Hotspot: Alan en Pim's Rotterdam

Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd om te gaan eten bij Alan en Pim's, kip restaurant en in januari was het zover. Met vriendinnetje Natascha ging ik gezellig in de Rotterdamse vestiging van het restaurant eten. Het eten is fotogeniek én onwijs lekker, dus dat wil ik graag met jullie delen!

Natascha woont in Rotterdam, dus daar ben ik regelmatig te vinden voor een gezellig vriendinnen dagje of weekend. Vandaar dat al snel de keuze voor de Rotterdamse vestiging gemaakt werd, maar Alan en Pim's zit sinds een tijdje ook in Scheveningen. Heerlijk om dus een dagje strand te combineren met een kippetje van het spit!

Zoals jullie misschien wel weten eet ik vrij veel vegetarisch, maar een stukje kip (of vlees, vis) op zijn tijd vind ik wel erg lekker. Mijn houvast is eigenlijk dat als ik vlees of vis eet, ik er van moet kunnen genieten en het echt lekker moet zijn. Nu had ik al vrij veel gezien van Alan en Pim's, dus daar had ik vertrouwen in. Zouden die verwachtingen ook waargemaakt worden?

En kwamen einde van de middag binnen na een beetje geslenterd te hebben door Rotterdam en werden verrast door het toffe interieur. Tof weetje is dat Alan en Pim de tafels en het plafond zelf gemaakt hebben van oude pallets uit de schuur van Pim, toffe persoonlijke touch toch?!

Wij hadden wel zin in een kopje koffie, helemaal toen wij wisten dat ze hier 'Man met de bril koffie'  serveren, koffie exclusief voor Rotterdamse ondernemers. Ik houd van goede koffie en deze was echt heerlijk! Lekker ook dat Haagse Hopje erbij, weer een persoonlijke touch, want Alan komt uit Den Haag!

Zo, kom maar op met dat lekkers! We kozen voor de Kip combo met Yakitori spiesjes, kippeling en kip bitterballen. Super fotogeniek als je het mij vraagt en onwijs lekker. Favoriet was zeker de kippeling met het heerlijke krokante korstje! Lekker delen met z'n tweetjes, vind ik altijd erg gezellig!

Voor erbij bestelden wij een heerlijk biertje. Dit was een witbier en was erg lekker. Wat ik trouwens ook tof vind is dat je in dit restaurant gewoon lekker met je handen mag eten. Dat is met deze fingerfoods natuurlijk ook erg fijn.

Zo! De kippetjes zijn gearriveerd! We namen beide een halve kip met coleslaw erbij, wat meer dan genoeg was. Dit is de Bitter Sweet BBQ variant met popcorn, ziet er echt onwijs tof uit! Natascha vind deze kip het lekkerst.

De andere die wij namen was de Thai kip met curry, rode peper, citroengras en... koriander (die at ik dus niet op). Maar damn deze was lekker pittig! Dit was absoluut mijn favoriet, ik houd wel van wat pittigheid.

Mooi feitje is dat de kippen van 'Tante Door' af komen, waar de kippen echt in alle ruimte en rust leven en de kippen 100% plantaardig eten zonder antibiotica. Dat vind ik ik dan weer belangrijk en ook enorm prettig dat ze hier zeer transparant in zijn.

We sloten af - maakten met veel moeite ruimte - met een toetje. Daar mocht heerlijke frisdrank bij van Wostol (granaatappel) en Proviant (rabarber). Natascha ging voor de cheesecake en ik voor de brownie, maar we deelden natuurlijk alles. Ook onwijs lekker, juiste hoeveelheid en gewoon een perfecte afsluiter voor een maaltijd.
Wij hebben een onwijs gezellig etentje gehad met bizar fotogeniek eten, erg smaakvol en niet te vergeten echt te gek personeel. Ze zijn allemaal even behulpzaam, vriendelijk en vertellen graag over hun producten, dat maakt stiekem ook echt een groot verschil. Wat ons betreft een dikke vette aanrader voor als je lekker een hapje wilt eten in Rotterdam of Scheveningen. Wij komen zeker terug!

Meer info? 
Website Alan en Pim's.
Instagram Alan en Pim's.

Kijk je uit dat je niet gaat watertanden van de foto's?
 

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen