Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

10 x waarom je naar India moet gaan!

Zoals ik al eerder in mijn India verhaal scheef, ben ik gek op het land. Maar waarom ben ik zo gek op India en waarom zou jij India ook als vakantie- of reis bestemming moeten kiezen? Daar geef ik je maar liefst 10 redenen voor!

Redenen om naar India te gaan:

Ja, waarom? Want ik begrijp best dat het niet de meest voor de hand liggende vakantie bestemming is, maar als jij van iets anders houdt en ruimdenkend bent, weet ik zeker dat het een indrukwekkende reis zal worden.

1. De liefste mensen

India cultuur www.jaimyskitchen.nl

Wat zijn de Indiase mensen toch onwijs lief, gul en gastvrij. Dit heb ik echt nergens anders zo meegemaakt. Ze nodigen je altijd uit bij hun thuis voor een maaltijd, gezelligheid en zelfs een slaapplek. Wanneer je iemand op straat de weg vraagt, lopen ze helemaal met je mee tot je zeker op de juiste weg bent. Mijn Indiase huisgenoten zorgden altijd voor me alsof ik familie was. Wat een mooie mensen.

2. Prachtige natuur

Agra India www.jaimyskitchen.nl

Wauw, wat een ongerepte natuur is hier. De backwaters in Kerela zijn ontzettend mooi, maar ook Hampi vind ik te gek met de droge watervallen. Maar ook rondrijden in Goa is alsof je in een Jungle Book film bent. Vergeet ook niet de Himalaya. Wauw!

3. Het eten

Ja het eten, dat is echt voor mij misschien wel de beste reden, haha. De geuren en smaken die je daar tegenkomt, die ben je vast nergens anders tegen gekomen. Er wordt onwijs veel met kruiden gekookt en dat is heerlijk! Alles is onwijs vers en ook in het eten zit onwijs veel diversiteit. Noord en Zuid, in elke regio zijn er weer andere gerechten. Ik zou zeggen: alles proberen. Maar wat je zeker niet mag overslaan is paneer, masala dosa en chai thee. Kijk ook even het hoesje van mijn digitale camera in mijn top, haha!

4. Kleurrijkste en drukke steden

Mumbai is mijn favoriet! Maar denk bijvoorbeeld ook aan Delhi, of de stad waar ik woonde: Bangalore. De steden zijn druk en je kijkt daardoor je ogen uit. Je ziet alle kleurenpaletten die je maar kunt bedenken en daar word ik altijd erg vrolijk van. Dit is ook het moment dat velen wel last van een cultuurshock kunnen krijgen; het moment dat je in een drukke stad aankomt waar rijk en arm naast elkaar leven.

5. De cultuur

In punt 1 haalde ik al aan hoe lief de mensen zijn, dat komt mede door hun cultuur. De invloeden van het Hindoeïsme zijn overal te vinden. Denk aan de vele tempels, de sari's en kurta's die gedragen worden, maar bijvoorbeeld ook de bindhi's die velen op hun voorhoofd dragen. Kijk goed om je heen, je ziet overal de rijke cultuur om je heen.

6. De diversiteit

Gokarna India www.jaimyskitchen.nl

Standen in Goa, Franse culturele invloeden in Pondicherry, kou in de Himalaya, drukke steden, bergen, wateren, thee plantages en zo kan ik nog wel even doorgaan. India heeft alles! Cultuur, natuur, stranden en steden; het is er echt allemaal.

7. Yoga

De basis van yoga ligt natuurlijk in India, dus wanneer je op zoek bent naar meer spiritualiteit in je leven, dan is India de plek voor je! Je kunt losse yoga lessen volgen, een yoga teacher training volgen of zelfs een tijdje in een ashram blijven. Hier focus je een bepaalde tijd alleen op jezelf en je spirituele ontwikkeling. Yoga is door het hele land te vinden!

8. De Taj Mahal

Taj Mahal India www.jaimyskitchen.nl

Lijkt me duidelijk toch? Wauw, dit was de kers op de taart voor mij. Het was letterlijk een van de laatste plekken die ik bezocht de langste tijd in India gewoond te hebben. Van te voren had ik hoge verwachtingen en tijdens de eerste glimp die ik opving dacht ik 'Oh.. niet heel groot', maar wanneer we doorliepen werd ik betoverd door de schoonheid ervan. Wauw! Elke stap dichterbij tot aan het gebouw wordt mooier. Ja, dat is echt al een reden om naar India te gaan!

9. Het leven op straat

Gokarna India www.jaimyskitchen.nl

Alles, maar dan ook alles gebeurd op staat. Kleding en schoenen worden gemaakt, er wordt gekookt en gegeten, van alles verkocht en mensen socializen op straat. Heerlijk om te zien hoeveel leven er op straat is!

10. Bollywood

Deze kon ik natuurlijk echt niet overslaan. De Bollywood films! Natuurlijk moet je gaan kijken naar een film ondanks dat je echt helemaal geen woord er van zult verstaan en ze zeker niet allemaal ondertiteling hebben. Echter is de Bollywood ook vinden in de heerlijke muziek, die je waarschijnlijk op straat, in restaurants en bij mensen thuis zult horen!

En, heb jij al zin om naar India te gaan?

Mocht jij graag naar India willen gaan, vergeet dan niet dat het heel belangrijk is om een e-visum ruim van tevoren aan te schaffen. Het proces kan nogal complex zijn, dus onderschat dit zeker niet en controleer ook altijd het huidige reisadvies voor India.