Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

10 x zwanger proof recepten - deel 2

Om je een beetje op weg te helpen met lekkere recepten tijdens de zwangerschap, heb ik voor de tweede keer een lijstje gemaakt met 10 gerechten die je zonder enige zorgen tijdens je zwangerschap kunt maken.

Wat mag je wel en niet eten als je zwanger bent?

Hier schreef ik eerder al een blog over, want er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je zwanger bent. Wil je hier meer over weten? Lees dan de volledige blog over wat je wel en niet mag eten als je zwanger bent, zodat je helemaal op de hoogte bent.

Let daarna altijd goed op dat je verse ingrediënten gebruikt, groenten goed wast en de laatste adviezen van de app ZwangerHap van het Voedingscentrum volgt. Smakelijk eten & veel succes met de zwangerschap!

10 lekkere recepten voor als je zwanger bent

Wauw, wat wordt de eerste blog goed bekeken met lekkere recepten die je zorgeloos kunt eten tijdens je zwangerschap. Daarom leek het mijn fijn om een nog een blog te maken met lekkere recepten. Wel een kleine disclaimer: de adviezen veranderen van tijd tot tijd, check zelf altijd nog even voor de zekerheid!

1. Risotto met venkel en citroen

Bekijk recept

Deze heerlijke basis risotto is lekker fris door de citroen en venkel. In een goede risotto hoort uiteraard Parmezaanse kaas! Deze kaas is zwanger proof!

2. Rijst salade met feta en mango

Bekijk recept

Op zoek naar een frisse salade, die toch voldoende vullend is? Dan is dit recept voor rijstsalade met mango en feta wellicht iets voor jou! Hierbij goed opletten of de feta kaas gemaakt is van gepasteuriseerde melk. Je kunt ook witte kaas gebruiken of kies een andere soort rijst.

3. Vegetarische pasta met romige spinazie

Bekijk recept

Een heerlijke pasta, perfect als doordeweekse vegetarische maaltijd. Dit recept voor pasta met spinazie à la crème, zongedroogde tomaat en walnoten staat namelijk snel op tafel! Natuurlijk is spinazie ontzettend goed voor een zwangere vrouw vanwege het hoge ijzer gehalte.

4. Thaise viscurry met kokosmelk

Bekijk recept

Deze romige Thaise curry gevuld met verschillende soorten vis en kokosmelk heb je lekker snel klaar gemaakt. Heerlijk met rijst, maar je zou dit recept ook met noedels kunnen maken. Let er op bij dit gerecht dat de vis die je gebruikt goed gegaard is. Let op: als zwangere mag je geen tonijn eten, vervang de tonijn in dit recept.

5. Griekse orzo salade met gepofte tomaatjes

Bekijk recept

Het recept voor deze heerlijke orzo salade bevat maar 5 ingrediënten! De grootste smaakmaker zijn de honingzoete Honingtomaten®, die samen met de feta en Kalamata olijven een heerlijke koude salade maken. Hierbij wederom goed opletten of de feta kaas gemaakt is van gepasteuriseerde melk. Je kunt ook witte kaas gebruiken.

6. Pompoen quiche met spinazie

Bekijk recept

Deze quiche is gevuld met blokjes pompoen en spinazie en is heerlijk pittig door de toevoeling van oude kaas. Een quiche die bij het hele gezin in de smaak zal vallen. Lekker weer die ijzerbom van de spinazie!

7. Indiase aubergine curry

Bekijk recept

Deze curry is gemaakt van gepofte aubergines, waardoor het een ontzettend zacht van smaak is. Dit recept voor curry is erg lekker gekruid met Indiase kruiden en is erg lekker bij rijst en met een gekruide yoghurt.

8. Zoete chili zalm met gegrilde groenten

Bekijk recept

Dit is een gezonde maaltijd met veel groenten, zilvervliesrijst en gemarineerde zalm. De geroosterde bloemkool en paprika zijn heerlijk gekruid. Zorg ervoor dat de zalm goed gaar gebakken is.

9. Pitabroodjes met (vegetarische) shoarma

Bekijk recept

Een snelle doordeweekse maaltijd? Check! Vega recept? Check! Onwijs lekker? Check! Dit is het recept voor pitabroodjes met vegetarische shoarma en een lekkere zelfgemaakte tzatziki saus.

10. Vegetarische pasta carbonara

Bekijk recept

Pasta carbonara is een echt Italiaans klassiek recept met ei, spekjes en peterselie. In dit recept als vegetarische variant met champignons en vegetarische spekjes.