Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

5 x de lekkerste tosti recepten

Tosti's kun je zo gek niet bedenken en zijn eigenlijk altijd erg lekker, toch? Daarom in deze blog maar liefst 5 lekkere tosti recepten. Welke is jouw favoriet?

Hoe maak je een tosti?

Een tosti maken is niet moeilijk maar kan wel op verschillende manieren. De manieren die ik gebruik zijn een van de onderstaande:

1. In een tosti ijzer
De makkelijkste manier voor het maken van een tosti is om dit in een tosti ijzer te doen. Zo is de tosti meestal ook het snelst klaar en zal deze gegarandeerd goed lukken. Het ijzer doet namelijk zijn werk! De klassieke manier van het maken van een tosti.

2. In de pan
Momenteel heb ik zelf geen tosti ijzer meer, dus ik maak de tosti meestal in de pan. Hiervoor is het belangrijk om het brood aan de buitenkant te besmeren met boter. Dat is waar de tosti vervolgens in bakt in de pan en daardoor krijgt het een goudbruin kleurtje. Let hierbij goed op, je moet echt voorzichtig omdraaien met een spatel en opletten dat alles goed in de tosti blijft.

3. In de oven
Een tosti kun je ook in de oven maken. Hierbij is het besmeren met boter niet nodig en zal de tosti iets droger aan de buitenkant zijn. Ook een erg lekkere variant waarbij de tosti iets dikker blijft.

Kaas op een tosti

Dit is natuurlijk onmisbaar voor een tosti. De kaas is erg belangrijk en je kunt hier lekker mee experimenteren. Natuurlijk kun je normale Goudse kaas gebruiken, maar ook geitenkaas is onwijs lekker op een tosti. Daarnaast is ook cheddar erg lekker. Wil je de tosti vegan maken? Ook dit kan, gebruik dan vegan kaas!

Mijn 5 favoriete tosti recepten

Dit zijn ze dan: de tosti's die ik zelf vaak maak. Ik ben ook erg benieuwd wat jouw favo tosti recept is. Laat mij dit weten, wellicht goed ik deze dan aan de lijst toe!

Vegan tosti met gegrilde groenten

Tosti met gegrilde groenten (kan ook vegan!)

Voor deze tosti met gegrilde groenten koos ik voor gegrilde aubergine en courgette. De blaasjes basilicum maken het helemaal af. Kaas mag uiteraard niet ontbreken bij een tosti en dit recept is zelfs vegan! Er wordt namelijk vegan kaas gebruikt. Natuurlijk kun je ook gewone kaas gebruiken.

Recept tosti geitenkaas met spinazie en geroosterde paprika www.jaimyskitchen.nl

Tosti met geitenkaas, courgette en paprika

Een nieuwe variant van een geitenkaas tosti, want die zijn zó lekker! Deze tosti is belegd met geitenkaas, spinazie, courgette en paprika. Een heerlijk recept voor in het weekend!

Tosti met zuurkool en oude kaas www.jaimyskitchen.nl

Tosti met kaas, zuurkool en mosterd

Een heerlijke tost met lekkere kaas, zuurkool en mosterd. Dit is echt een top combinatie op een tosti!

Tosti geitenkaas gegrilde paprika en rode ui www.jaimyskitchen.nl

Tosti met geitenkaas, gegrilde paprika en rode ui

In het weekend is het tijd voor een speciale lunch en – ja – dat is voor mij een dikke tosti. Geitenkaas is en blijft gewoon het lekkerst op een tosti, deze tosti met gegrilde paprika en rode ui is een dikke aanrader. Heerlijk!

Tosti met geitenkaas en walnoten

In dit recept combineer ik de klassieke smaak combinatie van geitenkaas, walnoten en honing in een tosti. lekker als ontbijt of lunch!

Veel tosti eet plezier!

10x