Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

5 x recepten voor bruschetta

Bruschetta's zijn heerlijke hapjes voor tijdens de borrel of als voorgerecht. Dit zijn vijf verschillende toppings voor de lekkerste bruschetta recepten.

De lekkerste recepten voor bruschetta

Hmmm al deze stokbroodjes hebben ook écht iets feestelijks vind ik. Ik krijg er gewoon geen genoeg van, omdat je zo makkelijk af kunt wisselen met toppings.

Bruschetta met paddenstoelen

Bruschetta met paddenstoel www.jaimyskitchen.nl

Alle paddenstoelen zijn mogelijk in de recept, kies gewoon wat jij lekker vind. Champignons, kastanje champignons, oesterzwammen, shiitake of andere soorten zwammen. Alles kan eigenlijk wel, dus kies vooral de variant uit die jij het lekkerst vindt! In mijn recept gebruikte ik zwammen, die ik nog nooit eerder gehad had, maar het was onwijs lekker! Samen met heerlijke kwark spread.

Bruschetta met cottage cheese en oranje paprika

Bruschetta gele paprika en cottage cheese www.jaimyskitchen.nl

Oranje paprika is lekker zoet en daarom perfect om te grillen. Dan komt de zoete smaak nog meer naar boven. En die gegrilde paprika is dan weer onwijs lekker om bij bruschetta te serveren. In dit recept wordt het met cottage cheese en nootjes gecombineerd.

Bruschetta met tomaat en pesto

Bruschetta met tomaat pesto en olijf www.jaimyskitchen.nl

Dit is de klassieke variant van bruschetta met een kleine twist, namelijk met tomaat, olijf en pesto. De pesto zorgt voor extra veel smaak aan de knapperige stokbroodjes.

Bruschetta met aardbei en balsamico

Bruschetta aardbei cottage cheese balsamico www.jaimyskitchen.nl

Zoet, romig, zoutig en een licht zuurtje, dat zijn de smaken van deze bruschetta. De combinatie klinkt onwijs lekker en echt, dit is heerlijk bij elkaar. De balsamico azijn is echt een aanrader bij de aardbei en cottage cheese.

Bruschetta met geitenkaas, peer en gekaramelliseerde noten

Bruscetta met peer en geitenkaas www.jaimyskitchen.nl

In plaats van stokbrood, kun je ook dikke sneden brood gebruiken en deze met je tafelgasten delen. In dit recept maak ik gebruik van heerlijke geitenkaas driehoekjes, maar natuurlijk kun je ook andere geitenkaas gebruiken. Dit smaakt heerlijk met de peer en gekarameliseerde noten.

Wat is jouw favoriete bruschetta recept?

10x