Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Food Hotspots South Florida: The Everglades & Miami

In deze blogpost - die uit drie delen bestaat - laat ik jullie zien wat voor ons hotspots waren tijdens onze reis in South Florida. We hebben heerlijk gegeten, maar zeer zeker weten niet overal. Goede research is van belang, anders krijg je alleen vet, gefrituurd en veel te veel eten. Maar, er zijn ook echt een paar pareltjes van hotspots te vinden.

Deze keer hotspots in 'The Everglades & Miami'.

Cooper Town - The Everglades
22700 SW 8th St, Miami, FL 33194, Verenigde Staten

Coopertown 1

Hoe gezellig ziet het hier uit?

Cooperstown is de eerste plek waar je airboat tours kon doen in The Everglades. Wij hebben hier  geen tour gedaan, maar wilden deze authentieke plek niet overslaan om eens alligator te proberen!

Coopertown 2

Alligators all over the place!

Alligator

En ja hoor dat zijn ze: kikkerbillen en Alligator. Zeker de moeite waard om te proberen. Let wel op want dit zijn vrij grote porties. Wij deelden een mixed platter.

Zak the Baker - Wynwood, Downtown Miami
405 NW 26th Street, Miami Florida, 33127

Zak 2

Dit is echt mijn nieuwe liefde: Zak the Baker. We kwamen per toeval langs dit knusse zaakje en waren zelfs nog bijna ergens anders naar binnen gelopen, maar wat ben ik blij dat we dit niet gedaan hebben.

Zak 5

Zak is een joodse bakker en zijn bakkerij is immens populair geworden. Alles is koosjer en op zaterdag zijn ze dicht, want dan is sjabbat. Je vind hier brood, pastries, heerlijke koffie, verse thee en ontbijt- en lunchgerechten.

Zak 6

De eerste dag - ja, we zijn hier twee dagen achter elkaar naartoe geweest - nam ik Shakshuka! Dit is een echt Israëlisch gerecht met eieren in een tomatenstoof. Laat ik het zo maar even noemen. Er werd heerlijk brood bij geserveerd en labneh, die ik niet zo lekker vond trouwens. Zie je ook mijn ice coffee op de achtergrond? Deze is met amandelmelk.

Zak 1

Mijn vriend nam een breakfast sandwich met onder andere ei, avocado en alfalfa. Deze vond hij echt helemaal te gek!

Zak 7

Je kunt gewoon de bakkerij in kijken, waar alle broden en pastries gemaakt worden. Ik kan je vertellen dat ze hier enorm veel lol in hadden.

Zak 8

Ze verkopen homemade granol en mooie stoffen tassen. Ik was zo fan, dat ik de tas niet achter heb kunnen laten, haha.

Zak 3

De volgende ochtend was dit ons ontbijtje; mijn vriend nam een mozzarella, tomaat sandwich en ik had toast met avocado en mais. Daarbij hadden we een koffie en een verse groene thee. Dit was ook weer enorm genieten. Alles is trouwens ook goedkoop; mijn toast was $5,-.

Zak 4

En toen wilde ik natuurlijk nog lekkers meenemen voor de rest van de dag. Het werd een chocolate chip cookie met spelt voor mijn vriend, een kokosmakron voor mij en een bananabread to share. Ze waren echt alledrie goddelijk lekker, maar het bananabread krijgt een ster!

Los Pinareños Fruteria - Little Havana, Miami
1334 SW 8th St, Miami, FL 33135, Verenigde Staten

Fruteria

Dit was echt een te schattige plek!

We liepen in Little Havana, Miami en kwamen deze fruitboer tegen. We zagen dat ze er sommaties verkopen, dus daar wilden wij er wel eentje van. Terwijl mijn vriend heerlijke sapjes in het barretje achter hem op de foto uitzocht, verlekkerde ik mij aan al het aparte fruit.

Fruit 2 havana

En toen ik dit spannende fruit zag, was ik om: ik moest proeven. Mijn vriend zag het niet zitten en deed zijn best om de lekkerste fruitsapjes uit te kiezen.

Fruit

En dit was de Guanabana, zuurzak. Vreemde naam, vreemd uiterlijk, maar ik vond het lekker! Deze plek is echt een aanrader want de fruitsappen waren verser dan vers. Heerlijk!

fruteria 2

Pretty hé.

El Pub - Little Havana, Miami
1548 SW 8th St, Miami, FL 33135, Verenigde Staten

El Pub

Dit is El Pub Restaurant, midden in Little Havana. Hier is echt een Cubaanse vibe te vinden en we wilden hier dan ook heel graag een échte cafe con leche drinken. Alleen ben ik vergeten om een foto te maken...

El Pub 2

Over het eten kan ik dus niet veel zeggen, behalve dat ik flinke Cuban Sandwiches heb zien liggen! De café con leche was heerlijk. We kregen een warme melk, waar we een enorm sterke espresso in moesten schenken.

Shake Shack - South Beach, Miami
1111 Lincoln Rd, Miami Beach, FL 33139, Verenigde Staten

shake shack

Whoooo, Shake Shack! Vorig jaar hebben wij in Istanbul voor het eerst hier een burger gegeten en sindsdien zijn we verliefd. Het is alleen een probleem, want in Nederland is er uiteraard geen filiaal. Maar, in Miami natuurlijk wel! Dit stond dus op onze go-to list!

Shake Shack Burger

Dit is echt de beste burger ever. We nemen een single met cheese. Het vlees is heerlijk gegrild en ohh, probeer het echt als je een shake shack tegen komt!

Hot Dog

Mijn vriend wilde ook nog even de hotdog proberen met cheese sauce en gefrituurde sjalotten. Helaas waren wij hier minder fan van. De burger is gewoon echt de bom en dan valt de hotdog een beetje tegen.

Dat was het weer, zat er iets tussen wat jullie zouden willen proberen?

Liefs Jaimy