Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Foodtalk: Cêlavíta frietjes!

Als bloginsider voor Brendakookt kun je niet lang stil zitten, want ik heb alweer het tweede pakket van Cêlavíta ontvangen! Erg spannend hoor als je weet dat je food post krijgt, want wat zou er deze keer in zitten? Het pakketje werd bezorgd bij mijn moeder, want ik werk natuurlijk doordeweeks gewoon. Bleek dat ik ziek was, maar het werd wel gewoon bij mijn moeder bezorgd en volgens mij wilde ze ook graag de frietjes testen!

Nou mama, ik kan ze je aanraden!

IMG_0232

Deze keer kreeg ik dus friet, robuuste friet en friet met schil, 700 gram per zak!

Ik vond het lastig om een recept te bedenken met frietjes, wantja frietjes zijn frietjes en je kunt eigenlijk alleen afwisselen met de bijgerechten. Daarnaast ben ik ook nog eens bezig met 50 Days of Green Happiness, dus daar wilde ik ook niet van afwijken. Een groot probleem is dat niet, alleen betekend dat ik het niet kan combineren met vlees of vis.

DSC_0704

Ik ging voor een heerlijke salade met onder andere cherrytomaat, spinazie, ijsbergsla, komkommer en kiemen en daarbij de Cêlavíta Robuuste Friet. De Friet is in mijn Philips Airfryer (<- klik) gegaan en had ongeveer 20 minuten nodig. Ik heb er een beetje olijfolie bij gedaan, maar dat was NIET nodig. Echt weglaten zou ik zeggen! Ook maakte ik er truffelmayo bij en dat is totáál niet Green Happiness proof, maar wel heel lekker :) En dat was de friet ook, hmm heerlijk krokant en inderdaad robuust, daar hou ik van! Een dikke aanrader en dat voor een niet-friet-fan like me!

Dus; de tweede zak oftewel de échte friet met schil gingen wederom de Airfryer in, maar deze keer zonder olie. Ze waren echt te vettig de vorige keer. Ook kruid ik ze met paprikapoeder, voor wat extra smaak. Je moet toch wat proberen he ;) Deze keer waren de frietjes een late night snack voor mij en mijn vriend. We wilden eigenlijk een frietje gaan halen bij de friettent, maar bedachten ons toen dat we de Cêlavíta friet in de koelkast hadden. Echt ideaal hoor, want het is goedkoper, gezonder en ik vind friet uit de Airfyer gewoon écht lekkerder!

Cêlavíta friet

En ook deze patatjes waren heel lekker!

Mijn favoriet? Dat waren toch de robuuste, maar ze zijn beide echt aan te raden! Ik denk ook echt dat ik ze vaker zal kopen, omdat het toch sneller werkt als zelf aardappelen schillen die vervolgens 45 minuten in de airfyer moeten. Deze zijn binnen 20 minuten klaar!

Liefs Jaimy
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen