Deel dit recept

Social media

Bistrobar XO Ron Blaauw in Roermond

Op donderdag 25 april was het zover; de officiële opening van Bistrobar XO met Ron Blaauw als huisadviseur in Roermond. Dit sfeervolle restaurant serveert heerlijke bistro-gerechtjes. Kleine gerechtjes, allemaal voor €10, dat is het concept. Nieuwsgierig geworden? Kijk gezellig mee.
Tijdens de persopening mocht in een kijkje komen nemen in het nieuwe restaurant. Wat is het mooi geworden! De sfeer is warm met sfeervol licht, oud roze velvet stoelen en banken en een deels open keuken. De zaak is ook groot, want deze heeft een bovenverdieping. Ik vermoed dat dit elk weekend propvol komt te zitten! Ook kreeg ik de mogelijkheid om een gesprek met Ron Blaauw te hebben, best spannend hoor.
Ron Blaauw voert zijn concept in Bistrobar XO, maar de koks hebben zeker eigen inbreng. Dit vroeg ik mij af gezien wij uiteraard mooie streekproducten hebben in Limburg. Van de Limburgse asperge is Ron ook zeker gecharmeerd, dus daar is ook een gerechtje buiten de standaard kaart mee gemaakt. Vraag ook altijd even naar eventuele gerechtjes buiten de kaart, wie weet kan de chef je verassen!
De opening is erg gezellig, veel genodigden wat direct laat zien dat dit restaurant een bruisend deel van de stad Roermond is. Bistrobar XO wilt niet alleen Roermond, maar ook de omliggende steden aantrekken met het unieke concept.

Herkenbaar en smaakvol eten, mooie entourage en goede bediening. Ook verteld Ron dat ze een beetje bekend staan om de heerlijke spareribs, tipje van de chef om deze dus te proberen ;). De kaart bevat veel invloeden vanuit het Midden-Oosten, maar variatie in gerechten is erg belangrijk.

Kwaliteit, snel klaar te maken, niet teveel ingrediënten en vooral geen gekke poespas met streepjes en dotjes dat is wat je hier kunt vinden. 'Het moet gewoon lekker zijn', aldus Ron Blaauw zelf. Pure smaken, en what you see is what you get.

Oesters zijn er bij XO Bistrobar in overvloed, laat ik daar nu net enorm gek op zijn! De hele avond lang is het oesters openen, om alle gasten te voorzien van oesters.

Met Ron heb ik ook leuk kunnen kletsen over mooie gerechten met groenten. Ron verteld dat groenten van de BBQ ook een groot favoriet zijn van hem, zoals het gerechtje op de kaart met geroosterde bloemkool. Toenemende vraag naar vegetarische gerechtjes is zeker zichtbaar, vandaar dat er ook een paar spannende gerechtjes met groenten op de kaart staan.

Ik vond het te gek dat ik met Ron Blaauw mocht praten over het restaurant, lekkere gerechten en ingrediënten. Het is mij zeker duidelijk geworden dat Ron voor kwaliteit gaat, bijzondere specerijen zoals za'atar, kummel en mooie ingrediënten. En dat is iets waar ik zeker blij van wordt. Je weet zeker dat de kwaliteit van de producten van Bistrobar XO altijd top is om aan de gezette standaard te voldoen. Oh, en voor goede gin-tonics of een goed glas wijn ben je ook aan het juiste adres.
Zoals ik al zei, de oesters waren er in overvloed en ik mocht ook alvast proeven van de steak tartare, boerse frieten met kruiden mayonaise en een wel hele speciale bitterbal. Teveel zal ik niet zeggen want jij moet dit zelf proeven en ervaren!

Van oesters worden we blij :).

Mocht jij je nog afvragen hoe Ron Blaauw in contact is gekomen met zijn Roermondse compagnons Roy Janssens en Marc Beek, dat is bij Bistrobar Berlin in Nijmegen. De mannen hebben elkaar daar ontmoet en het klikte meteen. Het idee voor Bistrobar XO in Roermond lag al snel op tafel.
Via deze weg wil ik Ron Blaauw, Roy Janssens en Marc Beek onwijs veel succes met de prachtige nieuwe zaak! Ik kan niet wachten om een avondje te borrelen met vriendinnen en heerlijke gerechtjes te proeven.
Heb jij ook zin gekregen om Bistrobar XO zelf te testen? Neem dan contact op met het restaurant om een tafel te reserveren en bekijk alvast wat jij wilt eten van de menukaart op Bistrobar XO.

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen