Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

5 x poké bowl recepten

In deze blog de lekkerste poké bowl recepten zowel met vis, kip als een vegetarische variant, ben jij dus op zoek naar een lekker poké bowl recept en wil je graag zelf poké bowl maken dan is er zeker voor iedereen wat wils!

Is het een poké bowl of sushi bowl?

De echte naam voor dit gerecht is afkomstig uit Hawaii en traditioneel gezien met rauwe vis. Meestal is dit zalm of tonijn. Waarom het dan toch ook vaan sushi bowl genoemd wordt, is omdat het natuurlijk lijkt op sushi. Echter traditionele sushi is vaak sushi rijst met rauwe vis en soms een extra ingrediënt. De poké variant heeft als basis sushi rijst en daarbij lekker veel en vooral kleurrijke ingrediënten van groenten. Ook fruit kan er erg goed in met als absolute (persoonlijke) favoriet de mango! 

Vertaling 

Het poké betekent dan ook in het Hawaiaans ‘het in stukken snijden’ en zo ziet een kommetje er natuurlijk ook altijd uit, als een in stukken gedeeld geheel. Ik hou ervan om direct alles door elkaar te mixen! Maar dat hoeft natuurlijk niet. Begin bij de samenstelling altijd met de basis onderaan, lees in de volgende alinea de perfecte samenstelling.

De perfecte samenstelling

Persoonlijk is de samenstelling van het perfecte poké bowl recept altijd maatwerk, omdat iedereen persoonlijke voorkeuren heeft en je eigenlijk vanuit iedere basis een echte lekkere samenstelling creëren. Het begint altijd met een goede basis aangevuld met persoonlijke toppings naar keuze. De basis bestaat eigenlijk altijd uit rijst, met de toppings kun je eindeloos variëren, mijn persoonlijke voorkeur heeft het om toch altijd wel te combineren met garnalen of zalm, maar dat is voor iedereen anders. Hierbij 5 x inspiratie, scroll direct helemaal door naar beneden voor een slider met poké bowl recepten.

Poké bowl met garnalen

Of het nu een poké bowl of sushi bowl is, dat maakt eigenlijk niets uit, want deze bowl met sushi rijst, garnalen en veel groenten is heerlijk. De zelfgemaakte dressing maakt het af!

Poké bowl met gemarineerde zalm

Trend of niet, een poké bowl is onwijs lekker. Of is het een sushi bowl, want er zit ook nori in? Ach, het recept van deze bowl met gemarineerde zalm is onwijs lekker.

Poké bowl met teriyaki kip

Deze poké bowl is net even iets anders. In dit recept geen vis, maar kip in teriyaki saus. Samen met peultjes, wortel en lente-ui een heerlijke combinatie met sushi rijst.

Vegetarische sushi bowl met tempeh

Een sushi bowl blijft nog steeds een heerlijk recept toch? En dit kun je ook makkelijk zelf maken. Ik koos in dit recept voor een vegetarische variant met gemarineerde tempeh, avocado en edamame.

Sushi bowl met pittige tonijn salade

Sushi bowl zijn niet meer weg te denken bij ons. Maar, natuurlijk is afwisseling belangrijk, daarom maakte ik deze sushi bowl met een pittige tonijn salade.
 

Heb jij nog een lekker poké bowl recept? Deel het met mij en wie weet maak ik hier ook nog eens een lekker recept van voor op de website!

10x