Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Hoe maak je een plantaardige smash burger?

Dit is het recept voor de populaire smash burger! Een 100% plantaardige burger gemaakt met dunne hamburgers van plantaardig gehakt. Heerlijk met plantaardige kaas, portobello en burgersaus.

Wat is een smash burger?

Dit is misschien wel de lekkerste burger die je zult eten! De smash burger is de nieuwe hype vanuit Amerika. Of eigenlijk bestaat de smash burger daar al een hele tijd, maar deze burger verovert nu ook Nederland.
Deze burger is lekker dun, sappig van binnen maar krokant van buiten. Doordat je balletjes maakt van het gehakt en vervolgens de balletjes platdrukt, worden de burgers lekker dun. Zo kun je 2 of zelfs 3 burgers per broodje gebruiken. Hoe je het precies maakt lees je in de bereidingswijze.

Plantaardige smash burger www.jaimyskitchen.nl

Hoe maak je een plantaardige smash burger?

Een smash burger is niet ingewikkeld om te maken, maar je moet uiteraard wel de juiste ingrediënten hebben. Mijn smash burger is plantaardig en daar gebruik ik deze plantaardige toppers voor:
 

Verder gebruik ik als toevoeging smashed portobello's, om in het smash thema te blijven. Overige ingrediënten kun je kiezen naar je eigen smaak. Ik vind het ook onwijs lekker om zelf een burgersaus te maken. Mega simpel: plantaardige mayonaise, ketchup en gesnipperde ui.

De perfecte gesmolten plantaardige kaas

Kaas moet natuurlijk lekker gesmolten zijn op een burger en ik leer jou graag hoe je dit met de Violife Cheddar Flavour Slices kunt doen. In het geval van de smash burger kun je bovenop een burger een plakje Cheddar Flavour Slices leggen en leg je vervolgens een deksel op de pan zodat de kaas lekker kan smelten. Je zult zien; perfect gesmolten plantaardige kaas!

Plantaardige smash burger www.jaimyskitchen.nl

Het recept voor de smash burger

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
2 hamburger broodjes
240 gr Beyond Meat Mince*
4 plakjes Violife Cheddar Flavour Slices
2  portobello's
1 tomaat
2 blaadjes romaine sla
40 gr kiemen
plantaardige boter om in te bakken zoals Vioblock

Burgersaus:
2 el ketchup
2 el mayonaise
½ witte ui
Benodigdheden
1 vel bakpapier
spatel
* Beyond Mince van Beyond Meat wordt in een verpakking met 300 gram verkocht. Hier kun je 1 burger patty extra mee maken.
Bereiding:

  1. Snijd plakjes van de tomaat. Halveer de hamburger broodjes, was en droog de blaadjes sla.
  2. Maak de burgersaus door het uitje te snipperen en te mengen met ketchup en mayonaise. Rooster de hamburger broodjes goudbruin in een pan met een beetje plantaardige boter.
  3. Knip het bakpapier in 4 stukjes. Maak 4 bolletjes van het plantaardige gehakt van ongeveer 60 gram per stuk.
  4. Verhit een koekenpan met een beetje boter en plaats de bolletjes in de pan met een velletjes bakpapier erop. Neem een spatel en smash de bolletjes plat. Verwijder het bakpapier en bak de burger tot de randjes krokant worden. Draai de burgers om leg de Violife Cheddar Flavour Slices erop. Leg een deksel op de pan zodat de kaas smelt. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten.
  5. Maak tegelijkertijd de smashed portobello's op dezelfde manier als de smashed burgers.
  6. Smeer beide kanten van het hamburger broodje met de hamburger saus. Maak de burger als volgt: de onderkant van het broodje, een blaadje sla, een smashed portobello, twee Beyond Mince smashed burgers met Violife Cheddar Flavour Slices, twee plakjes tomaat, kiemen en maak af met de bovenkant van het broodje.

Wat mag er volgens jou niet missen op een 100% plantaardige burger?