Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

16 x tips voor een stedentrip naar Parijs - bezienswaardigheden & hotspots

In het najaar ging ik met mijn moeder naar Parijs. Het was haar eerste keer in één van mijn favoriete steden. Het was mijn doel om deze Franse wereldstad aan mijn moeder te laten zien en nu laat ik aan jou zien wat wij allemaal gedaan hebben!
Dit is zeker niet mijn eerste keer Parijs, ik ben er al heel wat keren geweest en ik schreef eerder ook al over mijn Meiden stedentrip Parijs.

Een stedentrip naar Parijs

In een weekend van bijvoorbeeld vrijdag t/m zondag kun je al zoveel zien in deze stad. Aan de andere kant heb je nooit voldoende tijd om deze te gekke stad te ontdekken, maar dat is dus ook het leuke er aan, toch? Je kunt zelfstandig met de auto, met openbaar vervoer zoals de trein of met een snelle Transavia vlucht naar Parijs. Kies welk vervoer het beste bij jou past. Ook op de website van Transavia vind je meer tips voor stedentrips naar Parijs.

Bezienswaardigheden en hotspots in Parijs

Deze plaatsen hebben wij allemaal in ongeveer 2 dagen bezocht. Het lijkt misschien veel, maar op dag 2 hadden wij een lekkere walking tour waardoor we veel konden zien. Als je dezelfde volgorde als ons aanhoudt, kun je dit allemaal op één dag zien.

Dag 1: Montmartre & Pigalle

Deze bezienswaardigheden  bezochten wij allemaal op de eerste dag. En we hadden nog meer dan voldoende tijd over om in de namiddag een lekker wijntje te drinken en lekker bij te kletsen over de eerste indrukken van Parijs. Mijn moeder vond het meteen geweldig!

1. La Maison Rose

La Maison Rose Paris Montmartre hotspot www.jaimyskitchen.nl

Op Google kun je de locatie van dit mooie roze huis vinden, het ligt midden in Montmartre. Wij gingen als eerste hier naartoe, om vervolgens via de volgende bezienswaardigheden te eindigen bij de Sacré Coeur en uiteindelijk in Pigalle. Het roze huis is zeer foto waardig -oftewel instaproof! Het huis ligt op een hoek en het groen en roze ziet er samen erg gaaf uit. Wij drinken er ook even een koffietje op het terras.

2. Le Consulat

Le Consulat Montmartre Parijs www.jaimyskitchen.nl

Dit restaurantje is een van de oudste in Montmartre en ligt op een gezellig kruispunt. Het ligt ongeveer 200 meter van La Maison Rosé, dus je zult hier waarschijnlijk langs lopen. Hier zit erg veel geschiedenis, omdat er in de 19e eeuw allemaal beroemde artiesten, schilders en schrijvers koffie kwamen drinken. Denk aan grote namen zoals Picasso, van Gogh, Sisley en Monet.

3. Place du Tertre

Wil jij een karikatuur of mooi schilderij van jezelf laten maken? Dan moet je hier zijn! Wil je dit niet? Dan wil je vast en zeker ook even over dit plein lopen! Alle schilders zitten op het plein en maken de mooiste plaatjes. Het kan hier heel druk zijn, maar het is erg leuk!

4. Sacré Coeur & het scheve huis

www.jaimyskitchen.nl

Na Place du Tertre loop je zo door naar de prachtige basiliek Sacré Coeur, wit van de buitenkant en met veel mozaïek aan de binnenkant. Ga dus ook zeker even die naar binnen, want het is echt prachtig. Als je voor de Sacré Coeur staat, met je gezicht naar de basiliek, dan zie je aan de rechterkant een prachtig huis en een grasveldje. Met een simpel foto trucje, lijkt het alsnog het huis scheef staat. Fotografeer simpelweg het huis met een scheve camera, met het gras recht op de horizon. Geniet je ook nog van het uitzicht over Parijs hier?

5. Pigalle Baseball Playground

www.jaimyskitchen.nl

Loop helemaal naar beneden vanuit Montmartre naar Pigalle, de rosse wijk. Hier hebben ze tussen de gebrouwen iets speciaals gemaakt voor de jongeren in Pigalle, namelijk een basketbalveld. En niet zomaar eentje, een prachtig gekleurde. Erg tof om te zien, maar ook erg tof om de jongeren sportief bezig te zien!

6. Moulin Rouge

Niet te missen natuurlijk; even langs de Moulin Rouge. In het donker is dit natuurlijk het tofst, want dan zie je de lichtjes branden. Erg leuk om langs te lopen, als laatste bezienswaardigheid van de dag, maar ik zou er niet onwijs voor om lopen. Hierna gingen wij lekker wat eten in Le Marais en was de eerste dag voorbij.

Dag 2: de echte hotspots!

Op deze dag liepen we erg veel, maar namen af en toe ook de metro om wat grotere afstanden te overbruggen. We zagen onwijs veel deze dag en het wandelen door de stad is heerlijk.

7. Eiffeltoren

Parijs Eiffeltoren www.jaimyskitchen.nl

Heerlijk om de dag hier te beginnen. Dit is namelijk het meest bezochte monument van de wereld. Loop door het park voor de Eiffeltoren en bekijk deze vanuit alle hoeken want NU ben je er! Wij namen even de tijd om er een koffie-to-go te drinken en natuurlijk heel veel foto's te maken.

8. Pont Alexandre III

www.jaimyskitchen.nl

Deze brug is héél mooi, helemaal in art-nouveau stijl. Denk aan lantaarns, nimfen en gevleugelde gouden paarden op de uiteinden van de brug. Erg leuk om langs en over de brug te lopen en vanuit daar nog even naar de Eiffeltoren te kijken.

9. Arc de Triomphe & Champs-Élysées

Een landmark in Parijs natuurlijk. Loop via de Champs-Élysées  naar Arc de Triomphe en maak ondertussen wat toffe foto's. Je zult zien dat aan de ene kant van de straat allemaal dure merken gevestigd zijn en aan de andere kant betaalbare winkels. Tip: bovenop de Arc de Triomphe gaan voor een gaaf uitzicht. Wil je dit? Koop dan Skip the Line kaartjes voor Arc de Triomphe, zodat je niet teveel tijd kwijt bent in de rij.

10. Printemps

Parijs uitzicht Printemps www.jaimyskitchen.nl

Dit luxe warenhuis is op zicht zelf leuk -indien je een goed gevulde portemonnee meegenomen hebt, maar het allertofst is als je naar het dak van het warenhuis gaat. Hier zie je namelijk een prachtig uitzicht over de straten van Parijs, helemaal gratis ;).

11. Opera Garnier

In ons schema konden we helaas niet het Opera gebouw van binnen bezoeken, maar heb je tijd? Dan kan ik het zeker aanraden. Ik ben er namelijk wel al eens binnen geweest en het is prachtig! Je kunt ook vooraf entreekaartjes voor Opera Garnier kopen. Toch is het ook erg leuk om langs het gebouw te kopen, want van de buitenkant is het ook ontzettend mooi én het is op loop afstand van Printemps.

12. Piramide van het Louvre

www.jaimyskitchen.nl

Het Louvre is natuurlijk onwijs groot en zeker een bezoekje waard. Alleen zou ik aanraden hier alleen naartoe te gaan indien je voldoende tijd hebt of om Skip the Line kaartjes te kopen voor het Louvre of in ieder geval vooraf alvast een Skip the Line kaartjes te kopen voor het Louvre aan te schaffen. Heb je geen tijd om het museum te bezoeken? Dan is het wel erg tof om naar de piramide te gaan en hier een paar toffe foto's te maken.

13. Le Marais

Mijn persoonlijke favoriete wijk, de Joodse wijk met veel hippe hotspots. De straatjes zijn smal, de boetiekjes zijn leuk en je kunt hier de lekkerste falafel eten. Heerlijk om in de avond rond te struinen of overdag om de winkels te bezoeken.

www.jaimyskitchen.nl

14. Marche des enfants rouges

Dit is een heerlijke versmarkt, waar je verse inkopen kunt doen. Indien je op een weekendtripje bent, dan zul je hier waarschijnlijk geen gebruik van maken, maar ook dan is de markt erg leuk om te bezoeken. Mijn moeder en ik aten hier namelijk in de avond een bordje heerlijk vers, Frans eten. Heerlijke quiche met galette. Ook krijg je lekkere cocktails hier, perfect als afsluiter van de dag.

Dag 3: de laatste bezienswaardigheden

www.jaimyskitchen.nl

15. Rue Crémieux

Hier was ik zelf nog nooit eerder geweest. Dit straatje is absoluut een bezoekje waard, ik wordt er gewoon vrolijk van. Het straatje heeft namelijk allemaal prachtige gekleurde huisjes. Dit is ontzettend fotogeniek, dus trek je camera en maak wat Instagram foto's. Ben je niet zo van de foto's maken? Dan denk ik dat je het nog steeds leuk zal vinden om door dit straatje te lopen.

www.jaimyskitchen.nl

16. Notre Dame

Een echte klassieker natuurlijk! Er zijn zeker veel toeristen als je hier naartoe gaat, maar ik weet zeker dat je zult genieten. Om de drukte te vermijden kun je vooraf al kaartjes voor Notre Dame inclusief audiogids kopen. Loop eventueel door naar de wijk Quartier Latin, maar sla zeker niet even de straatverkopers over. Deze zitten aan de waterkant, bij de Notre Dame in de buurt. Klassiek Parijs als je het mij vraagt!

Hierna genoten wij nog lekker van een Franse lunch met veel kaasjes en gingen vervolgens weer terug naar huis.

Heb jij al een tripje gepland naar Parijs?
 

Deze blog bevat affiliate links. 

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen