Hoe maak je zelf pizza's?

Pizza is lekker, maar zelfgemaakte pizza is the best! In deze blog lees je over verschillende manieren om zelf pizza te maken. Zo kun je zelf je toppings kiezen en een lekkere pizza maken. Natuurlijk geef ik ook een paar opties!
Yes, pizza is gewoon mega lekker. Echt wel een van mijn favorieten! Heel soms eentje uit de vriezer, vaak eentje van kant-en-klaar pizzadeeg en soms met zelfgemaakt pizzadeeg. Die laatste is uiteraard de allerlekkerste. Zo kun je thuis pizza's maken, zonder een diepvriespizza in de oven te schuiven.

Kant-en-klare voorgebakken pizza bodems

Dit is de snelste optie van de drie. In de supermarkt kun je kant-en-klare bodems kopen, die vaak ook al tomatensaus op de bodem heeft. Lekker makkelijk dus, want dan hoef je alleen nog maar verse toppings, die jij lekker vindt te kiezen en de pizza daarmee beleggen. Op deze manier heb je binnen 15-20 minuten een pizza op tafel staan.

Kant-en-klaar pizzadeeg

Ook een snelle variant, net iets minder snel als de bovenstaande optie. Hierbij moet je namelijk zelf het deeg uitrollen en de saus nog over de bodem verdelen. Er zijn pakketjes te koop waar ook de saus bij zit, lekker makkelijk. Zit de saus er niet bij, kun je pizzasaus kopen of deze zelf maken. Dit doe je door een blikje blokjes tomaat te verwarmen en op smaak te brengen met peper, zout en Italiaanse kruiden. Ook erg lekker om eerst knoflook en ui aan te fruiten en dan de blokjes tomaat toe te voegen. Iets meer werk, maar zo maak je ook een erg lekkere pizza!

Mix voor pizzadeeg

In de supermarkt kun je pak bloem voor pizzadeeg kopen. Hiermee maak je zelf deeg, dat je ook moet laten rijzen. Dit vergt dus iets meer tijd, al gaat het rijzen natuurlijk vanzelf. Je bent er niet continu mee bezig, wat het nog steeds een makkelijke manier van pizza's maken maakt. Je moet simpelweg tijdig beginnen zodat het deeg voldoende kan rijzen. Dit is toch echt wel mijn favoriete pizza. De bodem wordt heerlijk smaakvol, luchtig en knapperig. Zeker de moeite waard en wat mij betreft perfect voor in de weekenden!

Pizzasteen in de oven

Wil je een extra lekkere en krokante bodem? Gebruik dan een pizzasteen. Deze wordt hartstikke heet waardoor de pizza's een heerlijk krokante bodem krijgen. Daarnaast zijn de bodems ook lekker snel bereid. Een echte aanrader om je pizza's naar the next level te tillen!
Dus, heb je al zin in pizza's gekregen? Dit zijn mijn favoriete pizza recepten:

Vegetarische pizza

Recept zelfgemaakte vegetarische pizza courgette www.jaimyskitchen.nl

De toppings van deze pizza zijn vegetarisch en bestaan uit courgette, paprika, mozzarella en olijven. Een heerlijke combinatie! Lekkere olijven zijn hier echt cruciaal op deze pizza!

Pizza met tonijn

zelfgemaakte pizza met tonijn www.jaimyskitchen.nl

Deze zelfgemaakte pizza wordt belegd met tonijn, rode ui en kappertjes. Een echte klassieker, zonder veel poespas.

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen