Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

20 x Foodie vragen Tag

Yay, ik heb een nieuwe tag met food vragen bedacht! Dit vond ik zo leuk om te doen, de vragen te bedenken en om ze te antwoorden. Met deze vragen kun je mij ook weer een beetje beter leren kennen!

Wil jij deze tag ook op jouw blog gebruiken? Dat vind ik onwijs leuk! Zou je mijn naam dan willen vermelden en de hashtag #20foodievragen willen gebruiken? Zou ik leuk vinden!

1. Welk ontbijt eet je het vaakst?
Eigenlijk varieer ik enorm met mijn ontbijtjes, maar eet ik meestal iets van havermout. Dat kan Overnight Oats zijn, warme havermout of granola met havermout en (soja) yoghurt. Ook eet ik altijd iets van fruit bij mijn ontbijt, want dat vind ik enorm lekker en zo heb ik het gevoel dat ik de dag gezond start!

2. Elke avond zelf koken of elke avond uit eten?
Dan kies ik echt voor elke avond zelf koken. Sowieso vind ik koken onwijs leuk om te doen, het is voor mij echt een rustmoment. Lekker ontspannen en tegelijkertijd mijn creativiteit de vrije loop laten gaan. Ook ben ik al vaker een tijdje op reis geweest en dan miste ik het enorm om mijn eigen maaltijden te maken en vond ik het stiekem helemaal niet meer leuk dat er drie maaltijden per dag voor me bereid worden haha.

3. Alleen maar koken uit een kookboek of nooit meer een kookboek mogen lezen?
Oef, deze is lastig. Want als je geen kookboek meer mag lezen, dan mag je natuurlijk ook geen websites met recepten meer bekijken. Lastig, want dat vind ik onwijs leuk! Maar.. Alleen maar koken uit een kookboek? Waar moet ik dan met mijn creativiteit naartoe? Nee dat kan ik dus echt echt echt niet!
 

Pasta met spinazie amandel pesto www.jaimyskitchen.nl

4. Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Easy one, nooit meer zoet! Wel lastig want dan zou ik geen fruit meer mogen eten? Lastig hoor. Maar gelukkig zijn wortels en paprika’s ook vrij zoet! Maar altijd zoet en nooit meer hartig, no way! Dan zou ik de hele dag misselijk zijn, haha! Ik ben namelijk helemaal niet echt een zoetekauw.

5. Gebruik je veel zout tijdens het koken?
Middelmatig zou ik zeggen. Ik vind zout wel erg lekker en eerder kookte ik helemaal niet met veel zout, maar in bepaalde gerechten komen de smaken wel echt beter tot zijn recht wanneer je zout toevoegt. Met name in soepen vind ik dat. Eerder kookte ik echt nooit met een bouillonblokje, maar stiekem vind ik dat toch onmisbaar in een soep. Of je moet een hele smaakvolle kruiden combinatie maken!

6. Beschrijf je perfecte dag in eten!
Met no limits? Dan zou ik ontbijten met een hard knapperig broodje met iets van zelfgemaakte tomaten tapenade en dan flink veel fruit zoals blauwe bessen, aardbeien en frambozen. Dan zou ik lunchen met een onwijs lekkere salade. Eentje met veel verschillende ingrediënten in ieder geval. In de avond zou ik dan zeker weten sushi eten!

Poke bowl met gemarineerde zalm www.jaimyskitchen.nl

7. Wat zou je elke dag willen eten als de calorieën niet mee zouden tellen?
Misschien dat dat gewoon pizza is, haha! Of sushi, want daar zitten natuurlijk ook veel calorieën in haha!

8. Waar doe je het liefste je boodschappen?
Meestal maak ik een rondje voor boodschappen. Dan begin ik bij Lidl, daarna ga ik naar de Albert Heijn en vervolgens nog weleens naar de Turkse supermarkt voor bijvoorbeeld verse kruiden, kikkererwten en Turks brood. Al heb ik mij wel voorgenomen om vaker bij de boer verse groenten te kopen.

9. Wat is je beste/lekkerste/leukste food herinnering?
Waarom heb ik deze vraag bedacht? Ik heb er natuurlijk heel veel! Toch denk ik dat ik voor een lunch die ik samen met mijn vriend Erik in Parijs at. We zaten in een mini eettentje in Le Marais en bestelden allemaal kleine hapjes. We dronken er rode wijn bij en alles was zo intens lekker dat we helemaal met z’n tweetjes in een food bubbel zaten haha. Wat ik at, dat weet ik niet eens precies maar, maar het gevoel is wel achtergebleven!

10. Wat is je favoriete drankje?
Uhhh.. water?! Ik ben niet zo gek van frisdrank eigenlijk, vaak vind ik dat te zoet. En water vind ik oprecht lekker! Spa rood met citroen vind ik ook erg lekker. Alcoholisch vind ik witte wijn erg lekker en dan het liefst Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.

The Shady Shack Canggu Bali www.jaimyskitchen.nl


11. Wat heb jij standaard in huis en in je voorraadkast?
Standaard in huis heb ik sowieso: citroensap, tomaten, havermout, pindakaas, bananen, gepelde tomaten, bonen, rijstwafels, pot olijven en tomatenpuree. Ik kan eigenlijk nog wel even doorgaan, want ik ben echt wel iemand die een voorraadje aanlegt. Dit zijn zeker weten de basics.

12. Wat is je favoriete snack on the go?
Bliss balls! Die zijn relatief gezond, makkelijk te maken en ook makkelijk om mee te nemen!

13. Hoe eet jij je patatje?
Met mayo! En dan het liefst vegan mayo. Stiekem vind ik speciaal ook lekker, ketchup ook wel en de laatste tijd pik ik ook een beetje pindasaus mee bij mijn vriend.

14. Wat lust je echt niet?
Gekookte ham, tonic en blauwe kaas. Ik denk dat dat wel de belangrijkste zijn. Oh en een frikandel, bah! Gekookte ham heb ik nooit lekker gevonden, ook niet als kind. Blauwe kaas vind ik echt veel te sterk van smaak en tonic vind ik zo bitter. Ik ben niet zo gek van bittere smaken.

15. Waar haal jij je inspiratie uit om lekkere gerechten op tafel te zetten?
Dat haal ik met name echt uit de producten zelf. Ik vind het echt leuk om me te laten inspireren door seizoen producten en dan te bedenken welke smaken lekker bij elkaar passen. Zo bedenk ik meestal mijn recepten. Ook vind ik het erg leuk om me te laten inspireren door verschillende wereldkeukens. Tijdens mijn reizen maak ik allemaal notities over de ingrediënten en soms vraag ik zelfs hoe het gemaakt wordt!

16. Wat is het gekste dat je ooit gegeten hebt?
Een insect in Bangkok, haha dat was behoorlijk kansloos, want ik durfde sowieso geen hele gekke insecten te eten. Het was onwijs vies, want het smaakte gewoon naar oud frituurvet! Absoluut helemaal geen aanrader haha!

17. Wat wil je leren koken?
Ik zou nog steeds willen leren desembrood te bakken. Daar ben ik helemaal gek op en ik denk dat dat toch best moeilijk is om dit helemaal perfect te maken. Wel een erg leuke uitdaging!

mr banh mi www.jaimyskitchen.nl

18. Welk gerecht kun jij niet goed bereiden?
Voorheen was ik niet zo goed in soepen, maar dat heb ik in 2017 echt wel goed opgepakt en daar ben ik een stuk beter in geworden. Verder ben ik denk ik geen held in vlees bakken, maar dat is ook omdat ik het eigenlijk nooit doe. Dan bedoel ik echt een stuk biefstuk, ossenhaas of varkenshaas. Ik eet bijna geen vlees, dus ik vind het ook helemaal niet erg ;).

19. Wat lustte je als kind niet en nu wel?
Oude kaas, dat vond ik altijd veel te sterk van smaak, maar nu vind ik juist oude kaas lekker. Vroeger lustte ik ook geen olijven, daar ben ik onwijs dol op nu. Verder probeerde ik ook als kind al vrij veel uit.

20. Mijn leven is niet compleet zonder... ?
Elke dag een gezonde maaltijd met onwijs veel veggies. Ik ben echt heel erg gek op bijna alle groenten en een maaltijd zonder is voor mij gewoon niet compleet. Ook dit had ik als kind al. Daarnaast mis ik fruit ook als ik dat een paar dagen niet gehad heb. Ik houd gewoon echt wel van gezonde dingen eigenlijk.

Hopelijk hebben jullie mij een beetje beter leren kennen!