Nicaragua kunnen belanden.

Viewpoint Laguna de Apoyo

Casa Marimba Laguna de Apoyo Nicaragua www.jaimyskitchen.nl

Tijdens onze tuk tuk tour kwamen we uit bij nog een ander mooi viewpoint over de laguna. Daar zijn er zeker meer van hoor, dus ga lekker op zoek naar een mooi uitkijkpunt.

Lava zien in de vulkaan Masaya

Nicaragua Vulcano Masaya www.jaimyskitchen.nl

Dit is een van de gaafste dingen die ik ooit gedaan heb! Vulkanen vind ik sowieso echt te gek, ik weet het niet, maar een vulkaan heeft iets magisch, een echt natuurwonder. De krater van de masaya vulkaan is te bereiken per voet of auto! Dit is een hele platte vulkaan welke voor het laatst uitgebarsten is in 1772, maar er vond in 2001 nog een explosie plaats waarbij rotsstukken 500 meter de lucht in gingen. In deze krater hebben wij lava gezien, zo bijzonder! Wij gingen voor de Night tour. Net voordat de zon onderging, gingen we het kleine museum in voor informatie en tijdens de ondergaande zon reden we naar de krater. Daar heb je maximaal 10 minuten de tijd om te kijken naar het vuurrode lava, in het pikkedonker. Daarna is het tijd om weer te gaan, want heel gezond is het niet om langer in deze dampen te zijn. Maar wat was dit gaaf zeg. Mis dit niet!

Food Hotspots

Casa Marimba Laguna de Apoyo Nicaragua www.jaimyskitchen.nl

Voor food hotspots verwijs ik naar Casa Marimba, want tijdens ons verblijf hebben we alleen daar gegeten. En oh, wat is alles onwijs heerlijk en vers daar. In de ochtend werd ik al wakker van de geur van tomatensaus, die uren op het vuur stond. Daar werd dan een heerlijke aubergine lasagne van gemaakt. Of het heerlijke verse, zelfgemaakte brood, jammie. De Israëlische chef Nick is een schat en kan te gek koken. Home cooked food, biologisch, pure smaken echt onwijs lekker. Van ontbijt tot avondeten, van het eten tot de heerlijke drankjes.

Casa Marimba Laguna de Apoyo Nicaragua www.jaimyskitchen.nl

Hotel tips - waar overnachten?

Prijzen zijn slechts een indicatie, dit verschilt natuurlijk per seizoen. Klik op de koppen voor de link naar de juiste pagina.

Casa Marimba

Laguna de Apoyo Casa Marima Nicaragua www.jaimyskitchen.nl

Dit is dus echt VERUIT ons mooiste verblijf in Nicaragua. Casa Marimba, een plaats gecreëerd door drie vrienden; Lisa, Iban en Rafael met een visie. Een plek om tot rust te komen, heerlijk te eten en van de omgeving te genieten. Dat lukt helemaal goed, want de ligging aan het kratermeer is prachtig! De kamers zijn erg mooi, maar ook het restaurant en de relax plaatsen op het terrein met overal gezellige hoekjes met hangmatten tussen het groen. Echt helemaal te gek! Het eten was zo lekker dat we alleen maar hier gegeten hebben, drie maaltijden per dag, haha. Je overnacht hier vanaf €55 per nacht.

Casa Marimba Laguna de Apoyo Nicaragua www.jaimyskitchen.nl

Dit is mijn persoonlijke Travel Guide van Laguna de Apoyo. Krijg je al zin om een ticket te boeken naar Nicaragua?
Dit zijn mijn tips voor een reisroute van 2-3 weken.

Wil jij €15 korting op je boeking via Booking.com? Gebruik dan mijn kortingscode via deze link!

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen