Amerika: het aanvragen van een ESTA

Ga jij naar Amerika? Of misschien reis je via Amerika naar een ander land? Dan is het ontzettend belangrijk om een ESTA aan te vragen. Waarom, wanneer en hoe je dit doet vertel ik jullie in deze blog.

Wat is een ESTA?

Een ESTA heb je nodig om Amerika of Canada in te mogen. Het is een Elektronisch systeem om toestemming te krijgen om 30 dagen Amerika of Canada te mogen betreden. Dit is 2 jaar geldig of tot wanneer je paspoort vervalt. Een zeer belangrijk onderdeel van je reis. Zonder ESTA, kom je niet het land binnen en kun je dus ook niet door reizen.

Waarom vertel ik jullie dit?

Nou, toen wij afgelopen januari naar Nicaragua gingen, ging het bijna mis. De nacht voordat wij vertrokken schrok ik wakker... Want hadden wij misschien een ESTA nodig? We reisden namelijk via Amerika om naar Nicaragua te gaan. En eigenlijk had ik helemaal niet gecontroleerd of we dan een ESTA nodig hadden. Die twijfel bracht best even wat stress met zich mee, dus dat wil ik jullie besparen in de toekomst. Hier op een rijtje wanneer je een ESTA nodig hebt, en wat is het eigenlijk?

Wanneer heb je een ESTA nodig?

  • bij toeristische en commercieel reizen
  • wanneer je maximaal 90 dagen in het land bent
  • op doorreis via Amerika. Dus ook al je op het vliegveld landt!

Hoe vraag je deze aan?

Deze kun je zelf aan vragen bij de overheid van Amerika, maar je hebt sowieso een creditcard nodig. Het invullen vereist wel een beetje aandacht, want alles moet exact juist ingevuld zijn. Één foutje? Dan gaat het feest niet door. Vergeet ook niet dat je paspoort minimaal nog geldig moet zijn tot de dag nadat je terug komt van je reis naar Amerika.
Wil je op een makkelijkere manier een ESTA aanvragen? Dan kun je een tussenbureau inschakelen. Zij regelen alles voor je en daarnaast kun je dan ook op andere manieren betalen zoals met iDeal. Kijk op de website van eVisa Application Services om hulp erbij te krijgen. Dat is dus erg handig wanneer je niet zeker weet hoe het werkt of om te kijken of je echt een ESTA nodig hebt.
En voor nu, lees mijn Amerika blogs voor leuke inspiratie voor je aankomende reis!

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen