Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Bali foto's + Mount Agung vulkaan uitbarsting

In deze blog wil ik jullie alle mooie plekjes in Bali laten zien die ik eind augustus tot begin september 2017 bezocht heb. Ik neem je mee op mijn vakantie in allemaal foto's. Want Bali is een prachtig eiland. Ben je klaar voor wat mooie kiekjes?

Update 26 november 2017: er is een uitbrasting geweest, veel rook en een rode massa te zien. Donaties zijn uiteraard nog steeds erg welkom om de mensen zonder huis verder te helpen.

Ook wil ik even mijn hart luchten over de huidige situatie in Bali. Een kleine week geleden werd Mount Agung ineens actief na 54 jaar. Toen vond de laatste uitbarsting plaats en die was een verassing, maar dat komt natuurlijk doordat er toen minder goede technologieën waren. Nu zitten ze er met hun neus bovenop.

Wat is de huidige status van Mount Agung?
 

  • tot 12 km om de krater zijn alle mensen geëvacueerd.
  • deze mensen hebben al hun bezittingen (zoals huizen, dieren) achter moeten laten
  • zij wonen nu in scholen, sporthallen en andere grote openbare ruimtes
  • de vulkaan is enorm actief op het moment
  • veel toeristen oorden zijn geëvacueerd zoals Sidemen, Padangbai en Candidasa
  • wanneer de uitbarsting plaats vind, zal er een grote rookwolk zijn die voor veel last zal zorgen
  • de asdeeltjes in de rook zijn schadelijk, dus er wordt aangeraden binnen te blijven en mondmaskers te dragen
  • Ubud en ook het vliegveld kunnen last hebben van de rookwolk
  • er gaan geen boten naar de Gili's, omdat de schokken van de vulkaan voor hevige golven zorgen

Voor verdere informatie wil ik jullie naar Ubud Hood verwijzen. Zij is echt fantastisch, zorgt voor alle up-to-date informatie en probeert veel te helpen.

Dan het laatste... Omdat ik altijd zoveel liefde gevoeld heb van de Balinese bevolking wil ik iets terug doen. De mensen daar hebben een onwijs goed hart en handelen vanuit de gedachte dat wanneer je iets goeds doet, je een goede karma hebt. En dat is onwijs belangrijk vanuit het Hindoeïsme. Dat voel je overal in Bali. Goed, ik wil dus iets terug doen, dus ik ging op zoek naar manieren om te doneren.
Donaties zijn altijd mogelijk via onze overheid, wanneer er een GIRO nummer geopend wordt. Maar de mensen hebben nú hun huizen moeten verlaten, hun dieren moeten verkopen en leven in slechte omstandigheden. Via Ubud Hood kwam ik terecht bij Kopernik, een lokale organisatie in Ubud die momenteel een project gestart is. Het project met een duidelijk budget duurt een week en in deze week voorzien ze de geëvacueerden van basis behoeften. Ze kopen dus, dekens, waterfilters, thee, eten, tandpasta, slaapmatjes ect. Ze halen niet meer geld op dan wat nodig is voor het project. Het geld komt direct goed terecht. Dus mocht je interesse hebben dan kun je het project 'Mount Agung Emergency Response - Phase two' steunen.

Maar nu: mooie foto's!

Ubud & Omgeving
Dit jaar ging ik wederom naar Ubud, dit keer 3 volle dagen. Specifieke tips volgen nog! Wij volgden een kookcursus, gingen raften en mountainbiken, bezochten de Ubud markt en het Monkey Forest.

Bali Ubud koffieplantage www.jaimyskitchen.nl

Samen met mijn broertje bij een koffie plantage. Eerste dag, check het kleurverschil haha!

Ubud Bali www.jaimyskitchen.nl

Bizar mooie natuur in de omgeving van Ubud (op weg naar Munduk).

Ubud Bali www.jaimyskitchen.nl

Tijdens de fietstocht die we maakten.

Ubud Yoga Centre Bali www.jaimyskitchen.nl

Gewoon bij een rijstveld stoppen en even kijken, de natuur is zo mooi. Dit rijstveld is van een paar families die er naast wonen.

Monkey Forest Ubud Bali www.jaimyskitchen.nl

Aapjes kijken in het Monkey Forest in Ubud. Het forest is prachtig!

Mount Batur Bali www.jaimyskitchen.nl

Vorig jaar beklom ik samen met mijn moeder de vulkaan Batur, mijn broertje deed het dit jaar en we gingen naar een mooi uitkijkpunt. Onwijs speciaal! Mount Agung is trouwens nog hoger en hebben we ook vaak mogen aanschouwen.

Munduk
Deze plaats ligt ongeveer 3 uur van Ubud af, was echt prachtig. We deden een tour richting Munduk waarbij we de Jatiluweh rijstvelden bezochten, de Pura Ulun Danu Bratan tempel en een paar andere mooie uitzicht punten. Vervolgens bleven we 2 nachten in een Guest House en zagen we Lake Tamblingan en Lake Buyan, oftewel de Twin Lakes, een Vishnu tempel, nog meer rijstvelden en watervallen.

Jatiluweh Rice Fields Bali www.jaimyskitchen.nl

Jatiluweh rijstvelden. Weer heel anders als de Tegalagang rijstvelden in Ubud. Deze zijn wat uitgestrekter.

Pura Ulun Danu Bratan Bali www. jaimyskitchen.nl

De water tempel, je weet wel, die wat op de voorkant van de Lonely Planet staat; Pura Ulun Danu Bratan bij Lake Bratan. Deze is erg mooi, ook het park er omheen, maar wel enorm toeristisch moet ik zeggen.

Bali Munduk view

En met dit uitzicht kwamen we aan bij het Guest House. Je ziet op de foto ook dat het een beetje mistig is. De mist verschijnt elke dag aan het einde van de middag en geeft een hele speciale mystieke sfeer. Onwijs rustgevend en prachtig.

Munduk Sunset www.jaimyskitchen.nl

En zo ziet het er een paar uurtjes verder uit. Ah, zo rustgevend.

Lake Tamblingan Munduk

De Twin Lakes in Munduk zijn waanzinnig. Dit is Lake Tamblingan en dat ligt dus naast het andere meer. Hier kun je gewoon uren naar blijven kijken. Van boven zijn de meren echt het mooist!

Lake Buyan Munduk www.jaimyskitchen.nl

Daarnaast ligt dus Lake Buyan.

Waterfall Indah Munduk Wanagiri Sukasada

Dit is een hele kleine waterval, Indah. Zal ik meer over vertellen in de Munduk Guide!

Uluwatu
Voor het eerst ging ik naar Uluwatu, het surfer paradijs voor gevorderden. Deze regio is onwijs mooi want het heeft hoge kliffen en prachtige stranden. Houd er wel rekening mee dat je telkens als je een strand wilt bereiken je flink wat trappen op en af moet! En foodies kunnen hier ook kun hart ophalen!

Uluwatu Smoothie Bowl www.jaimyskitchen.nl

Geef mij een smoothie bowl (liefst met dragonfruit) en ik ben happy :)

Uluwatu Balagan Beach Bali www.jaimyskitchen.nl

Even poseren op Balagan Beach. Dit was een mooi en rustig strand! Wel een beetje lastig om te bereiken. Er is niet echt een duidelijk pad naar beneden, maar je komt er wel hoor!

Uluwatu beach www.jaimyskitchen.nl

De zonsondergang bij Uluwatu Beach is echt, echt onwijs mooi. Uluwatu Beach is trouwens ook erg bijzonder, maar dat laat ik jullie in de Guide zien!

Uluwatu Bingin Beach www.jaimyskitchen.nl

Binnen Beach is zó mooi. En zie je hoe groen?!

Uluwatu sunset Single Finn www.jaimyskitchen.nl

Die zonsondergang bij Single Finn... wauw!

Nusa Lembongan & Nusa Ceningan
Deze eilanden mag je gewoon niet missen. Ze zijn flink aan het ontwikkelen met nieuwe hotels, restaurants en wegen, omdat steeds meer toeristen hun weg naar deze eilanden vinden. Het ligt op een half uurtje van Sanur dus, erg makkelijk bereikbaar.

Nusa Ceningan lookout Nusa Penida www.jaimyskitchen.nl

Nusa Ceningan, dit is een uitkijkpunt naar Nusa Penida.

Nusa Ceningan Bali www.jaimyskitchen.nl

Blauwer water krijg je niet!

Nusa Lembongan Sunset www.jaimyskitchen.nl

Vriendin Esmee was ook op Nusa Lembongan, samen met haar man Wouter en zoon Woes! Samen keken we op een afgelegen plekje in de buurt van Sunset Beach de zonsondergang.

Blue Lagoon Nusa Cenengan www.jaimyskitchen.nl

Blue Lagoon op Nusa Ceningan.

Canggu
Canggu is de plek waar je kunt surfen, chillen en heerlijk eten. Natuurlijk nog veel meer, maar dat kun je lezen in mijn Canggu Guide!

Canggu Batu Bolong Beach www.jaimyskitchen.nl

Heerlijk strand bij Batu Bolong. Kijken naar alle surfers!

Cafe Cafe Canggu Bali www.jaimyskitchen.nl

All-time favorite food Crafe Cafe!

Dit is mijn reis in een notendop, want eerlijk gezegd kun je niet alles omvatten in foto's. Alles is mooier in het echt, dan heb je daar onwijs lieve mensen bij, een zonnetje en heerlijk eten. Voor mij is Bali echt een paradijs. Ik ben fan, heb je dat al gemerkt?

Trek gekregen in meer reis inspiratie, klik dan snel hier!