Deel dit recept

Social media

Hoe maak je zoet zure saus?

Veel gerechten worden met een zoet zure saus gemaakt. Deze saus kun je erg makkelijk zelf maken en waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten al in huis. Lees hier hoe je de saus zelf maakt!

Zelfgemaakte saus

Deze saus kun je makkelijk uit een flesje kant-en-klaar kopen, maar het is eigenblijk nog makkelijker om dit zelf te maken. En met name lekkerder natuurlijk. Wanneer je de saus zelf maakt, kun je deze natuurlijk op je eigen smaak aanpassen. Ook kun je precies de hoeveelheid maken die je voor je gerecht nodig hebt.

Verschillende smaken

Zo kun je bijvoorbeeld gembersiroop toevoegen. Dit is zoet, maar geeft ook een lichte gember smaak. Maak je een gerecht met ananas, kun je een blikje gebruiken om vervolgens het ananassap toe te voegen aan de saus. Gebruik je dit beide niet, dan kun je ook suiker toevoegen aan de saus. Sommigen vinden de toevoeging van een teentje knoflook ook erg lekker.

Zoet zure kip met bloemkoolrijst www.jaimyskitchen.nl

Recept voor zelfgemaakte zoet zure saus

Ingrediënten: 

3 el ketchup
3 el sojasaus
4 el azijn
3 el water
1 tl maizena opgelost in een eetlepel water
2 el gembersiroop of sap van een blikje ananas of 1 tl suiker

Bereiding:
Maak de saus door alle ingrediënten te mengen en op laag vuur te verwarmen. Voeg dit vervolgens toe aan je favoriete gerecht met zoet zure saus.

Zoet Zure gehaktballetjes broodje www.jaimyskitchen.nl

Recepten met zoet zure saus

  1. Kip in zoet zure saus met broccoli rijst
    Dit recept is erg lekker met kipfilet, maar als je zoals mij minder (tot geen) vlees eet, dan wil je misschien een vegetarische optie. Dit samen met veel verse groenten naar keuze en blokjes ananas maakt een heerlijke maaltijd.
  2. Broodje met zoet zure gehaktballetjes
    Gebruik het basisrecept voor de toppings en het broodje en draai gehaktballetjes van gehakt. Bak de gehaktballetjes aan en maak de saus zoals eerder genoemd in de blog. Voeg deze saus bij de gehaktballetjes en maak de broodjes.
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen