Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

5 x seizoensgroenten van de lente + recepten

Ontdek deze heerlijke lente recepten die je zullen inspireren om het beste uit dit heerlijke seizoen te halen met groenten zoals asperges, komkommer en venkel.

Seizoensgroenten van de lente

Mocht je nog meer willen lezen over alle seizoensgroenten van de lente, dan kun je per maand op de inspiratie pagina vinden welke groenten er in het seizoen zijn. In deze blog gaan we dieper in op vijf lente groenten: komkommer, witte asperges, sla, spinazie en venkel. Stuk voor stuk heerlijke ingrediënten om lente recepten mee te maken en daarmee het beste uit het seizoen te halen!

Lente is het perfecte seizoen om te experimenteren met lichte en frisse recepten. Of je nu kiest voor een kleurrijke salade, een voedzame soep of een heerlijk asperge gerecht, de mogelijkheden zijn eindeloos. Duik in de keuken, gebruik de verse producten van het seizoen en geniet van de heerlijke smaken van de lente.

Heerlijke lente recepten

In deze blog worden al onwijs veel recepten benoemd die in het lente seizoen passen, maar wil je nu nog meer inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje op de pagina met lente recepten. En wist jij ook dat wanneer je een account aanmaakt, je recepten hartjes kunt geven en deze dan bij jouw favoriete recepten komen?

Asperges

Witte asperges, ook wel het 'witte goud' genoemd, zijn een delicatesse die vooral in het voorjaar hun opwachting maken. De asperges worden geteeld onder de grond en afgedekt met plastic of aarde om te voorkomen dat ze zonlicht zien. Dit proces zorgt ervoor dat ze hun kenmerkende witte kleur behouden. De smaak van witte asperges is subtiel, zacht en licht zoet. 

Als je meer wilt weten over de voedingswaarden soorten sla en nog veel meer, lees dan de blog ‘alles over asperges' of 'alles over asperges: koken, bereiden en schillen'.

  1. BBQ witte asperges met frisse vinaigrette
  2. Risotto met witte asperges en pesto
  3. Witte asperges en shiitake in Aziatische saus
  4. Quiche met witte asperges en feta
  5. Witte asperges op klassieke wijze

Sla

Sla is een veelzijdige en voedzame toevoeging aan elk gerecht. Of je nu een verfrissende salade maakt, een wrap in elkaar draait met sla of sla als bijgerecht serveer, het is allemaal lekker! Vergeet niet om te experimenteren met verschillende soorten zoals romaine sla, eikenbladsla, ijsberg sla of rucola. Alle slasoorten zijn laag in calorieën en rijk aan water, waardoor het een perfecte keuze is voor iedereen die op zoek is naar een lichte, maaltijd. 

Als je meer wilt weten over de voedingswaarden soorten sla en nog veel meer, lees dan de blog ‘alles over sla’.

  1. Pasta salade met ravioli, geitenkaas en nectarine
  2. Sla wraps met gemarineerde Hoisin kip
  3. Gegrilde romaine met feta en walnoten
  4. Salade met geroosterde radijs en (vega) kip
  5. Salade met Val Dieu kaas en appel

Komkommer

Komkommers zijn verfrissende en veelzijdige groenten die wereldwijd in tal van gerechten worden gebruikt. Ze staan bekend om hun hoge watergehalte, wat ze een perfecte dorstlesser maakt tijdens warme zomerdagen. Bovendien zijn komkommers rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten, wat ze niet alleen lekker, maar ook gezond maakt. 

Van salades en sandwiches tot tzatziki en smoothies, de mogelijkheden met komkommers zijn eindeloos. In deze blog 5 heerlijke komkommer recepten en lees de blog ‘alles over komkommer’ waar we dieper in de voedingswaarde en de gezondheidsvoordelen. 

  1. Sticky bloemkool met rijst
  2. Labneh, romige yoghurt dip met rode bessen
  3. Poke bowl met tempeh
  4. Toast met cottage cheese, rode bes en komkommer
  5. Komkommer rolletjes met feta en walnoot

Venkel

Venkel is een aromatische groente die bekend staat om zijn licht zoete smaak en zachte anijssmaak. Zowel de knol, de stelen als de bladeren zijn eetbaar, wat venkel tot een veelzijdig ingrediënt maakt in de keuken. Rauw is het heerlijk knapperig en perfect voor salades, terwijl het gekookt of geroosterd een zachtere en mildere smaak krijgt. 

Ontdek de verrassende veelzijdigheid van deze bijzondere groente! Zie tevens de 'alles over venkel' blog voor meer informatie. Hierbij de 5 lekkerste recepten op mijn blog:

  1. Risotto met venkel en citroen
  2. Venkel salade met sinaasappel en hazelnoten
  3. Crostini met mosselen, tomaat en venkel
  4. Prei soep met venkel
  5. Pasta met Hollandse garnalen en venkel

Spinazie

Spinazie is een voedzame bladgroente die bekend staat om zijn rijke smaak en vele vitamines, mineralen en antioxidanten. Spinazie is ook erg veelzijdig in de keuken: het kan rauw worden gegeten in salades, toegevoegd aan smoothies, of gekookt en verwerkt in bijvoorbeeld gerechten zoals pasta’s, soepen en ovenschotels. 

Ontdek de kracht van spinazie en laat je inspireren door onze heerlijke recepten en tips! Kijk tevens voor meer informatie in de ‘alles over spinazie’ informatie blog. Hierbij 5 heerlijke recepten op mijn site:

  1. Indiase palak paneer - spinazie curry
  2. Pasta met geroosterde knolselderij en spinazie
  3. Lasagne met groene asperges, ricotta en spinazie
  4. Pompoen salade met bramen, rode bessen en feta
  5. Ravioli met spinazie saus en kabeljauw

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.