Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Het vegetarisch Kerst diner + recepten

Dit is het Jaimy's Kitchen Vega Kerst diner! Dit jaar heb ik een groot aantal vega recepten gemaakt rondom de Kerst en met deze blog wil ik jullie laten zien hoe je hier een heel diner van kunt maken. Ben je klaar voor de amuse, het voorgerecht, hoofdgerecht en het nagerecht, geheel vegetarisch?

Yes, steeds meer mensen kiezen er voor om minder vlees te eten. Een echte trend is dat zeker. En ondanks dat veel Kerst diners vaak uit luxe producten zoals wild vlees, oesters of zalm bestaan, zijn er natuurlijk ook veel mensen die kiezen voor een vega diner. Daar wil ik met mijn vier recepten inspiratie voor geven. Klaas voor?

Amuse: zoete aardappel toast met geitenkaas

Zoete aardappel toast met geitenkaas www.jaimyskitchen.nl

Dit recept is extra feestelijk door de kaasjes van Zoë en Zazu. Doordat het kaasje in de vorm van een driehoek is, is het makkelijk om een ster te maken. Helemaal in kerst sferen. Het toastje van zoete aardappel past perfect bij de smaak van de geitenkaas en daar passen bietjes weer perfect bij. Dragon geeft een extra feestelijke touch aan het gerechtje. Ik heb hier echt van gesmuld!

Voorgerecht: pastinaak soep

Pastinaaksoep met paddenstoelen en broodkruim www.jaimyskitchen.nl

Een soep die makkelijk erg vullend kan zijn, wanneer je er teveel broodkruim bij serveert. Wees niet té gul hiermee dus, als is dat wel moeilijk. Het broodkruim is namelijk op smaak gemaakt met salie en walnoten, echt een heerlijke smaakcombinatie. Dat maakt deze soep meteen speciaal!

Hoofdgerecht: filodeeg rol

Filedeeg rol met spinazie en feta www.jaimyskitchen.nl

Deze rol is echt perfect voor het kerst diner, want je maakt hem heel makkelijk de dag of middag van te voren. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de rol in de oven afbakken. De vulling bestaat uit aardappel, spinazie, feta en zongedroogde tomaat. Ook zoete aardappel of pompoen is erg lekker in plaats van de gewone aardappel. Jammie! Smaakmakers feta en zongedroogde tomaat zijn niet te missen in het recept!

Nagerecht: merengue krans

Merengue Kerst krans www.jaimyskitchen.nl

Met een knal het diner afsluiten! Merengue is een zeer geliefd nagerecht tijdens de feestdagen, maar in de vorm van een krans maak je pas echt indruk! En geheimpje? Het is dus echt helemaal niet moeilijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt is tijd om de merengue op lage temperatuur in de oven te bakken en ook dit kan een dag van te voren. Toppings die jij lekker vind & klaar is je afsluiting van het Kerst diner!

Zo zie je maar, een vegetarisch kerstmenu is helemaal niet lastig om te maken. Je eet echt net zo lekker of... misschien wel lekkerder? In ieder geval kunnen we denk ik wel vaststellen dat je je tafelgasten echt kunt verwennen!

Fijne feestdagen!