Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

ah recepten met 10 budget tips

In deze blog maar liefst 10 budget tips en 5 lekkere budget ah recepten. Wat kun je allemaal maken voor maximaal €5 per maaltijd?
Ik ging de uitdaging aan om in één week maar liefst 5 recepten te maken met een totaalbudget van €25. En daar zijn deze lekkere recepten en tips het resultaat van!

AH recepten van de Albert Heijn

Want wisten jullie, jaja ik kom van ver, dat ik tijdens mijn hbo studie enkele jaren op de vleesafdeling van de Appie hier in Roermond heb gestaan? Haha, dat was echt een ander leven. Maargoed even serieus, ik weet dus wel een beetje waar ik het over heb. 

Mijn budgettips

 1. Plan een hele week vooruit en ga 1x boodschappen doen. Zo weersta je onnodige verleidingen.
 2. Denk aan restjes. Voor de pasta met makreel kocht in een courgette, maar gebruikte maar de helft. De andere helft kon ik gebruiken voor in de ei wrap. Maak alles op!
 3. Kies 1 of twee soorten verse kruiden en breng hiermee je gerechten op smaak. Ik koos peterselie deze week. Zo heb je veel smaak en niet teveel kosten.
 4. Een eigen kruiden tuin is uiteraard voordeliger, maar wist je dat je harde kruiden zoals salie, rozemarijn en tijm ook makkelijk in kunt vriezen?
 5. Kies voor vegetarisch! Vlees en vis zijn best duur, dus dat hakt meestal wel in een budget. Kook dus ook een keertje vegetarisch, geniet lekkere opties!
 6. Snijd je groenten zelf, rasp wortelen en week je bonen en peulvruchten. Dit bespaart een hoop geld, want voorgesneden groenten zijn vaak prijzig.
 7. Check de aanbiedingen! Bij Albert Heijn kun je ook zoeken naar de producten met 35% korting. let wel op, deze hebben vaak een beperkte houdbaarheid.
 8. Kook grotere porties en vries in of verdeel over twee dagen. Dit doe ik zelf erg vaak met bijvoorbeeld chili, pasta saus of een curry.
 9. Vergelijk eens goed met de huismerk producten, dit scheelt vaak veel geld en de kwaliteit is gewoon top!
 10. Sommige groenten zoals doperwten, bloemkool en spinazie zijn echt goed het vriesvers vak, omdat de groenten direct ingevroren worden na de oogst. Scheelt vaak veel geld én je kunt beter doseren.

De budgetweek

Ik at deze gerechten ook echt allemaal in dezelfde week. Vooraf heb ik flink gepuzzeld met recepten en ingrediënten. Het uitzoeken van de gerechten vond ik erg leuk. Op deze manier moet je creatief bezig zijn om een lekkere maaltijd te bedenken. Alle maaltijden waren ook erg geslaagd, daar was ik enorm blij mee. Mijn favoriet is de plaattaart met tonijn!

Je kunt trouwens op de titels van de recepten klikken, dan ga je naar het recept.

Mijn 5 budget maaltijden

 1. Pasta met makreel en courgette
 2. Gepofte zoete aardappel
 3. Linzensalade met avocado
 4. Plaattaart met tonijn.
 5. Ei wrap met cottage cheese

De ah recepten prijsfavorieten 

Een van mijn echt prijsfavorieten is de pasta met Makreel en Courgette, simpel, lekker en toch nog erg voedzaam. Heerlijk in de nazomer of beginnende herfst. Pasta met Makreel en Courgette.

Pasta makreel met courgette www.jaimyskitchen.nl

Wat eten we vandaag?

Iedereen vraagt zich natuurlijk wel eens af, “wat eten we nu eigenlijk vandaag” zo'n heerlijk zin om mee te combineren, vanuit budget oogpunt gezien zou ik bijvoorbeeld deze Gepofte Zoete Aardappel aanbevelen.

budget

Recepten Albert Heijn

Er zijn eigenlijk zo onwijs veel verschillende recepten bij de Appie, voor een zomers tintje budget stijl kies ik voor een Linzensalade met Avocado.

zomers en  erg verassend

Albert Heijn gerechten

Een compleet ander gerecht is deze Plaattaart met tonijn.

Plaat pizza met tonijn www.jaimyskitchen.nl

Recepten avondeten AH

Bijzonder toch zeker want vaak zie ik hem niet voorbij komen, toch lekker als snelle lunch is deze Ei-wrap met cottage cheese.

Allerhande

De allerhande is natuurlijk het tijdschrift van de Albert Heijn, hierin wordt je geïnspireerd met allerlei lekker en leuke recepten. Ook is er een online versie van namelijk de Allerhande magazine online, de Albert Heijn site heeft dan ook een geweldig assortiment aan gerecht en recepten.

AH.nl beter eten

Wat ik dan nog tot slot wil zeggen, is dat Albert Heijn nu ook echt bezig is met het beter eten imago. Iets waar ik natuurlijk erg gelukkig van word.