Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Hoe kun je op een makkelijke en lekkere manier meer veganistisch eten?

In dit artikel laat ik je zien hoe makkelijk en lekker plantaardig eten is. Ik eet vraag vegan, maar ben geen veganist. Daarom vertel ik ook een beetje meer over wat veganistisch eten voor mij betekend.

Wat is veganistisch eten?

Als je veganistisch eet, dan eet je geen dierlijke producten. Dit betekend bijvoorbeeld dat je geen vlees eet, maar je consumeert ook niets dat afkomstig is van dieren, zoals kaas of honing. Ik richt mij in dit artikel op het veganistisch eten. Een veganistische leefstijl is namelijk nog iets anders. Denk hierbij aan het niet dragen van leer. Maargoed, veganistisch eten dus. Nu denk je misschien dat het moeilijk is, maar het is slechts een kwestie van dierlijke producten omwisselen voor plantaardige varianten.

Wat betekend veganistisch eten voor mij?

Laat ik beginnen met te vertellen dat ik geen veganist ben. Ik eet ook niet helemaal veganistisch, maar toch speelt dit een grote rol in mijn voedingspatroon. Sowieso eet ik geen vlees en daarnaast heb ik een lichte lactose intolerantie. Vis eet ik ook graag, maar ik schat dat ik dit misschien 1x per 2 weken eet. Dus wanneer ik zelf kook, is het vaak veganistisch.
Mijn redenen om veganistisch te eten:

 • Het is erg lekker!
 • Ik vind het een leuke uitdaging om plantaardig te koken.
 • Elke keer dat ik een veganistische maaltijd bereid heb ik het gevoel dat ik bijdraag aan de verbetering van het klimaat.

Dat laatste punt vind ik ook een erg belangrijke. Ik zeg heus niet dat niemand meer vlees, vis of zuivel mag eten, maar als je het een dagje laat heeft het naar mijn mening een goede impact op het milieu.

vegan eten voor mij www.jaimyskitchen.nl

Hoe kun je meer veganistisch eten?

 1. Kook eens met een plantaardige vleesvervanger.
 2. Maak bijvoorbeeld een heerlijke curry met veel groenten en kokosmelk, zoals deze pompoen curry.
 3. Maak een gerecht met tofu! Zoals deze lekkere rijst noedels met tofu.
 4. Doe een keertje mee aan de Nationale week zonder vlees!
 5. Probeer ook vaker buiten de deur veganistisch eten uit. Zoals de Vegan Supreme bij Subway!
 6. Zorg voor een volle koelkast met veel lekkere groenten en een voorraadkast met veel peulvruchten!
 7. Vervang boter door plantaardige margarine, gebruik olie om in te bakken en kies voor plantaardige melk. Ook room kan vervangen worden door en plantaardige variant.
 8. Op je boterham kun je bijvoorbeeld hummusdoperwten spread of ajvar met paprika en aubergine smeren.

Nationale week zonder vlees

De nationale week zonder vlees is dit jaar van 11 t/m 17 maart. Dit richt zich natuurlijk in eerste instantie op vegetarische maaltijden, maar jij kunt de uitdaging bij jezelf zoeken en het een veganistische week maken! Op deze manier kun je onder vinden hoe makkelijk en lekker het kan zijn! Ik mocht in ieder geval al de Vegan Supreme sub proberen bij subway en ben fan! Op dit broodje zitten namelijk kleine vegan burgers van kikkererwten en quinoa. Zo kun je ook buiten de deur, veganistisch eten. En dit kan nog wel eens een uitdaging zijn, dus ik vind het echt top dat er weer een optie bij gekomen is. Good job Subway!
Als je het leuk vind om iets achter te laten, dan ben ik benieuwd of jij wel eens plantaardig eet?

Dit artikel geschreven in samenwerking met Subway.