Deel dit recept

Social media

Florida Food: Must-eats!

Hellooooo, we are back! Florida was geweldig, dit was éen van de (of DE) beste vakanties ooit! Een uitgebreid reisverslag komt nog, evenals hotspots in Florida, The Keys en de Bahamas, maar voor nu kan ik niet wachten om jullie te vertellen wat de MUST-EATS zijn. Voordat we vertrokken naar Florida, had ik een must-eat lijst opgesteld op basis van de tips die ik op het Internet kon vinden -> klik. In deze blog laat ik jullie zien wat ik gegeten heb van deze lijst, wat niet en wat ik gegeten heb, maar niet op de lijst stond. Daarna volgt mijn ongezouten mening hierover! Be prepared: Lots of photos!

Key Lime Pie

Key Lime Pie 2

Goddelijk, iets anders kan ik er niet van maken. Zoals je ziet kon ik niet wachten met beginnen op de bovenstaande foto! Bovenstaand is de 'echte' Key Lime Pie, zoals hij hoort! Hier komt nog een uitgebreide blogpost over, want ik ben lyrisch over deze pie.

Twinkies

Twinkies 1
Twinkies 2

Hier had ik al vrij vaak over gelezen, maar wat was het een teleurstelling zeg! Een doodnormaal cakeje, opzich lekker, maar dan kom je bij de vulling. Teveel in mijn ogen (en van mijn vriend), enorm creamy en de combinatie van de twee maakt het enorm zoet. Nee, niet voor mij.

Reeses

Reeses 2

Yes, dit vind ik wel lekker! Op de foto zie je een verpakking met de standaard cups en de cups ervoor zijn mini's. Die mini's vind ik het lekkerst, omdat er in verhouding meer chocolade in zit. De pindakaas smaak is duidelijk te proeven. Oh, en Reeses eten met deze achtergrond is natuurlijk ook niet verkeerd!

American Pancakes

Pancakes Blueberry
DSC_0878

Teveel wil ik niet verklappen, maar in de volgende blogpost vergelijk ik mijn recept met hetgeen wat ik in Amerika gegeten heb. Goed, terug naar deze pancakes. De eerste zijn blueberry pancakes en waren heerlijk! De tweede heb ik eerlijk gezegd op de Bahamas gegeten, dus zijn eigenlijk niet 'American'. Het zijn Coconut Pancakes en waren echt goddelijk, echt ongelooflijk lekker!

Donuts 

DSC_0335

We zijn niet naar de Dunkin' Donuts geweest om donuts te halen, maar deze komen gewoon uit de Walmart. Eigenlijk had ik er helemaal geen zin in, maar mijn vriend vond toch echt dat ik er een gegeten moest hebben. Hij had een vrolijke chocolade donut en ik een gesuikerde. Het was best lekker!

Beef Jerky

DSC_0786
DSC_0782

'Je hoeft me echt maar één ding mee te nemen uit The States', zei mijn vriendinnetje Mathilde. En dat is Beef Jerky. Nu had ik zelf niet heel erg het idee dat ik dit lekker zou gaan vinden, dus ik heb een pakje mee naar huis genomen. Dit weekend was het zo ver: we zouden het voor de eerste keer proberen, althans mijn vriend en ik dan. Wat vind ik ervan? Niet heel veel smaak, dit is dan ook de original versie, chewy, maar toch vond ik er echt wel een vlees smaak aanzitten. Lekker? Mehh, niet echt. Het pakje is dan ook fijn voor Mathilde!

Lobster Roll

Lobster Roll

Dit was is mijn favoriet! Mijn hart maakte een sprongetje toen ik deze Lobster Roll tegenkwam. Midden in een tropische regenbui heb ik deze Roll gegeten en het voelde alsof ik een zonnetje boven mij had, haha! Het was echt - tja wat voor woord moet ik hier voor gebruiken - divine! Deze komt nog terug in mijn hotspots blogpost!

Crabcakes, Crab Eggs Benedict & Conch Fritters

Crab

Aan de rechterkant zie je Conch Fritters. Conch is dus echt helemaal de bom in South Florida en de Bahama's en dit schelpdier kun je overal vinden. De conch zit echt in een prachtige schelp en je spreek je uit als 'konk'. Het is een beetje te vergelijken met inktvis, het smaakt wel een beetje chewy vind ik. Ben er niet echt kapot van, ook omdat ze bijna alle conch frituren...

