Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

8 tips voor Glutenvrije voeding + recepten

De tweede Albert Heijn challenge is inmiddels weer voor mij en dit had alles met glutenvrij te maken. Met de nieuwe producten in het assortiment heb ik vijf recepten gemaakt, die ik vandaag nog eens laat zien. Ook vertel ik jullie hoe ik het glutenvrij koken ervaren heb.
Laten we beginnen met de inhoud van het pakket, de foto bovenaan laat zien welke producten ik opgestuurd kreeg. Met deze producten moest ik vijf recepten maken. Uiteraard ben ik mij iets meer gaan verdiepen in glutenvrij eten. Daar zijn de volgende tips uitgekomen.

8 tips voor glutenvrije voeding:

  1. Vervang pasta en tortilla's die vaak gemaakt zijn van bloem voor een variant van maismeel, daar zitten geen gluten in!
  2. Check altijd de verpakkingen voor allergenen informatie. Bij Albert Heijn zit altijd een oranje logo met een graan en een streep erdoor. Zo weet je dat er geen gluten in het product zitten.
  3. Heb jij echt een glutenallergie? Neem dan geen risico's en voorkom kruisbesmetting. Elk klein kruimeltje brood via het broodrooster of de pot pindakaas kan al teveel zijn. Zorg dus dat je dit allemaal gescheiden houdt en eventueel dubbele potten kopen.
  4. Zie het niet als een beperking, want je kunt nog zoveel eten. Ga creatief met ingrediënten aan de slag.
  5. Boekweit is een ingrediënt waar je heerlijke wafels en pannenkoeken mee kunt maken, dus verwen jezelf in het weekend met een heerlijk ontbijt.
  6. Wil je uit eten? Doe goede research en bel altijd even van te voren naar het restaurant om wat vragen te stellen en kenbaar te maken dat je een gluten intolerantie of allergie hebt.
  7. Eet je glutenvrij, dan mis je vaak wat vezels in je dieet. Compenseer dit met verse groenten, fruit en rauwkost, peulvruchten en zilvervlies rijst. Dit zijn slechts een paar voorbeelden, maar het is belangrijk je hier in te verdiepen.
  8. Volg blogs, instagram of Facebook groepen voor tips met glutenvrije recepten. Er is onwijs veel inspiratie te vinden op het internet, dus maak er gebruik van.

Glutenvrij koken:

Het glutenvrij koken viel mij reuze mee, je moet vooral goed inlezen over welke producten gluten bevatten. Wil je een gezonde maaltijd op tafel zetten, dan is dat helemaal geen probleem met glutenvrij. Ook de vervangers zoals de havermout zonder gluten, de crackers en de pasta zijn lekker van smaak. Zie je glutenvrij dieet dus echt niet als een beperking, want jij kan net zo lekker eten!

Glutenvrije recepten:

Onderstaand de recepten die ik met de glutenvrije producten van Albert Heijn maakte. De titels van de recepten zijn klikbaar en zo kom koe meteen bij het recept terecht.

Glutenvrije wafels van boekweitmeel

wafels van boekweitmeel www.jaimyskitchen.nl

Glutenvrije Pasta met Peterselie Pesto

peterselie pesto www.jaimyskitchen.nl

Glutenvrij Meergranenbrood

Glutenvrij brood met walnoot en vijg www.jaimyskitchen.nl

Glutenvrije Oreo Cheesecake

Oreo Cheesecake www.jaimyskitchen.nl

Glutenvrije Havermout Koekjes

Dit waren de glutenvrije recepten die ik voor Albert Heijn maakte in de 5xglutenvrijchallenge. Heb jij de foto's ook al op mijn instagram voorbij zien komen? Meer glutenvrije inspiratie? Zoek dan op de hashtag en vind inspiratie!