Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

12 x BBQ spiesen

Een gezellige BBQ is natuurlijk niet compleet zonder spiesen! In deze blog daarom de lekkerste spiesen in alle categorieën: vis, vlees, vegetarisch of met groenten.

Zelf BBQ spiesen maken

Dit is onwijs makkelijk om te doen en zo kun je de spiesen helemaal aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren. Denk aan kleurige groenten of je favoriete vlees of vis met lekkere marinades. Wil je naast deze spiesen meer inspiratie voor recepten voor de BBQ? Kijk dan tussen al mijn BBQ recepten.

Tips voor het maken van BBQ spiesen:

  • Leg houten prikkers minimaal 1 uur voor ze op de grill gaan in het water om het verbranden van het hout te voorkomen. Nog beter is het om dit een nachtje van tevoren te doen. 
  • Metalen spiesen hoeven niet in water geweekt te worden, maar worden wel een stuk heter op de BBQ.
  • Om ervoor te zorgen dat alle groenten, vlees of vis tegelijk gaar zijn, is het belangrijk om alles in dezelfde grootte te snijden.
  • Wissel af met vlees, vis en vega in de spiesen voor lekker veel variatie.
  • Controleer altijd goed of alles gaar is, zeker bij vlees!

1. BBQ spies met zalm en courgette

Bekijk recept

Dit zijn lekkere zalm en courgette spiesen voor bij de BBQ. De spiesen zijn erg lekker met zelfgemaakte tzatziki.

2. BBQ tofu en ananas spies

Bekijk recept

Dit zijn heerlijke (vegan) BBQ spiesen met gemarineerde tofu en ananas. De tropische combinatie is heerlijk voor bij de barbecue.

3. Kip ketjap BBQ spiesen

Bekijk recept

Wat is nu echt Indonesisch streetfood? Kip spiesen als je het mij vraagt! Dit is een recept voor lekkere gemarineerde kip ketjap spiesen, waarbij ik ook laat zien hoe je deze vegetarisch kunt maken.

4. BBQ hasselback aardappel

Bekijk recept

Deze aardappelen zijn lekker zacht en kruidig, lekker vol van smaak omdat deze op de barbecue bereid worden!

5. Vegetarische BBQ spies met aubergine

Bekijk recept

Ready for BBQ? Deze aubergine spiesen zijn onmisbaar voor een goede barbecue. Een heerlijke marinade met mosterd en sesamolie maken deze spiesen ontzettend lekker!

6. Spiesen met garnaal en ananas

Bekijk recept

Spiesen van de BBQ of van de grill met garnaal en ananas in een heerlijke marinade. 

7. Vegetarische BBQ tofuspies

Bekijk recept

Wist je dat tofu ook geschikt is om te grillen op de barbecue? Met een heerlijke marinade hebben deze vega spiesen met tofu en verschillende groenten lekker veel smaak. Perfect voor op de BBQ!

8. Lamsspiezen met yoghurtsaus

Bekijk recept

Deze spiezen zijn gemaakt met lamsgehakt en zijn erg lekker in combinatie met de zelfgemaakte yoghurtsaus en gegrilde paprika's. Heerlijk voor op de BBQ!

9. BBQ spies met cherrytomaat en feta kaas

Bekijk recept

Vegetarische BBQ spiesen hoeven niet moeilijk te zijn en dat is dit recept zeker ook niet. De BBQ spies met cherrytomaat en feta kaas is een perfect bijgerecht voor bij de barbecue.

10. BBQ vegetarische balletjes spies met groenten

Bekijk recept

Heb je moeite met vegetarische recepten te bedenken voor een barbecue? Dan raad ik je dit recept voor een spies met vegetarische balletjes en verschillende groenten aan, die heerlijk zijn voor een BBQ.

11. BBQ spies met paneer en aubergine

Bekijk recept

Deze bbq spiesen met Indiase paneer kaas en garam masala zijn echt even iets anders voor op de barbecue. Dit recept mag je zeker niet missen, zeker ook om lekker veel groenten te eten!

12. Kip saté spiesen

Bekijk recept

Kip saté doet mijn aan Indonesië denken, want daar kun je de lekkerste vinden. Deze spiesen met kip zijn gemarineerd en geserveerd met pindasaus.