Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Kerst Recepten: 6 x Voorgerechten

Vandaag zijn de voorgerechten aan de beurt. Onwijs leuk om een speciaal gerecht op tafel te zetten tijdens de feestdagen, met name Kerstmis natuurlijk. Het voorgerecht is de tijd om even indruk te maken, het eerste echte volwaardige gerechte op tafel. Hier kun je 6 gerechtjes, visgerechten of soepen, want dat zijn mijn persoonlijke favorieten!

Ceviche

Dit is een gerechtje om indruk mee te maken. Het recept heb ik gemaakt voor het kookboek 'Gezonde Wereldgerechten' en scoorde goed op de boeklancering. Het is fris, pittig, romig, zoet en gewoon onwijs lekker. Ook kun je het de dag van te voren maken!

cevice-2

Makreel Rilette

Nog een nieuw receptje, onlangs verschenen op JaimysKitchen, makreel rilette. Koude vis is gewoon erg lekker als voorgerecht, houdt het lekker fris. Dit is onwijs lekker op een toastje of broodje.

Makreel Rilette Kerst Recept

Gravad Lax

Ook een gerechtje wat onwijs goed vooraf te maken is. De zalm word bereid in zout. Klik maar snel even door, dat is zeker de moeite waard!

Gravad Lax 2

Geroosterde Paprika en Pastinaak soep

Een heerlijk soepje voor vegetariërs, maar ook voor vleeseters natuurlijk. De geroosterde paprika maakt de soep extra lekker en de pastinaak geeft de soep een zoete ondertoon.

Alpro Paprika Pastinaak soep

Coquilles met doperwtenpuree

Onwijs klassiek Kerst recept, met een twist. Coquilles zijn heerlijk in combinatie met een puree van doperwten, geroosterde bietjes en dragon olie.

Coquilles met erwten puree www.jaimyskitchen.nl

Pastinaak soep met paddenstoelen

Deze soep is helemaal feestelijk! Let op dat je niet een enorme portie plus veel broodkruim serveert, want dan kan de soep vullen zijn. Een kleine portie is erg lekker als voorgerecht!

Pastinaaksoep met paddenstoelen en broodkruim www.jaimyskitchen.nl

Dat waren mijn favoriete voorgerechtjes voor tijdens de Feestdagen.

afsluiting-jaimy-1