7 x pastinaak recepten


In deze blog 7 heerlijke recepten met winterse groente pastinaak. Deze lichtzoete groente past ontzettend lekker in salades, soepen en is perfect om te roosteren in de oven. In welk recept heb je het meeste zin?
Seizoensgroente pastinaak
Pastinaak is een heerlijke seizoensgroente die vooral in de herfst en winter op zijn best is. Deze wortelachtige groente heeft een lichtzoete, nootachtige smaak en een zachte, romige textuur wanneer hij wordt gekookt of geroosterd. Pastinaak is ontzettend veelzijdig: je kunt hem pureren tot een romige soep, roosteren in de oven voor een knapperig bijgerecht, of verwerken in een stamppot voor extra diepgang. Bovendien zit hij boordevol vezels en vitamines, waardoor het een voedzame keuze is tijdens de koudere maanden. Perfect om je winterse gerechten net dat beetje extra smaak en comfort te geven!
Pastinaak als eerste babyhapje
Wist je dat pastinaak ook een geweldig eerste hapje is voor baby's. De licht zoete, zachte smaak valt vaak bij kleine kinderen goed in de smaak. Als je dat bedenkt, is het toch jammer dat we de lekkere pastinaak vaak een beetje vergeten, niet? Met deze recepten kun je in ieder geval aan de slag met heerlijke recepten met de heerlijke pastinaak.
1. Geroosterde paprika soep met pastinaak
Bekijk recept
Deze heerlijke romige soep is gemaakt met geroosterde paprika paprika en pastinaak. De heerlijke romigheid van deze paprika soep komt van de soja kookroom.
2. Whipped feta met geroosterde pastinaak en bospeen
Bekijk recept
Whipped feta is luchtige, opgeklopte feta en een smaakvolle dip voor bij de geroosterde pastinaken en bospenen. Samen een ontzettend lekker voorgerecht of bijgerecht.
3. Aardappel en pastinaak gratin
Bekijk recept
In deze heerlijke aardappel gratin zit ook een gezonde seizoensgroente verstop: pastinaak! Een heerlijke toevoeging en samen een goede combinatie met smaakvolle Franse Gruyere kaas.
4. Herfst stoofschotel met pompoen en bier
Bekijk recept
Dit is een heerlijke herfst stoof met pompoen, pastinaak en het geheime ingrediënt; bock bier! De gedroogde abrikozen maken deze stoofschotel zoet, naast de kruidige smaken.
5. Salade met geroosterde pastinaak, wortel en biet
Bekijk recept
Een salade met geroosterde groenten zoals biet, pastinaak en wortel. Samen met frisse veldsla, romige geitenkaas en een honing-mosterddressing. Perfect als bijgerecht of voedzame lunch!
6. Pastinaaksoep met paddenstoelen en broodkruimels
Bekijk recept
Wanneer het buiten kouder is, kan ik elke dag wel soep eten. Liefst als lunch trouwens, zo lekker. Of wat dacht je als Kerst recept?! Dit recept vind ik met name heel lekker door het smaakvolle broodkruim met onder andere salie en natuurlijk door de paddenstoelen.
7. Kabeljauw met rode bessensaus, pompoenpuree en pastinaak
Bekijk recept
Wil je een fancy hoofdgerecht op tafel zetten? Maak dan deze kabeljauwhaas met zachte pompoenpuree, geroosterde pastinaak en zelfgemaakte rode bessensaus! Niet alleen smaakvol, maar het oog wilt ook wat!
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.