Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Hoe maak je ingemaakte zoet-zure rode ui?

Deze ingemaakte rode uien kunnen best snel gemaakt worden. In dit artikel vertel ik je hoe je dit op een snelle manier kunt maken. Heerlijk bij zóveel verschillende gerechten!

Hoe maak je ingemaakte uien?

Ik laat je dus de snelle variant zien. Want als er een snelle variant is, waarom zou je daar dan niet voor gaan? Het geheim van de snelle variant is het verwarmen van het vocht. Dit vocht bestaat onder andere uit water en azijn, voor de heerlijke zure smaak. Doordat dit verwarmd is, zullen de smaken sneller in de ui trekken. Uiteindelijk zal de ui ook meer roze kleuren, maar het kan zijn dat dit niet meteen het geval is op deze manier. In ieder geval kun je dan alvast beginnen met eten aan de uitjes en wat er over is kun je nog langer bewaren, zodat de smaken nog intenser worden. Het is belangrijk om een lucht dichtte pot te hebben, zodat je de uien goed kunt bewaren, in de koelkast.

Waar eet je ingemaakte uien bij?

Dat kan bij zóveel gerechten. Mijn favoriet is dan toch wel bij taco's, maar ook op een avocado toast, in een heerlijke kom met rijst en groenten. Eigenlijk zijn er geen regels voor, eet het vooral wanneer jij er zin in hebt en waar jij het lekker bij vindt!

Ingemaakte rode uien www.jaimyskitchen.nl

Hoe maak je ingemaakte zoet-zure rode ui

Hoeveelheid: 1 potje
Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten wachten

Ingrediënten:

4 rode uien
2 tenen knoflook
250 ml water (ongeveer)
250 ml witte azijn (ongeveer)
2 el honing of suiker
peper en zout

Benodigdheden:
een luchtdichte pot (500-600 ml)

Bereiding:

  1. Snijd de rode uien in ringen en plaats deze in de lucht dichtte pot. Je kunt ook halve ringen maken.
  2. Snijd de knoflook in dunne plakjes en voeg deze samen met de overige ingrediënten in een steelpannetje. Verwarm dit nu tot het bijna kookt.
  3. Giet de vloeistof bij de uien en sluit de deksel. Na 30 minuten zijn de uien goed om te eten!

Tip:

Vul je pot bijna vol door half water en half azijn toe te voegen. Dit is een manier om in te schatten hoeveel er precies in jouw pot past!