Deel dit recept

Social media

9-gangen Kerstdiner met kleine hapjes

HO! Niet weggaan! Dit kerst diner is écht goed op tafel te zetten, ook door jou! Het is een diner bestaande uit 9 gangen met allerlei kleine hapjes. Begin met de eerste ronde voor de TV tijdens een kerstfilm en werk langzaam je weg naar de diner tafel. Ik geef je inspiratie voor een hapjes diner én hoe je dit op een leuke manier kunt aankondigen!

Het Kerstdiner organiseren

Dit jaar zijn wij met Kerstmis eindelijk klaar met onze verbouwing. We wonen nu ruim 2 jaar in dit huis en de grote verbouwing beneden is klaar. In januari laat ik jullie onze nieuwe beneden verdieping inclusief nieuwe keuken (hallo 4-meter kookeiland) zien. Eerst is het tijd voor mijn familie, die ons meegeholpen hebben tijdens de verbouwing. Erik kwam met het TOP idee om 9 gangen te serveren met kleine hapjes. Dat vond ik een té gek plan. Ik laat jou zien hoe jij dit ook uit kunt organiseren.

Kaartje2go Kerst menu kaartje Kerstmis www.jaimyskitchen.nl

Uitnodigingen voor het diner versturen

Sommige mensen versturen Kerstkaarten, wij versturen kerst menu kaarten! Het leek mij onwijs leuk om een kleine teaser te sturen naar onze gasten. Een manier om ze alvast warm te maken voor ons Kerst feestje. Dat deden we dus door ze een kaart te sturen met een uitnodiging voor het etentje. Natuurlijk gaven we op de kaart een glimp van het diner, zodat ze zich alvast kunnen verheugen. Het kaartje sturen deed ik via Kaartje2go, maar voordat ik de uiteindelijke kaart stuurde, liet ik een gratis proefdruk maken. Die was eigenlijk direct perfect, daar hoefde ik niets meer aan te veranderen. Behalve dat ik dus een stomme typfout van mezelf ontdekte. Gelukkig kom ik het nog aanpassen. Om het helemaal af te maken liet ik ze in mooie rode enveloppen versturen, voor een extra feestelijke touch. Dit is gratis! En als extra leuke touch heb ik Kerst sluitzegels gebruikt voor de enveloppen. Trouwens, je kunt bij Kaartje2go natuurlijk ook normale kerstkaarten maken natuurlijk!

Gangen met amuses en voorgerechten

Hoe maak je een borrelplank www.jaimyskitchen.nl

De eerste gangen bestaan uit kleine hapjes zoals amuses en voorgerechten. Wij verdeelden ze als volgt:

1. Borrelhapjes

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede kaasplank of borrelplank met verschillende kaasjes, stokbroodjes en smeersels. Ook fruit, noten en olijven zijn erg lekker. Lees mijn tips voor het maken van een goede borrelplank in de blog die ik er over schreef.

2. Voorgerechtjes vlees en vis

Dit kunnen zowel koude als warme hapjes zijn. Oesters doen het altijd goed want die zijn natuurlijk onwijs feestelijk! Wil je iets met vlees manken dan is bijvoorbeeld een mini carpaccio of een kleine steak tartare een goede optie. Een klassieke garnalen cocktail is ook erg lekker!

3. Voorgerechtjes vegetarisch

Natuurlijk moeten er ook vegetarische hapjes aan bod komen. Dit zijn wederom hele kleine hapjes. Denk bijvoorbeeld aan zoete aardappel toast of wat dacht je van feestelijke bladerdeeg hapjes met brie en asperge. Natuurlijk zijn bruschetta's ook altijd een goed idee.

Gangen met hoofdgerechten

In gang 4, 5 en 6 zijn de hoofdgerechten aan de buurt. Hier maken we ook weer een verdeling tussen een gang met vlees & vis keuze, een gang vegetarisch en een gang frisse salades.

4. Vlees en Vis

Voor het vlees kun je voor snelle en simpele hasselback kip gaan, maar je kunt ook uitpakken met bijvoorbeeld beef wellington. Voor de gang met vis kiezen wij zelf voor zalm in bladerdeeg, onze ultieme kerstrecept, maar ook tonijn tartare is lekker. Oeh, en een pasta met Hollandse garnalen is natuurlijk ook erg feestelijk.

5. Vegetarisch

Voor de vegetarische gang steel je zeker de show met een Hele knolselderij uit de oven, of een hele bloemkool. Vorig jaar maakte ik een filodeegrol en die was ook erg lekker.

6. Salades

Salades zijn natuurlijk altijd een frisse toevoeging dus het is heerlijk om een gang met lichte salades te serveren. De simpele knolselderij salade is populair op mijn blog. Zelf ben ik gek op de salade met sesam & geitenkaas balletjes. Een frisse salade met grapefruit en avocado is ook een aanrader!

Gangen met nagerechten

Merengue Kerst krans www.jaimyskitchen.nl

Ook hiervoor hebben we weer drie verschillende nagerechten; zoet, hartig en een verrassing.

7. Zoet nagerecht

Voor het zoete deel kun je kiezen 1 groot dessert te maken zoals een merengue krans. Kleine mini tarte tartins met peer zijn erg lekker. Wil je voor wat simpels gaan dan is gegrilde ananas met ijs ontzettend lekker.

8. Hartig

Bij hartig kun je natuurlijk denken aan wederom kaas zoals een gevulde brie, misschien leuke pesto & bladerdeeg stengels of misschien groente sticks met een frisse dip. Gezellig voor bij het kijken van een film of het spelen van een spelletje.

9. Verrassing

Dit kan vanalles zijn. Misschien vind je het leuk om zelfs een cadeau te geven, een gelukskoekje of wil je de maaltijd afsluiten met een heerlijke warme drank zoals chocolade melk of een lekkere cocktail.
Dit is hoe wij dit jaar het kerst diner gaan invullen. Ik ben erg benieuwd hoe jij het dit jaar aanpakt. Let er natuurlijk wel op dat je de hoeveelheden van de bijgevoegde recepten aanpast en dat je de porties een stuk kleiner maakt wanneer je zoveel verschillende gangen serveert.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Kaartje2go via TIM.

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen