Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

10 x voorgerechten kerst diner

Wat ga jij eten tijdens het kerst diner? In deze blog maar liefst 10 lekkere recepten die geschikt zijn als voorgerecht voor het kerst diner.

Een heerlijk kerst diner

Deze onderstaande recepten zijn geschikt als voorgerecht, heerlijke recepten die graag wilt serveren tijdens kerstmis. De meeste recepten zijn vegetarisch of met vis, omdat dit mijn favorieten zijn. Wat is jouw favoriete recept?
Ben je ook op zoek naar lekkere recepten voor hoofdgerechten? Kijk dan eens in deze blog: 10 x hoofdgerechten voor het kerst diner.

Vis trio

vistrio www.jaimyskitchen.nl

Hoe lekker is het om een vistrio te serveren als voorgerecht? Deze trio bestaat uit een bonbon van gerookte zalm, een hapje met garnaal en avocado en een komkommer bootje met zalmsalade.

Paddenstoelen ragout

recept ragout paddenstoel www.jaimyskitchen.nl

Ragout is erg lekker en ondanks dit vaak een recept is met vlees, kun je een heerlijke ragout maken met paddenstoelen. Dit is een lekker en klassiek recept, perfect voor de feestdagen.

Crostini met mosselen en venkel

Crostini met mosselen www.jaimyskitchen.nl

Deze knapperige crostini hebben een topping van tomaat en venkel, en worden afgemaakt door gekookte mosselen. Een echt smaakbommetje!

Hollandse garnalen cocktail met mango en avocado

Garnalen cocktail met mango en avocado www.jaimyskitchen.nl

Een amuse, hapje of voorgerecht; allemaal gelegenheden om dit recept voor een Hollandse garnalen cocktail met een twist te eten. De combinatie van Hollandse garnaal, mango, avocado en limoen is absoluut feestelijk.

Vegetarische tomaten tartaar

Recept vegetarische tomaten tartaar www.jaimyskitchen.nl


Dit recept heb ik al een paar jaar geleden gemaakt, maar nu eindelijk ook een recept uitgewerkt. Het is namelijk een perfect recept voor een heerlijk vegetarisch voorgerecht, zeker tijdens Kerst. Dit is het recept voor vegan tomaten tartaar.

Vitello tonnato tonijnsaus met aubergine

Aubergine tonnato recept www.jaimyskitchen.nl

Vitello tonnato ken je vast wel, dun gesneden kalfsvlees met tonijn saus. Dit is een variant van dit recept zonder vlees, dunne plakjes gegrilde aubergine met een zelfgemaakte tonijn saus!

Oesters met 2 soorten dressing

Oesters, dat vind ik dus onwijs lekker! Dit is de eerste keer dat ik oesters thuis at met zelfgemaakte dressings. De oesters waren ontzettend vers, goed van smaak en de dressings waren heerlijk erbij. Dit is té gek tijdens de feestdagen, want feestelijker kan bijna niet toch?

Gegrilde avocado met tomaten salsa

Recept gegrilde avocado met tomaten salsa www.jaimyskitchen.nl

Deze gegrilde avocado is lekker als bijgerecht bij de BBQ, maar is ook goed te maken in een grillpan. De frisse salsa maakt het een lekker zomers recept!

Tartaar van rode bieten

Vegetarische bieten tartaar www.jaimyskitchen.nl

Deze tartaar is gemaakt van rode bieten, frisse appel en augurkjes. Heerlijk met een gladde avocado crème. Het is daarom een veganistische tartaar, perfect voor een feestelijke gelegenheid.

Knolselderij ragout

recept ragout knolselderij www.jaimyskitchen.nl

Dit is een vegetarische ragout met een twist. In dit recept voeg ik namelijk knolselderij toe als groente in de ragout. Een verassend en zeker twist op het klassieke recept!


Hele fijne feestdagen!