Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Kerst Recepten: 6 x Amuses of Borrelhapjes

Als amuse houd ik zelf van een klein hapje, eigenlijk een soort borrelhapjes. Denk aan een stukje lekker brood met een goede dip. Daar een heerlijk glas Prosecco bij en dan is een amuse voor mij compleet. In dit artikel laat ik jullie 6 recepten zien van amuses of borrelhapjes die wat mij betreft op het Kerstmenu mogen staan deze feestdagen.

Gezelligheid staat voorop toch? Handzame hapjes zijn dat belangrijk en daarom vind ik het leuk om iets simpels te serveren zoals brood met een dip. Ook zie je dat ik enorm van vijgen houdt en laat onderstaand twee manieren zien hoe je vijgen enorm feestelijk kunt presenteren!

Onderstaand alle links naar de artikelen, wanneer je op de titel klikt.

Mini naan broodjes met bieten pesto

Hammie, deze mini naan broodjes zijn super lekker en zijn een perfect hapje om het Kerst diner me te beginnen. Maak zelf bieten pesto, of koop deze kant-en-klaar, kan beide uiteraard.

Mini Naanbrood met bietenpeso www.jaimyskitchen.nl

Gevulde Tomaat met Garnalen

Dit ziet er vooral ook enorm gezellig uit. De tomaatjes fijn gevuld met een zelf gemaakte garnalen salade,  zeer eenvoudig te maken. Je zou de tomaatjes uiteraard ook met bijvoorbeeld (gerookte) kip kunnen vullen of er een vegetarische variant van kunnen maken.

Vijg met Feta en Parmaham

Dit ziet er zo leuk uit! Gezellig voor op de tafel toch? Heerlijke verse vijgen met feta kaas, Parmaham en een blaadje munt voor de frisheid!

Vijg met Feta

Geitenkaas & Vijgen hapjes (of gorgonzola)

Deze bladerdeeg hapjes met geitenkaas zien er niet alleen erg lekker uit, zo smaken ze ook! Je kunt deze hapjes met geitenkaas of met gorgonzola maken als je van blauwe kaas houdt!

Vijgen Taartje www.jaimyskitchen.nl

Zoete aardappel toast met geitenkaas en biet

Deze hapjes zijn extra feestelijk door de geitenkaas driehoekjes. Wanneer je deze op elkaar legt, krijg je mooie sterren! Dat is toch echt een feestje?!

Zoete aardappel toast met geitenkaas www.jaimyskitchen.nl

Courgette pizza hapjes

Heerlijke hapjes met een gezonde touch, want de basis voor deze pizza hapjes zijn courgette plakjes! Lekker licht gerechtje om het diner mee te beginnen!
 

Courgette Pizza www.jaimyskitchen.nl

Welke hapjes zou jij op tafel zetten?

afsluiting-jaimy-1