Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

11 x Recepten voor lichte, gezonde en koolhydraatarme recepten

Het jaar beginnen met gezonde maaltijden lijkt wel een traditie. Daarom heb ik 11 recepten verzameld, allemaal van Jaimy's Kitchen, voor inspiratie wanneer je een lichte maaltijd op tafel wilt zetten. 

Een gezonde start met lichte maaltijden

Ik vind het erg fijn om het jaar te beginnen met een schone lei, even resetten en weer een goede start te maken. Nu heb je daar natuurlijk helemaal niet een nieuw jaar voor nodig en kun je altijd aandacht besteden aan gezonde voeding, maar ik vind het toch altijd een goed gevoel. Dus hierbij maar liefst 11 recepten die licht, gezond of koolhydraatarm zijn! Welke is jouw favoriet?

Tip voor een light maaltijd:

Denk aan het vervangen van ingrediënten zoals rijst, pasta en aardappelen voor bijvoorbeeld courgette pasta, broccoli- of bloemkoolrijst of gewoon extra groenten. Ook peulvruchten zijn lekker om toe voegen en toch lekker veel eiwitten in je gerecht te verwerken.

Spaghetti pompoen met rode pesto en spinazie

Koolhydraatarm recept Spaghetti pompoen met rode pesto en spinazie www.jaimyskitchen.nl

Heb jij deze pompoen al eens gegeten? De slierten die je van de gare pompoen kunt maken lijkten op spaghetti en worden daarom zo genoemd. De 'pasta' wordt op smaak gemaakt met rode pesto, cherry tomaat en spinazie. Een heerlijk koolhydraatarm gerecht!

Aubergine Melanzane alla Parmigiana

Ovenschotel aubergine Melanzane alla Parmigiana www.jaimyskitchen.nl

Heerlijke aubergine & courgette melanzane, veel groenten in dit gerecht! Dat met een heerlijke, smaakvolle tomatensaus is voor mij echt een goed licht recept. Deze melanzane is ook heel erg makkelijk vooraf te maken en af te maken in de oven.

Courgetti met pesto en zalm

courgetti met zalm www.jaimyskitchen.nl

Courgetti oftewel courgette pasta is inmiddels erg populair en de meeste huishoudens hebben dit wel al eens op tafel gezet. De pasta wordt vervangen door courgette en daarom is deze maaltijd erg licht. Een stukje gekruide zalm erbij zorgt voor veel eiwitten in het recept.

Gemarineerde aubergines

gegrilde aubergines www.jaimyskitchen.nl

Deze aubergines zijn niet een recept op zichzelf, je moet er wel iets lekkers bij serveren. Dat kan een salade zijn, rijst of bloemkoolrijst. Je kunt ook andere groenten erbij serveren. De aubergines zijn in ieder geval erg smaakvol door de Aziatische marinade!

Ratatouille met zoete aardappel

Groenten rataouille met zoete aardappel www.jaimyskitchen.nl

Lekkere groenten en zoete aardappel in een tomatensaus. Dit is een heerlijke gezonde versie van een groenten gerecht. De zoete aardappel zorgt voor een voller gevoel, zodat je niet alleen maar lichte groenten eet. Ook kun je de ratatouille altijd met een beetje brood combineren, ook erg lekker!

Geroosterde bloemkool en rijstsalade

Geroosterde bloemkool salade www.jaimyskitchen.nl

Deze salade is lekker winters & licht tegelijk. De salade is gevuld met bietjes, geroosterde bloemkool en cherrytomaatjes. De bloemkool is gemarineerd en samen met de bietjes geroosterd in de oven.

Zelfgemaakte met linzenburger met salade

Vegan Linzen burger www.jaimyskitchen.nl

Deze burger gemaakt van linzen is ontzettend lekker op een salade van bietjes, wortel en frisse appel. De hummus en zelfgemaakte tomaat en pompoenchutney zijn er ontzettend lekker bij! De avocado maakt het helemaal af!

Kip met zoet-zure saus en bloemkoolrijst

Zoet zure kip met bloemkoolrijst www.jaimyskitchen.nl

In dit recept staat zelfs beschreven hoe je zelf zoet zure saus maakt. Je kunt zelf kiezen of je kip of plantaardige kip gebruikt in dit recept, met lekker veel groenten zoals baby mais en bimi. De rijst wordt vervangen vo0r bloemkoolrijst voor een extra lichte maaltijd!

Kipsalade in slabootjes

Kopsalade Slabootjes www.jaimyskitchen.nl

Dit is een ontzettend fris recept. De kip salade is heerlijk romig en daarnaast lekker knapperig door de mais en doordat de salade in sla blaadjes geserveerd wordt. Dit recept is heerlijk als avondmaaltijd, maar ook erg lekker als lunch!

Salade met tonijn en haloumi

Salade met tonijn en haloumi www.jaimyskitchen.nl

Deze salade heeft heerlijke gegrilde halmoumi kaas voor een zoute toevoeging. Dat smaakt erg lekker bij de tonijn. De salade is verder goed gevuld met groenten zoals broccoli, cherrytomaat en pittige rode ui.

Gegrilde ras el hanout aubergines met kwark

gegrilde ras el hanout aubergines met kwark www.jaimyskitchen.nl

Deze salade bestaat met name uit gegrilde aubergines die lekker op smaak gebracht zijn met ras el hanout kruiden. Dit wordt met frisse kwark geserveerd. Het is wel een goed idee om iets bij de salade te serveren, indien je dit als hoofdgerecht wilt eten.
Dit zijn mijn lichte recepten, heerlijk om het jaar mee te starten of eigenlijk wanneer jij zelf zin hebt in een lichte maaltijden!

10x