Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Hoe maak je een vegetarische borrel of tapas plank?

Al eerder maakte ik een heerlijke borrelplank en daar gaf ik veel tips over het samenstellen van een borrelplank. Dat was een heerlijke plank zeg! Nu is het tijd voor een nieuwe borrelplank, want inspiratie hiervoor is altijd welkom toch?

Geen borrelplank compleet zonder Vega Bitterballen!

Deze borrelplank draait helemaal om de nieuwe Kwekkeboom Oven & Airfryer VEGA Bitterballen. Nu heb ik al meerdere soorten vegetarische bitterballen geprobeerd en ik kan je zeggen dat ik er nog geen uit de supermarkt gevonden had die ik echt lekker vind. Op de een of andere manier is de vulling altijd middelmatig en vaak is de korst ontzettend taai. Niet oké. Eerlijk was ik dus ook een beetje sceptisch toen ik deze bitterballen van Kwekkeboom mocht testen. Voordat ik vertel wat ik daarvan vind, eerst een confession.

Drie jaar geleden hakte ik de knoop door, ik ging stoppen met het eten van vlees. Om meerdere redenen, maar met de voornaamste omdat ik het gewoon niet zo lekker vind. Toch, in de maanden miste ik bitterballen of kroketten toch best wel! Soms nam ik een hapje van mijn vriend, oops. Maar naar verloop van tijd begon ik het toch steeds minder lekker te vinden, omdat de vleessmaak voor mij te sterk was. Dus, hallo vega bitterballen, jullie zijn zeer welkom!

Vegetarische borrel plank of tapas plank met vegetarische bitterballen www.jaimyskitchen.nl


Review Kwekkeboom Oven Vega Bitterballen

Dus, die bitterballen van Kwekkeboom, hoe zijn die nu? Nou, ten eerste ben ik helemaal blij, want deze zijn te maken in de airfyer of in de oven. Ik bereidde deze in mijn Aerofryer van Princess deed ik dus ook. De buitenkant is heerlijk krokant en totaal niet taai! Sowieso zien de bitterballen eruit als elke andere Kwekkeboom bitterbal. De smaak is heerlijk romig, echt zoals een bitterbal vulling hoort! Er zitten ook van die kleine vezels in de bitterbal, waardoor het lijkt op vlees. Samen met mijn vriend at ik deze bitterballen en we waren het er beide over eens dat deze Kwekkeboom Oven & Airfryer VEGA Bitterballen werkelijk net zoals elk andere goede bitterbal smaken. Je zou niet zeggen dat er geen vlees in zit. Of eigenlijk moet ik zeggen dat je het vlees niet mist! ECHT een AAN-RA-DER!

Maargoed, nu wil jij misschien wel weten hoe ik deze mega lekkere borrel plank maakte? Dat ga ik je hier onder vertellen.

Vegetarische borrel plank of tapas plank met vegetarische bitterballen www.jaimyskitchen.nl


Hoe maak je een vegetarische borrel of tapas plank?

Hoeveelheid: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten:
1 zakje Kwekkeboom Oven & Airfryer VEGA Bitterballen (ongeveer 12 stuks)

Fruit
3 vijgen
100 gr rode besjes
100 gr bramen
3 prikkers

Groenten
165 gr verse olijven
75 gr zongedroogde tomaatjes
½ komkommer
1 gele paprika
10 wortels
2 el olie

Dips
1 el mosterd
100 gr hummus

Kaas
200 gr oude kaasblokjes
1 brie
1 Le marciare

Extra
Spelt crackers
Rijst crackers
 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Schil en was de wortelen en wrijf in met olie. Rooster de wortelen ongeveer 35 minuten in de oven.
  2. Snijd de vijgen in partjes. Rijg de bramen aan de prikkers.
  3. Snijd de komkommer en gele paprika in reepjes.
  4. Voeg de hummus en mosterd beide in een (apart) kommetje. Leg ook de olijven in een kommetje. Ook de zongedroogde tomaatjes mogen in een kommetje.
  5. Snijd blokjes van de oude kaas en leg de brie en Le marcaire alvast uit de koelkast.
  6. Verwarm de Airfryer op 200 graden en bak de Kwekkeboom Oven & Airfryer VEGA Bitterballen 10-12 minuten lekker krokant.
  7. Maak in de tussentijd de borrel plank door eerst een kommetje op een plank te zetten waar de bitterballen in komen. Zet ook de bakjes met dips, olijven en zongedroogde tomaatjes op de borrelplank. Leg hier nu de wortelen, komkommer en gele paprika omheen. Leg ook de blokjes kaas, brie en Le marcaire op de plank. Leg de spiesjes met bramen op de plank. Voeg ook beide soorten crackers op de plank toe. Voeg al laatste de vijgen en rode besjes toe op de lege plekjes.
  8. Zodra de Vega bitterballen klaar zijn, mogen deze in het lege bakje toegevoegd worden.