Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Het vegan kerst diner

Dit is een volledig veganistisch kerst diner met maar liefst 4 gangen; voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en een heerlijk nagerecht. Benieuwd naar alle lekkere recepten?

Het vegan kerst diner

Een tijdje terug kreeg in zo'n leuk berichtje van Dalí van Zonderzooi. Ze vroeg of ik het leuk vond om samen met Hanne en Lenna een vegan kerstmenu te maken. Dat klinkt ontzettend leuk toch?! Het is aan mij de eer om dit vegan diner af te trappen met het voorgerecht. Ik kan zeggen dat dit echt een geweldig menu geworden is met lekker veel variatie. Daarnaast zijn het echt allemaal recepten die je goed zelf kunt maken. Geen extreem ingewikkelde recepten, zodat je van een stressvrij kerst diner kunt genieten.
Ben je benieuwd naar het hele menu? Dit zijn alle gerechten:

Voorgerecht Jaimy's Kitchen

Vegetarische bieten tartaar www.jaimyskitchen.nl

Als voorgerecht beginnen we met het recept voor een vegetarische rode bieten tartaar. De tartaar is gemaakt van rode bieten met appel en augurkjes. Daar wordt een lekkere zachte avocado crème bij geserveerd. Het voorgerechtje is helemaal af met de knapperige hazelnoten.

Tussengerecht GewoonHanne

Hanne maakte een heerlijke vegan coquilles met een lekkere pastinaakpuree. Hoe tof om gewoon vegan coquilles te serveren? Al benieuwd hoe je deze maakt?

Hoofdgerecht Lenna Omrani

Vegan pompoen quiche met kastanje champignons en granaatappel pitjes. Een quiche is natuurlijk altijd lekker en deze is extra feestelijk door de kleurige granaatappel pitjes.

Nagerecht Zonderzooi

Chocolade lava cake met een vleugje sinaasappel. Zie je hoe heerlijk die chocolade uit de cake komt? Heerlijk, een perfecte afsluiter van het diner!
Wil je nog meer inspiratie om een heerlijk kerst diner te maken? Dat kan, ik heb namelijk een hele categorie op Jaimy's Kitchen gemaakt met allemaal heerlijke recepten voor het kerst diner. Ook maakte ik eerder al een blog met inspiratie voor een vegetarisch kerst diner. Voldoende inspiratie denk ik zo om ook dit jaar een mooi kerst diner op tafel te zetten.