Crab Benedikt

Op de bovenste foto zie je een crab cake, deze was met mango erin. Lekker? Niet echt, al vond mijn vriend het wel best lekker. De Crab Eggs Benedict waren wel echt lekker! Het was wel vet, helemaal voor een ontbijtje, maar ik zat wel enorm lang vol hiervan. Hier was ik wel tevreden mee. Oh, zie je de rits op de achtergrond, uhhhhh.. niet lekker! Smakeloos eigenlijk.

Hotdog

Hot Dog

Helaas geen Corn Dog of Chili Dog gegeten, deze zijn we ook alleen op het vliegveld tegen gekomen, maar toen zaten we eigenlijk al vol. Deze Hotdog is van Shake Shack en je ziet gefrituurde sjalotten en kaassaus erop. Helaas denk ik dat een Chili dog toch echt lekkerder is. Meer over Florida lees dan deze blogpost Food Hotspots South Florida: The Everglades & Miami.

Cheeseburgers

Cheeseburger

Ok, cheeseburgers daar kunnen ze wat van in The States. Meer wil ik er nog niet over kwijt, ook op de volgende blogpost komt een vervolg waar ik alle ins en outs bespreek van de American Cheeseburger.

Rootbeer

Rootbeer

Een iPhone fotootje vanuit een Cubaans Restaurant van de Rootbeer. Ik vond het lekker, beetje lijken op Dr. Pepper eigenlijk. Apart, zoet, maar lekker!

Wat heb ik niet gegeten uit de must-eat list en waarom?

- Pop Tarts: ik wilde niet een grote verpakking kopen en daarnaast wordt het ook bij Jamin in Nederland verkocht. Ik moest aan de kilo's in mijn bagage terug naar Nederland denken!

- Cinnamon Rolls: ben ik maar één keer tegen gekomen, langs de weg een bord met 'Homemade Cinnamon Rolls', maar helaas; ik had echt geen honger op dat moment.

- Mountain Dew: Mierzoete frisdrank? Ik ben me bedacht, dit wilde ik niet proberen!

Het volgende ben ik gewoonweg niet tegen gekomen:

- Smores
- Peanutbutter en Banana Sandwich
- Cornbread
- Jambalaya
- Cheese Curds

Wat heb ik gegeten wat niet op de Must-Eat list stond, maar is een absolute must-eat?

Fish Taco's

Mahi Mahi Taco

Nieuwe liefde! Deze Mahi Mahi Taco's waren echt de bom. Deze staan samen met de Lobster Roll op nummer één hoor! Heerlijk krokante vis, echte smaakbommetjes. Binnenkort mijn versie van Fish Taco's!

Alligator & Frog Legs

Coopertown 2

Ook dit moésten we geprobeerd hebben, wantja eenmaal in The Everglades ontkom je er eigenlijk niet meer aan. Kikkerbilletjes had ik al eens eerder gehad: smaakt een beetje naar kip. De alligator verraste me eigenlijk wel, smaakte best goed, mals ook wel!

Hershey's

Hershey's

Wederom echt een prachtige foto, haha. Ongeveer 1,5 week heb ik mezelf kunnen beheersen om dit niet te kopen, maar uiteindelijk kon ik het echt niet meer weerstaan. En ja; het was erg lekker!

Guanabara ofwel Zuurzak

Fruit 2
Fruit

Whuaaaa, dit gekke fruit kwam ik tegen in Little Havana en mijn aandacht werd natuurlijk meteen getrokken. Dit wilde ik proberen! De Nederlandse benaming is niet erg aantrekkelijk, mijn vriend trok een vies gezicht, maar ik was zo blij als een kind. Best lekker eigenlijk; zacht, zoet en een beetje zuur ah en creamy, ja creamy!

Zo, dat was het dan! Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen hoe ik mijn vakantie in FOOD beleefd heb. Het was in ieder geval echt geweldig en de komende tijd zullen er meer blogposts over mijn vakantie in Florida en de Bahama's online komen!

Liefs Jaimy
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen