Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Hoe maak je zelf een Vegan Meatball SUB met tomatensaus

In het kader 'Comfort Food' heb ik een heerlijk receptje voor een meatball sub! Gehaktballetjes in een tomatensaus, op een broodje. Maar dan vegan! Balletjes van onder andere linzen, met een tomatensaus en vegan mozzarella. Onwijs lekker, dus kijk snel mee naar het recept!

Ook meatlovers zullen dit zeker lekker vinden en zelf vind ik ook dat dit als een hoofdmaaltijd door kan, misschien zou ik dan wel wat groenten toevoegen, maar dan heb je heerlijk gegeten. Daarnaast raad ik aan om een extra portie balletjes te maken, want die kun je gewoon invriezen.

Het recept van de balletjes vind je hier: Vegan meatballs

Vegan Meatball SUB

Recept: Vegan Meatball SUB met tomatensaus

Hoeveelheid: 2 porties
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

8 vegan meatballs
300 gr tomatenblokjes
1 ui
2 teentjes knoflook
Italiaanse kruiden (basilicum, tijm en oregano)
peper en zout
2 ciabattabroodjes of 1 ciabatta

Vegan Mozzarella:

100 gr geweekte cashewnoten
15ml amandelmelk (of sojamelk, rijstemelk ect.)
sap van een halve citroen
1 tl knoflookpoeder
snufje zout en peper
1 tot 2 tl tapioca bloem (deze had ik zelf niet in huis dus heb corn starch gebruikt, ging ook prima)

Voor erbij:
basilicumblaadjes

Bereiding:

  1. Maak eerst de meatballs. Bak eventueel de broodjes af en snijd doormidden.
  2. Maak de tomatensaus door eerst een uitje te snipperen en de knoflook fijn te hakken. Fruit dit aan en wanneer de ui glazig is, voeg je de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met de kruiden, peper en zout. Laat dit pruttelen.
  3. Dan is het tijd voor de mozzarella. Voeg de cashews in de blender samen met de amandelmelk, knoflookpoeder, citroensap, peper en zout. Blend dit goed. Voeg nu ook het bloem toe en blend dit nog eens. Voeg dit mengsel nu in een pannetje en verwarm dit op laag vuur. De substantie zal nu veranderen en wat dikker worden. Dan is het goed!
  4. Verwarm de oven op 180 graden.
  5. Neem een broodje, smeer wat tomatensaus op beide kanten van het broodje, leg vier balletjes erop, voeg nog wat tomatensaus toe. Hier mag wat van de vegan mozzarella over heen. Dit mag nu ongeveer 5 minuten in de oven.
  6. Smakelijk eten!
afsluiting-jaimy-1