Deel dit recept

Social media

Hoe maak je Franse Scrambled eggs?

Scrambled eggs kun je op allerlei verschillende manieren maken: Engelse, Amerikaanse en Franse stijl. De Franse stijl is mijn favoriet en kenmerkt zich door de romige, zachte smaak en substantie. In deze blog laat ik stap voor stap zien hoe je dit romige recept kan maken.

Wat zijn Franse scrambled eggs?

Toen ik met mijn vriendinnen in Parijs was, bestelden twee meiden scrambled eggs en kregen ze een kommetje met romig ei. Dat vond ik er zó lekker uitzien dat ik even een hapje wilde proeven. Echt onwijs lekker! Dat moest ik dus thuis namaken.

Want eerlijk gezegd kende ik het helemaal nog niet, jullie wel? De Franse stijl van scrambled eggs is romig ei, au bain marie gegaard. Het duurt ongeveer 15 minuten om dit te maken, maar dan heb je ook wat. Vandaag wil ik stap voor stap laten zien hoe ik dit gemaakt heb.

Hoe maak je Franse Scrambled eggs?

Ingrediënten:

3 eieren
een flinke klont boter
peper en zout
bieslook
geroosterd brood

Franse stijl scrambled eggs stap 1:

Scrambles Eggs Frans www.jaimyskitchen.nl

Neem een klein steelpannetje en een kom die er precies bovenop past. Ik heb een glazen kom gebruikt, maar een RVS pan zou nóg beter zijn. Vul het pannetje met een laagje water en breng dit aan de kook. Breek de eitjes in de kom.

Franse stijl scrambled eggs stap 2:

Scrambles Eggs Frans www.jaimyskitchen.nl

Breng vervolgens op smaak met peper en zout. Kluts dit goed door elkaar met de garde tot er een egale massa ontstaat.

Franse stijl scrambled eggs stap 3:

Scrambles Eggs Frans www.jaimyskitchen.nl

Laat dit een paar minuten op het pannetje staan. Het kokende water in het pannetje, zorgt ervoor dat het ei heel langzaam gaart. Aan de zijkanten zie je al dat het ei een klein beetje stolt. Blijf tussendoor roeren met de garde.

Franse stijl scrambled eggs stap 4:

Scrambles Eggs Frans www.jaimyskitchen.nl

Na een tijdje zie je dat het ei een beetje lichter wordt, dit is een teken dat het ei aan het garen is. Ook voel je dat de substantie dikker wordt en zie je kleine klontjes ontstaan. Roer nu een klontje boter toe voor extra romigheid. Op deze foto is het ei nog niet helemaal gaar.

Franse stijl scrambled eggs stap 5:

Scrambles Eggs Frans www.jaimyskitchen.nl

Rooster wat brood en snijd wat bieslook voor door de scrambled eggs. Op deze foto zie je ook goed hoe de substantie van het ei uiteindelijk hoort te zijn. Smakelijk eten!

Hopelijk ga je dit recept ook eens maken, lekker voor jezelf of je vriend(in) of gezinnetje. Wedden dat iedereen het lekker zal vinden? Geniet ervan!

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen